Saat 19.30 gibi Trilye(ZEYTİN BAĞI-MELEKLER ADASI) mendireğine vardım.Hava bulutlu,rüzgar orta şiddette karayelden esiyor. TRİLYE MENDİREK Hedef balık karagöz,iğne(1 no kısa pala düz),fırdöndü ve misine (0.20) den oluşan boş olta tabir ettiğimiz(şeytan oltası) el oltasıyla klasik usül av yapma niyetindeyim.Yem olarak yarım kilo karides balıkçıdan temin ettim 22.00 YE kadar, liman içini dolduran istavritlere ve kayaların gece haramileri gelinciklere yemlerin yarısı tarafımdan ikram olundu.Üç adet olta iğnesi kayalara taktırıldı,tutulan beş gelinciğin üçü suya hışımla geri salınırken ikisi görev zaiyatı oldu(midesine kadar almışlar iğneleri bir karışlık boylarına rağmen) 22.10 da sabırla beklenen misafir teşrif etti mekanımıza.Bıkkın bıkkın beklerken,elimde gevşek tuttuğum misine hızla yol almaya başladı.Tasmayı vurduğumda balığın hiçte fena olmadığını hissedince,kaçırma korkusuyla karışık heyecan fırtınası heryerimi kapladı.Her yol istediğinde ellerim titresede isteğini yerine getirdim.Bana acıdığındanmıdır bilmem ama,her seferinde düm düz açığa zorlaması(2 m kadar bir derinlik var önümde,balık kumdan gelip yemlenmeye çıktığından ,açığı geldiği yeri zorladı diye düşünüyorum) benim işimi kolaylaştırdı.Üçüncü yol vermeden sonra balığı önüme getirip kepçeledim. Balığın geç gelmesi,rüzgarın mendirek içindede çalkantıya yol açması,istavritlerin her geçen dakika dahada agresifleşmesi,ikide bir çakan şimşeklerin periyotlarını sıklaştırması gibi faktörler gecenin av yönünden verimli olmayacağını gösteriyordu.Yinede gelen balığın hatrına ,saat 24.00 e kadar ,kalan yemlerİ küçük balıklara yedire yedire bekledim. Avlakta şamandıralı takımla eşkina avlamya çalışan 8-10 amatör arkadaşlarla yaptığım ayak üstü sohpetlerle ,kimsenin eşkina almadığını öğrenince,Karagözüm bana daha bir kıymetli geldi. Daha fazla duracak ne hevesim nede yemim kalmıştı , avı sonlandırdım HERKESE RAST GELSİN... __________________
Senin adına sevindim ki en azından bir tanede olsa güzel bir karagöz yakalamışsın, hafta sonu armutlu liman daydık bizde. Lakin akşam 8 den gece 1 kadar, 2 paket boru kurdunu istavritlere ziyafet yaptık. Her zaman balıklar bizi doyurmayacak ya Bu seferde biz onları doyurduk.
O meraya bir kere gitmiştim , çok eski bir mendirek gibi gözükmüştü bana. Tebrikler güzel balıkmış afiyet olsun dahada bollarına rastgele.
tebrikler fatih reis, bursa kıyılarını fethetmeye devam anlaşılan. en kısa zamanda senden kbey bogaz raporu bekliyorum. oralara gidersen o taraflardan da güzel avlar alırsın diye umuyorum. fırsat bulabilirsem bende gelmeyi düşünüyorum avlanmaya. şimdiden bol şans.
Tebrikler Fatih abi en sevdiğim balıklardan biri, oltaya gelişi de, mücadelesi de, evde yemesi de bir harika. Bu büyüklükte baltabaşlar bence de kıyı avcıları için en kıymetli balıklardan biri. Yörelerimizde halen bulundukları için çok şanslıyız.
Fatih abi tebrikler.Güzel bir karagöz yakalamışsın.Ben o taraflarda levrekte olduğunu duymuştum.Eğer varsa denemek lazım.Avın daim olsun abim:thumb:
Çok güzel bir av abi, karagöz mükemmel. Ayrıntıları fotograflaman ayrı bir lezzet katmış rapora. Her daim rastgelsin, nicelerini dilerim...
Mendirek eski,eski olmasınada,son on yılda devamlı bir inşaat,genişletme çalışması derken,balığın yatak yapması bir türlü mümkün olmuyor.İmralı civarının ava kapalı olması ,bölgeyi iri balıkların sarmasına yol açsada ,bundan en az payı bu mendirek aldı. Volici baskısı çok ileri düzeyde .Dalgıçlar çok fazla kurcalıyorlar merayı.Amatör oltacılar,özellikle eşkinaya rahat vermiyor.Küçük yavru eşkina katliamı çok fazla.Siz katılmasanızda,buna boru kurdu ile avlanmanın yol açtığını düşünüyorum.Aynı oltaya,istavritte yakalanıyor,kiloluk balıkta,el kadar eşkinada.Özellikle ekim ve mayıstaki hareketlilik,binlerce yavrunun katline yol açıyor. Saygılar, RAST GELSİN...