18.12.2011 çok güzel bir gündü..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Çoğumuzun tanıdığı sevgili Cem Liman , alemin sevilen kırmızı karanfilli şapkası ile mordoğanın sembolü.. geçen seneden buyana, birden fazla kez davet ettmişti. bir türlü kısmet olmadı Geçtiğimiz çarşamba günü yine bir muhabbetimizde , yine çağırdı bu sefer tamam dedim ve sevgili Sedat kardeşimizide arayıp (SedatX) hafta sonu hazır ol dedim..oda sagolsun tamam abi sen nerde ben orda ..her şekilde dedi..

Hava cumaertesi bildiğiniz gibi berbattı ve pazar sabahı da aynı şekilde idi ,ancak Hellenic Poseidon, deniz tanrısına göre :D saat 12 den sonra hava inecekti.. neyse konuşmalar yapıldı ve aceleyede gerek yok diyerek Sedat kardeşim ile sabah 08 de karabaglarda buluşup onun aracı ile, beraberce yola koyulduk ..önce yemler , sülünezler temin edildi daha sonra balkçılardan bir kg kadar da sardalye ile yagmur altında bol muhabbetli bir yolculuk ile mordogana ulaştık..

Sevgili Cem ile sahilde limanda buluştuk ..malum karanfilli şapkası ve klasik görüntüsü ile karşımızdaydı ..hasretle sarıldım selamlaştık. İlk işimiz birer çay içip su kıyısındaki çayhanenin masasında yaban tv için genel konularda bir sohbet videosu oldu.

Ancak 3 bölümden oluşacak olan çekim esnasında sanırım makinede bir sorun oldu ama ne derecede kayıt sorunlu bunu ilerleyen zamanda göreceğiz..

Cevgili Cem in çok şeker ufak ve çok asil agırbaşlı büyük oğulları çekimlerede yardımcı oldular..

Muhabbetimizi tamamlayıp , HanHan teknesi ile yola koyulduk teknemizde birde Cemin Dr. arkadaşı vardı. sallantılı bir yolculuktan sonra, ilk noktamıza ulaştık. ilk merada ses yoktu hava rüzgarlı ve tekneyide bayagı sallıyordu .. derken 2-3- yer değiştirdik her defasında 30 m. ler civarı ve çapada duruyorduk derken bulut yükseldi hava biraz yumuşadı ama bu saat 13 gibi oldu son olarak , 4. noktamıza geldik demir atıldı ve burada balıklar gelmeye başladı .. bana gelen ilk balık yavru sinaritti usulca saldım derken karagöz-mercan-ahtapot-kalamar-kupez-izmarit derken topluca çok olmasada hevesimizi aldıran balıklara kavuştuk ..

Aşamüstü saat 18 e dogru ıldır tarafında deniz ile bulutlar birleşti ufuk tek renk gri oldu malum rüzgar ve bulut ta ordan geldiği için yallah kaçalım dedik hemen toplandık ve direk limana burun verdik

Tutulan balıklara buzda beklettiğimiz yemlik taze sardalyeyide ekleyince çıktıktan sonra muhteşem bir günün son muhabbeti olan salata eşliginde ki finali gerçekleştirdik..tavada kızarmış balıklar kalamar ve gün sonu ..:D

Sonuç olarak şunu gördük sevgili Sedat kardeşimle beraber..Cem kardeşimin dostluk ve insan sevgisine olan inancı ki bu inanç artık had safhayıda aşmış ,

- Teknesine aldıgı insanları Balık tutturamadan yollamak ,onun için acıya dönüşen bir hal almış durumda.

Ancak bizim zaten amacımız bir dost ile beraber olup sarılıp yanagından öpmek ve günü beraberce , sohbet-muhabbet-şakalaşma -bol gülüş ile geçirmek ,, balıgın önemli olmadıgını anlattık..

Kısmette varsa Evrenlerin efendisi, zaten her halükarda insanların nasibini verecektir.. şu veya bu şekilde..

Bu alemde hepimiz gelip gidiciyiz , altımızdaki arabadan , içimizdeki çamaşıra, elimizdeki oltadan. denizdeki teknemize kadar..

Kalıcı olan adımızdır..anılardır..ve ileride bizim ve yaptıklarımızın anılması için yaşarken yaptıgımız herşeye dikkat etmemiz gerekir..

http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3eqz
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3esj
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3fgy
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3f3c
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3f4p
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3f8z
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3feh
    http://www.dailymotion.com/TarikERSAL#videoId=xn3ffm

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Aralık 2011
  2. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
    Bizim kakara tabir ettiğimiz balıklar.Şu an teknelerle, kıyı avcıları karşı karşıya aynı balıklara bakıyoruz.Nefsimizi körlüyor ve amatör ruhumuzu tatmin ediyoruz.
    Epeyce video çekmişsiniz.Emeğinize sağlık.Eminim mutlu bir haftaya başladınız.Çünkü ben de hafta sonu kıyıdan avlandım.Haftaya mutlu başladım.Yaşasın amatör balıkçılık.

3. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Muvaffak abi,
    Gülen yüzlerinizden gülücükler hiç eksik olmasın.
    "muhteşem bir günün son muhabbeti olan salata eşliginde ki finali gerçekleştirdik..tavada kızarmış balıklar kalamar ve gün sonu .."
    Hele bu yukarıdaki kısımda ne kadar keyifçi olduğunuzun belgesi. Tebrikler.
    Sevgi ve selamlarımla...

4. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Güzel bir gün geçirmişsiniz, ne mutlu size:) Aynı tekneyle benimde avlanmışlığım vardır. Saygılar...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Muvaffak abi avınız için tebrik ederim. Videoları işyerinden izleyemiyorum, eve gidince ilk işim videolara bakmak olacak.
    Ellerinize sağlık, nice mutlu avlara... :)

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Amatorluk ruhu bakimindan herkese ornek olacak bir rapor. Baligin amac degil, arac oldugu, dostlarla biraraya gelmek, doga ile butunlesmek ve avciligi spor olarak gormek adina cok onemli... hepinizi tebrik ederim agabey...

7. EMİREREN

EMİREREN BARIŞ

Favori Kamış:
    Okuma salina sea spin-Linaeffe De Luxe 3,90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40,Okuma Trio RC55
    En İyi Avı:
    KALKAN 4,5KG
    tebrikler tüm videoları sıkılmadan seyrettim.hepimize örnek oldunuz..

8. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi çok keyifli bir ortam çok güzel bir av onnn numara arkadaşlar.Herşey yerliyerinde.Maşşallah 41,5 kere maşşallah:D Allah daim etsin artarak devam etsin:)

9. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    cumartesi mordoğan sabahtan 4-6 veriyordu...Sizinkisi iyi cesaret Muvaffak abi.. :)
    gerçi videolardan öyle gözükmüyor ama su kabarıp çatlamaya başlamış yinede..Çıktığınız tekneyi Mordoğan eski limanda sürekli görüyorum bu arada :)

10. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler usta yakışır güzellikte görüntüler için avlarınız daim muhabbetiniz bol olsun ekiptekilere selamlar rastgelsin.:)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Rüya tadinda, bitmesin denilecek günler,
    Tebrikler abim Allah muhabeti bozmasin

12. Arda BAYSAL

Arda BAYSAL Arda BAYSAL

En İyi Avı:
    LAMBUKA 1,5 kg
    Çok keyifli bir av geçirmişsiniz.

Tebrikler Muvaffak Abi

13. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Muvaffak Abi güzel geçen günler hanesine bir çizik daha atılmış...:)
    Tüm ekibi kutlarım güzel görüntüler...Umarım devamı gelir...

14. ilyasreis

ilyasreis İlyas Çaylı

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    En İyi Avı:
    1.57 cm'lik Migri
    Rastlantı

Merhaba Muaffak Bey,.En son Çapa alıp gittiğiniz yerde yanınızdaki Kamaralı büyük teknede biz de misafir olarak vardık.Biz hava kararıncaya kadar kaldık. oldukça iyi balık ve kalamar aldık sayılır.İnşaallah daha sonraları tanışırız.

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Muvaffak Ağabey, ne güzel videolar! Kimbilir ne sohbetler dönmüştür, imrendim vallahi! :)

Ayrıca amatör balıkçılık felsefesi üzerine de harika mesajlar var videolarda. Umarım bu mesajları almasını da bilenler artar.

Çok teşekkürler bu paylaşım için.

16. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    İzmir'in centilmen beyleri sayesinde neşeli bir balık avı izledik.

Keşke finali de görebilseydik:)

Elinize sağlık...

17. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    dostluk, arkadaşlık ve saygınlık güzel şeyler. güzel bir gün geçirmişsin abi. afiyet olsun ayrıca.

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi paylaşım için teşekkürler:) çok güzel karaler bunlar:)

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Ne kadar güzel.. çok sevindim..mordogan çok hoş bir yerdir balık avlarken karşınızda yüksek daglar ve arasına inmiş bulutları seyretmek insana huzur veriyor..
    şirin sakin huzur verici bir yerleşim bölgesi...:)

20. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Bu alemin güzel insanlarına teşekkür ederim.. sevgili Hakkı final görüntüleride var ancak Cem kardeşimin makinesinde.. şu anda kendisi Ankarada ve bir sosyal topluluk ta amatör oltacılık adına konuşma yapmak için davet edildi ..öncelikle kendi sayfasında yayınlanmasını bekliyorum .. daha sonra buraya aktarabilirim ,

-