(+18) 2009 Bodrum tatilimden birkaç seçmece fotoğraf.

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Ağustos 2011
  2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    güzel günler güzel anıların devamı olsun..:)

3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Güzel karaler, özellikle ilk kare susuzluğumu hatırlattı :) Bizlere değer verip paylaştığınız için teşekkür ederim kendi adıma.

Son düzenleme: 4 Ağustos 2011
  4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ...yanlis gormuyorsam adabeyi di mi onlar? alt kasalarda soldan ikinci... bugulamasini yemistim nefisti.. yemeyen varsa tavisye ederim..

5. prozac25

prozac25 İhsan

Sabah mu konuya öylece bir baktım hoşuma da gitti, ama herhangi bir şey yazmak niyetinde değildim ama taraf olduğum belli olsun diye beğendiğimi ifade etmek istedim. Anladınız siz onu :)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Çok güzel fotoğraflar. Afiyet olmuş :) :hungry:

Son düzenleme: 3 Ağustos 2011
  7. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bu konu sebebi ile kilitlenen konuyu gördüm.
    Konunun kapatılmasının özetini Yönetim aşağıda yapmış.

Bizlerin burada bulunmasının asıl amacı elbette Balıkavı'dır.

Ama söyler misiniz bana balık ile "alkol" ün bağlantısı nedir?

İnsanlar alkol kullanır veya kullanmaz, bana ve çevreye bir zararı dokunmuyorsa beni zerre ilgilendirmez. Çünkü, o olay kişi ve Allah arasındadır. Bir hesap verilecekse de hesabı verecek kendisidir. Ben önce kendime bakarım. Kim garanti edebilir ki yarın öbür dünyada ben alkol kullanmış bir kişiden daha düşük seviyede, daha günahkâr olmayacağıma(Allah korusun)

Demek istediğim şudur.
    Geçenlerde bir arkadaşımız, "İslamda balıkavı" konulu bir paylaşım yaptı. Ve konu kapatıldı. Gerekçe? "Forumda Din vs. paylaşımı yasak" diye.

Şimdi forumda bir anket yapılsa %90'dan fazlası Müslüman çıkar. Ama gel gör ki %90'ı ilgilendiren bir konu "Yasak" sınıfına koyuluyor.

Diğer yandan,
    Bırakın içerisinde bulunduğumuz ayı, normal zamanda bile olmaması gereken resimler forumu süslüyor!

Burada üye profili nedir?
    Çocuk ta üye olabilir, kadın da, erkek te... Dolayısı ile üyelikte bir sınırlama yok.

Alkol zararlı mı?
    -Evet zararlı. (haram olmasına değinmiyorum)

Resimdeki alkollü içecek te firma ismi var mı?
    -var.

Bu bir firmanın reklamını yapmış olmuyor mu?
    Bu resim kötü örmek olmuyor mu?
    Bu bira ve rakı resmi "Din" ile alâkalı tartışmaya zemin oluşturmuyor mu!!

Üften püften konular kilitlenirken, böyle resimlerin paylaşıldığı konuların serbest olması bir tezatlık değil mi?

**

Konuyu açan arkadaşım,
    Alkol kullandığınız için sizi eleştiremem. (Sebebini yukarıda açıkladım) Ama belli bir yaş ve kültüre gelmiş bir insan olarak en azından daha sağduyulu olmanızı beklerdim.

-Özellikle çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak adına böyle alkol resimlerini paylaşmamanız gerektiğini bilmeniz lazımdı.

- Siz inanır veya inanmazsınız. Ama bu aylarda milyonlarca inanan insanın olduğunu ve böyle bir resmin uygun olmayacağını bilmeniz lazımdı.

Bilirsiniz, bir söz vardır. "Her söylediğiniz doğru olmalıdır. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir...

Bazı an'ların sizinle özel kalması bazen en güzelidir...

Saygılarımla,

8. BALIKAVI.NET

BALIKAVI.NET Yönetim

Merhaba,

Balık avı'nın bir içecekle bağdaştırılmaması gerekir. Eğer öyle olursa, balıkla birlikte salata, ekmek ve hatta gazlı-gazsız tüm içecekleri katmak gerekir ki, bu tartışmanın içinden çıkılmaz bir hal alır.

Ayrıca defalarca her mesajda belirtmemize rağmen konu yine sadece Din ile bağlanıyor.

Ona bakarsanız, Türkiye'nin neredeyse her kesimi siyaset ve futbol ile ilgilenmekte ve sair platformlarda bu konularla ilgili tartışmalara katılmaktalar. Oysa siyasette, futbol'unda bu platformda tartışılmasına müsaade etmiyoruz.

Forum kurallarında alenen belirtilmemiş bir kısıtlama yoksa, üye o konuyu tartışmaya açabilir. Ancak, kişi açtığı bir konudan dolayı eleştiri alırsa ve bundan rahatsız olursa, biz buna müdahale etmiyoruz ve iki kişinin arasında anlaşmasını bekliyoruz. Nihayetinde "Fotoğraflar" kategorisi bir eleştiri kategorisidir ve forum kurallarının ihlali olmadığı sürece her türlü eleştiri yapılabilir. Ama bu, konu sahibini rencide edecek şekilde olursa buna müsaade edemeyiz. Dolayısı ile alkolün zararlarının tartışılmasına karışmıyoruz.

Bizim düşüncemiz sitenin genelinde kaç kişinin müslüman olup, olmadığı değildir veya kimlerin hangi siyasi partiyi desteklediği ya da hangi futbol takımını tuttuğu da değildir, bu tür konuları tartışırken insanların hararetli tartışmalara girip, fikir ayrılılığına düşerek, kendi fikrini karşı tarafa kabul ettirme, uzmanı olmadığı bir konuda karşı tarafın açıklarını bulmaya çalışması sonucu oluşacak sorunların önüne geçmektir. Bunlar geçmişte oldu, hem de defalarca, bir değil, iki değil, belki onlarca kez. Hiçbir şekilde anlaşmaya varılamadı, insanlar birbirini kırdı, üzdü, neden defalarca bunların yaşanacağını bile bile müsaade edelim ki?

Ayrıca, forum kurallarında kısıtlanmış bir konuda eleştiri yapılamaz. Örnek
    ; din,siyaset ve futbolla alakalı karşı eleştiri yapılırsa, bu mesajlar silinir veya makaslanır. Makaslanma sebebi olarak kişinin yazdığı mesaj daki emeklerin birazının da olsa heba olmaması içindir.

Reklam konusuyla ilgili olarak, konu içeriğinde ticari bir yönlendirme olmadığı sürece (web adresi verme, kendi kullanmadığı ürünü tavsiye etme, bir marka üzerinde fenomenleşmiş mesajlar, para kazanma amaçlı yapılan girişimler v.b.) müdahale etmiyoruz. En önemlisi burada kişilerin niyeti ve ne amaçla tavsiye yaptığıdır.

Saygılarımızla.

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Bir bardak birada fırtına koparmaya değer mi dostlar :) bırakın kim ne yer ne içerse içsin ;)

10. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    kerem bey, balıklarda ortamda muhabbette harika teşekkür ederim paylaşımınız için. balıklarınızda muhabbetinizde bol olsun.

11. korsann52

korsann52 cemil

Nacizane bende görüsümü yazayim.Bu kadar da alkolün göze sokulmasi bence hos deil neticede site müdavimi cok sayida genc arkadasimiz var(9- 10) yaslarinda.Sonucta alkol bagisiklik ve uyusukluk yapan zararli bir madde kullanim yasinda ve reklaminda kisitlama var.Yani uyusturucu madde sinifina girer ve en önemlisi zararlari ve bagisiklik düzeyi ve saglik acisindan esrardan daha tehlikelidir (maalesef bu böyle).Dini yani herkesin sahsi meselesidir kimseyi baglamaz.Lütfen icki deilde balik fotolari olsa iyi olur.

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar,

böylesine bir duruma sebebiyet verdiğim için üzgünüm. Ben o resimleri "2009 Bodrum tatilimden birkaç seçmece fotoğraf." adlı başlık altında, fotoğraflar ki (açıklamalarda illa balıkla ilgili olacak gibi bir talimat yok) olarak paylaşmak istedim.

Güzel anlardı, güzel insanlarla paylaşayım dedim. O malum resme gelince, site yöneticileri ile marka konusunda zaten anlaştık ve gereğini yaptılar. Gerekli görürlerse silebilirler de.

Merak ediyorum, o fotoğrafta bira yerine Coca Cola, veya Pepsi olsaydı, bu marka konusunda yine aynı duyarlılığı gösterecek miydiniz?

Yine 18 yaş altına kötü örnek olmaktan bahsederken, başka bir haram olan sigara için neden böyle düşünmüyorsunuz? Yok, eğer aynı şekilde düşünüyorsanız o halde ağzında sigara olan forumdaşların, fotoğrafların da silinmesi gerekir.

Eğer, küçüklerimize iyi örnek olmak istiyorsak onları çağdaş, medeni, küfür etmeyen, insanlara saygı ve sevgiyle yaklaşan bir birey olma yolunda yapmalıyız.

Ben içeyim, siz içmeyin ama lütfen birbirimize karşı anlayışlı ve saygılı olalım.

Sevgiler.

13. 29519

29519

Valla bira güzel gözüküyor, canım çekti. SÜper görüntüler gerçekten.
    Bu arada canımın bira çekmesi ile ilgili bir şeyler diyecek olan arkadaşlara kısaca sana ne kardeşim demek istiyorum.

14. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Kerem kardeşim,
    Zaten yazımın sonunda da dikkat ederseniz size saygımı sundum ve saygı konusunda bir sıkıntımız yok.

Bir şeyi iyi ayırt etmemiz lazım. "İYİ yi ve KÖTÜ yü"

Yukarıdaki fotoğraflarınız (malum olanlar hariç) gerçekten İYİ. Ama bunun yanı sıra KÖTÜ olanlar da vardı. Ben sizin kötü niyetle bunları koymadığınızı da biliyorum. İnsanlık halidir düşünememiş olabilirsiniz. Hepimiz bu tarz hatalar yapabiliyoruz -İyi niyetli yaptığımız işin kötü sonuç doğurması- yani.

3 yıldır bu forumdayım. Hiç bir fevri davranışım, insanlarla gereksiz tartışmalarım olmamıştır (ve olmayacaktır da)

Bu zamana kadar burada tepki göstereceğim bir çok paylaşım olmuştur. Fakat gereksiz polemiklere girmemek, sonucu alınamayacak tartışmaları başlatmamak için sessiz kalmışımdır.

Ama bu demek değildir ki, her konuda sessiz kalalım, düşüncemizi söylemeyelim.

Sizden önce burada bir çok alkol resmi olan fotoğraflara şahit oldum. Fakat hiç bir eleştirel yanıtım olmadı. Çünkü ben bir Ahlak zabıtası ya da Fetva kurumu veya heveslisi değilim. Kaldı ki o konulara vereceğim cevaplar da zarardan başka bir şey getirmezdi.

Hani bir söz vardır "Kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş!"
    Gerçekten tertemiz bir yüzünüz var. Eminim ki yüzünüz yüreğinizin yansımasıdır. Zaten verdiğiniz cevapta ta dikkat çekiyor."böylesine bir duruma sebebiyet verdiğim için üzgünüm." demişsiniz. Son günlerde sıkça şahit olduğumuz gibi "Asarımi keserim..." türü kelimeler sarfetmemişsiniz. Bu da sizin ne kadar insancıl ve hoşgörülü bir insan olduğunuzu gösteriyor.

"Peki o halde neden bu kadar polemik" diyebilirsiniz.

Çünkü, Biz İnsanız!

Bakınız Bandırmalı arkadışımız "kötü bir gün" başlıklı yazısında ne yazmış?

"...artık sıcak bastırmaya başlamış gözler ara ara kapanmaya başlamıştıki askeriye kampında biri jet sky le gösteri yapmaya çevresine hava atmaya başlamış bende söylenmeye başlamıştım adam gibi sür şunu diye bir anda dengesini kaybetip suya düşmesi bir oldu 5 dakika kadar jet sky ulaşmak için yüzsede akıntıyla sürüklenen sky yetişemiyordu yorulmuş olacakki başladı bağırmaya ama sesini kimseye duyuramıyordu koşarak iskeleye koşup başladım avazım çıktığı kadar bağırmaya yardım edin adam boğuluyor diye...

Biraz önce söylendiği, belki de kızdığı insan suya düştüğünde sinirlenip "Oh! İyi oldu. Şimdi Layıkını buldun..." dememiş. Boğulmaması için koşup yardım istemiş.

Çünkü, O bir İNSAN. İnsanlığın gereğini yapmış.
    ..

İşte benim de bu kadar polemiği yapmamın sebebi, birilerinin boğulmasına gönlümün razı olmadığındandır.

Sevgiyle kal.

15. korsann52

korsann52 cemil

Arkadasim canin bira cektiyse git ic. Kimin haddine sana karismak.Ama diyoruz ki burada alkolün özendirici bir obje olarak gösterilmemesi lazim , sen israrla yine diyosun ki bira güzel, süper görüntü, canim cekti.Benim cocugumun balik deyince aklina raki gelsin istemem, doga, kafa dinleme,tutku, temiz hava nebilim iste onlar gelsin aklina, uzatilacak mesele deil aslinda bu ama uzar gider.. bende usanmadan anlatirim

16. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    paylaşımınız için teşekkür ederim. çok güzel kareler, özellikle ilk kare ve masanızı çok beğendim.

17. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Off...karideslere bak renklerine baak harika görünüyorlar,canım çekti Kerem

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Beğenen arkadaşlar, sevindim. Zaten güzel anlarımdan bir kesit paylaşmak istemiştim. Amacına ulaşmış olması da sevindirici.

Gerçekten tartışmak istemiyorum arkadaşlar. Dedim ya, imzamda da yazar, keyifçi bir insanım. Balık ve rakı benim için ayrılmaz bir ikili. Bu başkaları için öyledir, değildir. Kişisel seçimler bu.

Bugüne kadar kimseye "Rezil ettin balığı yanında kola içerek," gibisinden laflar etmedim ama kendime de neden rakı içiyorsun dedirtmem.

İster Ramazan olsun, ister olmasın tercih, seçim benimdir. Rahatsız olan bakmaz aynı benimde çok rahatsız olup kişiye olan saygımdan sustuğum durumlar gibi.

Admin arkadaşlardan rica ediyorum başlık kısmının başına +18 Sakıncalı İçerik diye eklemelerini rica ediyorum. Böylece aramızdaki küçük arkadaşlar için kanuni olarak ne gerekiyorsa yapılmış olur. Aynı TV'deki uygulama gibi. Ondan sonrası benim sorumluluğumun dışındadır.

Bu konuda başka birşey söylemek istemiyorum çünkü her ne söylersem söyleyeyim kendimi tekrarlamaktan başka bir işe yaramayacaktır. O yüzden sizlerden de ricam bu konuyu daha fazla uzatmamanız. Hani derler ya keyfimize tuz-biber sıkmayalım.

Saygılar, sevgiler...

Not: Ertan Bey, onlar kerevit aslında ama haklısınız nefis görünüyorlar. :)

19. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    bune ya nebu baskı arkadaşım siteye fotoğraf yüklemeye korkar olduk yok burada niye içki var yok bunu niye içiyorsun sen niye oraya takılıyosun ki insanların davranışlarına müdahale etme yetkisini sana ne o din veriyor nede bu devletin kanunları ,uzun uzun mesajlar yazıp içki konusunu tartışanlarada odak noktalarını değiştirmelerini öneriyorum yada beyenmiyorlarsa değiştirmeye uğraşmak yerine çekip gitmelerini çünkü sandıklarının aksine ne herkez illede onların dinine uymak zorundadır nede onların kuralları heryerde geçerli olmak zorunda...
    Saygılar... Karaciğerinize kuvvet

20. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Cümleten Rastgele.....

Son düzenleme: 4 Ağustos 2011