Önceki gün bizim komşuların tuttuğu livar dolusu kol gibi palamutları görünce bu hafta sonu gidelim dedik zira geçen sene palamut boğaza uğramadı desek yeridir özellikle bizim gibi hafta sonu balığa çıkabilenler için neyse akşamdan kadim dostum kamurana haber saldım gel dedim sabah bir balık yapalım hatun annesinde olduğu için geceden geldi sabahladık sabah 6 gibi malzemeleri alıp doğru tekneye geceden hazırladığım kahvaltı poşetine bir termosta kahve hazırladım uykumuzu açsın diye teknenin yanına vardığımızda gene geç kaldığımızı gördük millet gitmiş arkadaş hiç uyumazmı bunlar Üsküdar paşalimanı açıklarına geldik çokça tekne var herkes dolaşıyor çözdük çapariyi bizde bismillah deyip başladık dönmeye bizde bu arada etrafı kesip tutan eden varmı diyede bakınıyoruz tutan yok balık zayıf neyse aksilik yolcu motoru Bizim oltanın üstünden geçmezmi bişey olmaz falan derken çapari koptu daha siftahı yoktu ulen bizim av başlamadan bitecek derken 30 tane iğnenin durduğunu anlayınca yeter bize bu deyip tekrar kurşun bağlayıp devam ettik 15 dakika sonra hop deli bir çekiş 2 adet palamutu aldık hadi başladı derken iki taneymiş meğer balık başka yokmuş gez dolaş yok babam yok kimsedede bişey yok nadir tek alan bir kaç kişi tekne başı bir palamut düşmüyor anlayacağınız kısmette yokmuş deyip 12 :00 gibi avı sonlandırdık eve gelip balıkları temizledim bişeyler yedim nete bir bakayım bişeyler tutan varmı diye sonra rapor yazayım dedim resimsiz tadı olmadığından dilimlenmişlerin resmini koyuyorum ))) iyi avlar
musa bey tebrikler. balıklar kandilli çubuklu ve bahçeburundaydı bizde tekneyle çıktık çok oynak vardı yanımızda zıpğzıp zıplıyorlardı ama bir türlü oltaya gelmiyorlardı. biz değil kimse alamadı balık. en fazla alan 4 -5 tanedir. bizde 4 tane alabildik. sabah erken saatte bir gırgır hemen kıyıya en fazla 50 60 metre açığa ağ döktü bütün tekneleri kovaladı ordan resmen teknelerin üzerine sürdü hatta bir kiş ağın içinde kaldı teknesiyle adam takımını zar zor topladı çıktı ordan. ilerleyen saatlerde bir gırgır daha geldi.... balığı resmen boğdular kimse tutamadı balık . artık bu işe bir çare bulmak lazım belediyeye mi gitmek lazım ne yapmak laım ya bu kadar olmaz.. boğazı resmen kesip balığın akış yönünü de etkiliyorlar. eskiden beykoz kalkanıyla bilinirdi. şimdi kalkandan eser yok..
palamut merhaba arkadaslar bn dun sabah cıktım palamuta 47 tane tuttum capariyle bilginize kilyosta tuttum ve hepside oynak gorerek tuttum abilerim rastgele not:kursun en fazla 100 gram olsun balık ustte
bu lafına tamamen katılıyorum. Karadenizde trabzonda yani çıktık balığa palamutlar acaip zıplıyor ama oltaya gelmiyor. 1 tane aldık sadece. troller silip süpürdü hepsini sonra.
Tebrikler güzel av olmuş ama sayınız kaçtı. Sirkülere göre kişi başı 5 kg dan fazla palamut avı amatör balıkçılar için yasaktır.
Musa aksiliklere rağmen siftah yapmışsın.umarım bir sonraki avın beklediğin gibi geçer...Acaba nasıl bir çapari tercih ettiniz misina iğne kuşun vs.. Afiyet olsun rastgelsn..
tebrik edilecek bir av raporuna yakışmamış bu fotoğraf. kendi adıma dilimlenmiş pişmiş resimler görmek istemiyorum. balığı canlı olarak avlak yerinde resimleyelim lütfen. Yoksa millet balıkçıdan balığı alıp tabakta fotoğraf çeker bunun sonu yok. Ayrıca sayıyı da abartmayalım. hem inandırıcı olmuyor hem de amatör balıkçı iseniz limit 5kg. 1 tane bile tutulsa hatta boş dönülse bile hikayesini güzelce paylaşırsanız herkes takdir eder. örnek bir av raporu olur. önemli olan skor değil dostluk olmalı.
4 kişiydik ve yaklaşık 12 kg palamut vardı tutulmuş ve limitin altında gördüğünüz gibi ayrıcaz arkadaşlara yardım etmek için yazmıştım orda balık var diye ama sadece tepki verdiniz teşşekürler arkadaşlar