arkadaşlar sabah 8 de çıktığımız balık avımızda limitler dahilinde yakışıklı mercanlar ve barbunların yanısıra birde dipten palamut geldi çok şaşırdık yem olarak tavuk göğsü kullandık derinlik 90 metre herkese iyi avlar babam arkadaşlar
Güzel bir av zamanı yaşamışsınız tebrikler bu güzel avlarınızın devamını dilerim afiyet olsun rastgele
Tebrikler Mustafa, resimde barbun göremedim ama mercanlar güzel, tombik de av limiti olan 45 cm'in üzerindeyse tebrik ederim. Balıkları hakkını vererek temizleyen, pişiren bir de ustaya sahipsiniz göründüğü kadarı ile. Afiyet olsun.
TEŞEKKÜR DOSTUM BARBUNLAR ARKA TARAFTA TOMBİK LİMİT ÜSTÜ LİMİT ALTILARI SALIYORUZ DENİZE EVET BABAM GÜZEL BİR BALIK PİŞİRME USTASIDIR
Dünyalılar o balığa Yazılı orkinos palazı diyor fakat ne hikmetse Antalya'dan gelen her raporda Palamut.
Ey ahali, bir sorum var: Raporda geçen tek balık nedir? Palamut mu? Tombik mi? Yazılı orkinos (palaz) mu? Ya da nedir? Bir sorum daha var: Kg/Boy/Adet limiti nedir?
Nuricim komşu sitelerde birkaç kişiyi bende uyardım fakat raporu açan arkadaşlar gayet masum bir şekilde bizim burda böyle küçüklerine palamut diyorlar dediler böyle bilinmiş. aslında yazılı palazı palamutta sırt çizgiler kuyruğa doğru kesintisiz gider bunda karına doğru ve kesik li şeklindedir en belirgin özelliği karındaki siyah lekelerdir lapordaki balık 40 santimin üstünde gözüküyor limiti 2 adet sorun nerde anlıyamadım 1,2, cm sende telorans yapıver tebliğde yapıyor zaten gerekirse ikisinin resmini ekleyelim selamlar.
Saygılar abim. Yıllardır takip ederim, yahu ne olur bir kere de doğru isim verilse ya, ama yok. Evet "oralarda" öyle bilinmiş, palamut deyip çıkıyorlar içinden. Ancak gördüğüm kadarıyla "buralarda" da öyle bilinir hale gelmiş neredeyse. Tolerans konusunda haklısınız fakat isimlendirmede doğru bilgi ve bilgilendirme olmalı. Hem zaten limit konusu da bundan dolayı önemli değil mi sayın abim. Yazılının limiti adet cinsinden oysa palamut kg cinsinden. Bu nadide türe en fazla hassasiyeti bizler göstermeliyiz. Zamanında bir abimiz yörenin ustalarından biriyle avlanmış bebe yazılıya palamut deyi isim vermişti. Ustası öyle demişmiş, işte bu anlayışı bir aşamadık maalesef.