18-19 Ekim Burhaniye-Gömeç Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında diren tarafından paylaşıldı.

1. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    1. Gün:

Yer: Burhaniye-Altınkamp açıkları
    Hava Sıcaklığı: 25°C
    Rüzgar: 2 km/s(değişik yönlerden)
    Su sıcaklığı: 19 °C
    Derinlik: 30-35 m
    Yem: Mamun ve sülünez
    Takımlar: 0.4 ana beden, 0.35 florokarbon köstek, 3 ve 4 numara bronz, 6 numara beyaz iğne, 3'lü dip olta

İlk gün saat 15:20’de tekneyle yola çıktık. Saat 16:00 gibi avlak yerimize gelmiştik. Kaptanımız Bülent Hocayla hemen takımlarımızı hazırladık, teknenin kıç tarafını paylaştık. Soldan yani iskeleden ben, sağdan yani sancaktan da Bülent hoca olta atmaya başladık. Bende bir kamış iki de el oltası, kaptandaysa iki kamış, bir el oltası vardı. İlk olarak takımlarımızın ikisine mamun birine sülünez taktık.

Veee ilk mercan benim oltama geldi. Bendeki sevinç görülmeliydi. Derken kupalar gelmeye başladı. Bir ben, bir Bülent hoca çekiyorduk balıkları. Sanki biri bizi sıraya sokmuş gibiydik. Bu şekilde birkaç tur balık aldıktan sonra Bülent hoca sıra kapmaya başladı. Ben bir tane tutana kadar o ikilemeye hatta üçlemeye başladı. Ama ben her çıkan ve gözüme ufak gelen balıkları ölçüyor ve 15 cm’in altındakileri suya geri atıyordum. Bülent hoca bu avı üyesi olduğu foruma yazacağını (forumun adını burada vermek istemiyorum, sadece o forumun üyelerine “rast gele” ;) diyorum) ve bir sirküler delisi ile yaptığı avı anlatacağını söyledi :D

Bülent hocanın balık skoruna içten içe bozulurken benim kasnaklardan biri, bir anda tangırtıyla yerlerde dolanıp hızla açılmaya başladı. Bir panik yakaladım misinayı. Oltaya takılan arkadaş her kimse bir sağa bir sola gidip duruyordu. Başladım çekmeye ama bizimkinin umurunda değil, o hala dön baba dönüyor aşağıda. Neyse son metrelerde kaderine razı oldu ve teknemize teşrif etti. Gelen şık bir uskumruydu :)

Uskumrunun ardından geldiğimizden beri gıkı çıkmayan ve bu nedenle benden ha bire azar işiten kamışım şıngırdamaya başladı. Hemen tasmaladım. Kamışın burnu öyle bir eğildi ki anlatamam. Beni yine bir heyecan kapladı. Bir yandan makineyi sarıp bir yandan da ne olur kaçma diye balığa duygu sömürüsü yapıyordum. Neyse ki kaçmadı ve ilk günün trofesini böylece ben tutmuş oldum: 26 cm’lik bir mercan :)

Akşam suyunu da avlak yerimizde tamamlayıp saat 19:30 gibi marinaya dönmek üzere demir aldık. Elimizde hala sülünes vardı ve yemler ziyan olmasın diye ertesi gün yeniden açılmaya karar verdik. Dönüş yolunda Bülent hoca dümeni bana verdi, marinadan içeriye kadar ben kullandım. En son iki tekne arasına yanaşmamız gerektiğinde dümeni devraldı. Tekne kullanmak da balık tutmak kadar keyifliydi.

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, kupalar (yani gopezler) hayatta gördüğüm en şaşkın balıklar. Bir tanesi bile oltaya normal olarak gelmedi. Ya gözünden, ya yanağından, ya kuyruğundan ya da bunlara benzer abuk subuk bir yerlerinden takılıyor ama asla iğneyi ağzına almıyor.

İşte birinci gün hasılatı: üstte 7 adet mercan (en küçüğü 17 cm), alt sırada sağdan 8 kupa, iki adet izmarit ve bir adet de uskumru bulunmakta.

Son düzenleme: 20 Ekim 2007
  2. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    2. Gün:

Yer: Artur Koyu (Gömeç yakınları)
    Hava Sıcaklığı: 24°C
    Rüzgar: 2 km/s (değişik yönlerden)
    Su sıcaklığı: 19 °C
    Derinlik: 40-45 m
    Yem: Sülünez
    Takımlar: 0.4 ana beden, 0.35 florokarbon köstek, 3 ve 4 numara bronz, 6 numara beyaz iğne, 3'lü dip olta

İkinci gün daha erken bir saatte (sabah suyunu kaçırmamak için) Bülent hocanın çipura avlağı dediği Artur açıklarına doğru yola çıktık. Bir gün önceki başarılı kaptanlığımın ardından Bülent hoca demir alır almaz dümeni bana verdi. Bir saat 20 dakika süren yolculuğumuz boyunca tekneyi ben kulandım. Yok yok, benim kesin kaptanlık belgesi almam gerek. Tekne kullanmak çok ama çok keyifli.

Yeni avlağımıza ulaşınca demir attık ve teknedeki dünkü yerlerimizi alıp oltalarımızı atmaya başladık. Bu kez de ilk balık orta boylarda bir kupa olarak bana geldi. Bülent hoca karşı atağa geçip mercanını aldı. Ben durur muyum, o kıskançlıkla çok geçmeden ben de bir mercan tuttum. Öğlen saatlerine kadar avımız güzel bir şekilde devam etti. Öğlene doğru balık vuruşları azalınca ve karnımız da acıkınca ben ekmek arası bir şeyler hazırlamaya kamaraya giriyordum ki, benim kasnak yine yerinden fırlayıp hızla boşalmaya başladı. Bir gün öncesinin tecrübesiyle gelenin kim olduğunu biliyordum ;) bu benim delişmen uskumruydu, hem de dünkünden bile büyüktü. Balığı çekerken annemin bir gün önceki uskumruyu gördüğünde keşke bir tane daha tutsaydın demesi geldi aklıma. Annemin siparişi tamamlanmış, ikinci uskumru da tutulmuştu :D

Gün yine mercan ve kupa tutup, çipura alamamaya hayıflanmakla geçti. Oltaya sürekli kupa gelmesine artık bozulmaya başlamış, kupa geldikçe “üff yine mi sen” demeye başlamıştım. Bülent hoca beni uyardı: “Balık avında ilk kural: balıkları küçümsemek ve şımarmak yok. Deniz kısmetini küstürüverir”. Dediği de oldu. Bir süre sonra benim oltalara kimse gelmez oldu. Bir daha hiçbir balığa yine mi sen demeyeceğim…

Neyse ki denizin bana küslüğü uzun sürmedi. Bir süre sonra yeniden nimetlerini sunmaya başladı. Ama biz ciddi bir stratejik hata yapmış ve yeterli miktarda yem almamıştık :( Yemlerimiz bitince tuttuğumuz kupaların küçüklerini yem yaptık ama onlara da gelen olmadı. Kısmetimiz bu kadarmış deyip demir aldık ve marinaya doğru yola koyulduk.

Bunlar da ikinci günün hasılatı: üstte 12 adet mercan, bir alt sıra sırf kupa en alt sırada ve yatayda duranlarla toplam 34 kupa, 1 adet iri sardalye, 1 adet istavrit ve 1 adet de uskumru bulunuyor

Fotoğraflar cep telefonuyla çekildiği için oldukça küçük. Manuel makinemde de pozlar var ancak onları henüz tab ettiremedim. Onları konuya daha sonra ekleyeceğim. Gözlerinize verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.

Son düzenleme: 20 Ekim 2007
  3. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler başarılarınızın devamını dilerim dahada büyükleri rastgelir inşallah

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Tebrikler şahane av olmuş yanii. Diren şimdi onlar buzlukta deil mi. aman başka yere gitmesinler gelirken köpüge koyarsın soğuklugu da kaybetmezler deil mii. İşte budur olay abicim. Organizasyon için şimdiden depolama başladı yani... :D:D:D

5. Tebrikler.güzel av olmuş..:)
    daha iyi avlar nasip olur inşallah:rolleyes:

6. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

ellerine sağlık
    resimlerin küçük olmasına rağmen
    hoş balıklar

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Kardeşim oldun sen olduun. Her hafta bir raporun var maşallah ;
    Avların her zaman böyle bereketli olsun. Livarın boş kalmasın inşallah. Bir bayan olarak senden böylesine güzel raporlar görmek inan sevindiriyor beni. Kardeşiiiiiiiim Tebrikler:D

8. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Kimin kardeşi beee :p :D :D

Diren bacım ,kardeşim, sen aştın artık bu işi tebrik ederim seni.

Tekneye atlayan balıkla başlayan maceran. Ardından kocaman bir Zardaga, ve şimdide mercanlar, balıklar balıklar ve balıklar ustasın artık sen bu işte ,oldun sen artık.

Raporda hani en hasından vallaha canı gönülden tebrik ederim seni.

9. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Ali Bey, daha büyükleri size de nasip olsun :)

Buzlukta merak etme, ama orada daha ne kadar kalırlar bilemiyorum. Annem şimdiden isyan etmeye başladı, dondurucuda yer bırakmadım diye :D Annem beni evden atmadan bir an önce balıkları elden çıkarmam gerek. Belki de Bursa'ya benden önce balıklar gelebilir :rolleyes: Adres neydi? :p :D

10. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Birde bana kısa yazarım demiştin.:D Maşallah balıklar çok güzel,rapor ise bir harika ,kendimi o teknede hissettim.Vallaha arkadaşların dediği gibi çok iyi bir balıkcı oldun,artık sana laf söylemeğede cesaret edemeyiz.:) :D :D

11. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Amiiiiiiin :D Büyüyünce ben de sizin gibi bir balık avcısı olabilecek miyim acaba Erdal bey... :rolleyes: Benim de bir gün çipuram, minekopum olacak mı? :eek:

Sizden bu cümleyi okudum ya, tutmayın gayri beni :D
    Sağ olun Turgay ağabey, dilerim birgün birlikte tutmak da nasip olur. Sizden öğreneceğim çok şey var ;) :)

12. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Diren, tebrikler.Eline koluna sağlık süper....

13. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Helal olsun Diren arkadasıma...:)

Niye mi;:confused:

Bunca balıgı tutmakla kalmayıp aynı heyecanı bizlerede yasdatmasından dolayı..(edebiyat olayı babadan gelme diye tahmin etmekteyim:confused;)

Diren cigim hakikatten cok tebrik ederim..İsin en guzel kısmıda duydugun ve bize de bire bir aktarmayı başardıgın cok buyuk heyecan..:eek:

Artık bunca balıkdan sonra biz rapor yazamayız bu sitede ..Nasıl yazalım ki tuttugumuz 3-5 balık ,onlarla avunuyorduk ama sen son noktayı koydun arkadasım..:eek:

Ama olsun senin kadar olmasada sana yakın sevindigimizi bil..;)

Neredeyse canlı yayın anlatımından dolayı seni tebrik ediyorum..İşin en en guzel yanı da bu oldu..;)

TEBRİKLER...:) :)

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av olmuş

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:

İkinize de çok teşekkür ederim. :) Eh, rüştümü ıspat ettiğime göre artık bir Bodrum yaparız değil mi? Hani şu çipuraların olduğu yere :rolleyes: :D :D

16. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    tebrikler çok güzel av olmuş:)

17. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
    Manken ama top model:D tebrikler süper tatlı bir av macerası, balıklar ise çok güzel..

18. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    İlk tebrik balıklar ve anlatım için. İkincisi ise tekne kaptanlığı için.

19. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Valla kısa yazacaktım, kanıma girdiniz uzun yaz detaylı anlat diye. Ben de sizi kıramadım... :eek:
    Siz de, arkadaşlarıma da teşekkür ederim ama ben kiiiim, balıkçılık kim. Daha yolun çok başındayım ve öğrenmem gereken çok şey var. Şimdilik sadece balık tutabiliyorum diyelim ;)

Sağ olasın İzzet arkadaşım. :) Bu aralar senin raporlarını göremiyorum. Yoksa balığa ara mı verdin?

Teşekkür ederim :)

20. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hakan arkadaşım, güzel cümlelerin ve bir o kadar da güzel duyguların için çok teşekkür ederim. :) Keşke edebiyat alanında babam kadar başarılı olabilsem, daha ne isterim. :rolleyes:

Tuttuğum balıkları abartmayın, hem onların sizin raporlarınızda verilen bilgilerle tutulduğunu da unutmayın ;). Bilen bilir, ben bu foruma üye olduğumda eline doğru dürüst olta almamış, balıktan ve balıkçılıktan yana oldukça bilgisiz biriydim (hala da çok şey bildiğim söylenemez). Sizlerin paylaşımları ile neyi nasıl yapmam gerektiğini öğrendim. O nedenle bence balığın 3'ü 5'i olmaz. Önemli olan deneyim ve bu deneyimin paylaşımı. Bana balık ve balıkçılıkla ilgili bildiklerimi öğreten herkese çok teşekkür ederim. :)