Cumartesi günü saat 5 gibi balıkhaneden yemlik taze sardalya alıp ailece mendireğin yolunu tuttuk. Mendirekte eski kurtlar zargana çekiyordu. İlk olarak ben de küçük silikon balıkla zarganaya niyetlendim ama nafile. Yarım saatlik denemeden sonra eşimle beraber sıyırtma ve çapari attık. Ondan da 3 defne yaprağı ve 1 kıraça dışında birşey alamadık. Gün batımına doğru ani bir kararla takımların birini söküp klipse kurşun taktım. Ana bedene 2 köstek ekledim ve yemleyip takımı suyla buluşturdum. Diğer oltayla da sıyırtma atmaya devam ediyordum ki yemli takım şiddetle sallanmaya başladı. Hemen aralıksız sarmaya başladım ama oltanın ucunda ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Daha önce tuttuğum levreklerle kıyasladığımda bu balık çok daha iyi mücadele ediyordu. Balığı kıyıya aldığımda gelen harika bir çupraydı. Çevredeki ustalardan tebrikler geldi, birçok kişi de inanamadı Hemen akabinde aynı noktaya 2. atışımı yaptım. Çok geçmeden kamış yine selam vermeye başladı. Çekmeye başladım ama balığın taş altına gitmesine engel olamadım. 10 dakikalık bekleyişin ardından balık taşın altından çıktı ve kamış yine sallanmaya başladı. Ara vermeden sarmaya başladım. Balık kıyıya yaklaştığı sırada kamışın ucunu biraz kaldırmamla birlikte kalamanın cırlaması ve oluşan boşlukta balığın yan yapıp 0,20 lik kösteği koparmasıyla müthiş maraton son buldu. Tarih : 18 Eylül 2010 Yer : Bandırma Mendirek Hava : Rüzgarsız Deniz : Sakin Takım : 2 li dip takımı Yem : Taze balık dilimleri Av : 1 Çupra , 3 defne yaprağı 1 kıraça (Ufaklıklar iade edildi büyüyüp gelicekler inş.) Bu ilk av raporum eksikliklerim varsa affınıza binaen
adaşım sen ne yaptın öyle benim bildiğim 3cü kişisin mendirekte çupra tutan ama bunlar güzel haberler inşallah bundan sonra sık sık böyle güzel haberler gelir unutmadan 20lik köstek ve bedenlerle bu balığı almak çok zordur en az 30luk beden ve köstek tavsiye ederim yoksa çooook üzülürsün demedi deme
Abi ellerine sağlık Bandırmamızdan güzel haberler verdin bizlere Daha iyi avlarla olman dileğiyle rasgele
Mustafa Abi Senin firari çipura yabancıya gitmedi bizim oltaya takıldı. Demek ki raporları daha dikkatli okumak gerekiyormuş O kadar da yazmışsın 0,35 beden ve köstek diye Teşekkürler Arkadaşlar Bu sezon forumda bol bol Bandırma rüzgarı esicek sanırım.
Mustafa tebrikler marmarada çupra haberleri sevindirici bir dahaki avının bereketli geçmesini dilerim rastgele