19.02.2012 İzmir /Gerence

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında greenpiiz tarafından paylaşıldı.

1. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Haftasonu baktık hava güzel duramadık yerımızde cumartesı geceden gerence korfezıne vardık . Nıyetımız gecede cıkmaktı ama sofranın ve muhabbetın başından kalkamadığımızdan ancak 9-10 gibi cıkabıldık denıze ..
    Gectıgımız hafta Ildırı da bereketsız gecen avdan sonra bıraz daha hırslı ve umutluyduk . Sabah onceden şamandıra bagladıgımız yere gıttık ve oltaları ılk attıgımız yarım saat içerisinde 4-5 Karagöz , 3 Tane iri mercan aldık . Her ne hikmetse balık bir anda kesti ve gün içerisinde bir kaç yer degiştirmemize ragmen saatler boyunca 5-6 Karagöz le idare ettik. Akşamüstü 5 civarlarında hareketlenmenın başladıgını hissettim . Nitekim güneşin feri gider gitmez yemler dibe düştüğü an vuruşlar başlıyordu . Cok hızlı olmak lazımdı zira bılıyordum fazla surmeyecektı bu yemlenme vakti . İlk başta cok güzel bir mangagöz (patlakgöz veya erkek mercan olarakta bılınır) aldım. Öyle kuvvetlı basıyorduki Cipura olduguna emindim nerdeyse.. Yukarı cektıgımde bir an tüh desemde mangagöz en az yarım kilo vardı . Sonraki atışımda bu sefer 400 gram civari bir cipura cektım . Sanırım patlayan cıftlıkten kacanlardandı ama denıze donmeye başlamış hayvanlar .. Seneye bolluk olucak inşallah. Bu cupradan sonra denız oyle bır bereketleştiki... Yemlerı takıp dıbı buldugum anda mandagözler ustundeydı ıgnelerın . 2şer 3er tane her attıgımda cektım . Hiç boş yoktu resmen . Bu arada mandagozlerın en ufagı 200 250 gram vardır . Bır ara ısyan ettım kendılerıne . Ignelere başka balıkların zıplamasına ızın vermıyorlardı cunku.. Yaklaşık 3 kilo kadar mandagözü yarım saat ıcerısnde yakaladım . Dıger arkadaşlarda aılelerıne yetecek kadarını yakaladı o arada. Yeterli diyip geri dönüş yoluna geçtik.. Aslında hava karardıgında mandagözlere cupralar ve ırı mercanlarda eşlik edecekti buyuk olasılıkla ama yorgunluk , ızmıre gerı donuş yolu , ve yeterınce dolduguna ınandıgım sepetın durumunu degerlendırıp avı 6.30 gıbı sonlandırdım .

Bu mandagözler gerçekten pıskopat balıklar . Boş ıgne atsan kurşunla yakalayacaksın neredeyse. Kıloya kadar olduklarını bılıyorum bu seferlık yarım kıloluk bır tane neşemı yerıne getırdı . Sanırım onumuzdekı ayda kıloluklarınıda cekebılecegız .

Mercanlar da irileştiler baya son 1 aydır . 3 hafta önce yıne gerence korfezınde ki Mercan avıma nazaran 3 tane yakalamış olsamda guzellıklerı ınsana keyıf verıyor .Bu arada şu kıpada tansaşda mercan dıye satılan yavruları gorunce bızım yakaladıklarımız trofe heralde dıye duşunuyorum . Trofe falan oldukları yok yarım kılo , 600 gram cekıyorlar ama bu marketlerdekı balık reyonlarına gerçekten yazıklar olsun . 100 gram mercanı oraya tezgaha koyuyorlar .

Netıce olarak Gerence bu seferde Mandagöz bolluguyla karşıladı bızı . .

Araya sıkışan Karagözlere , Mercanlara ve Kaçak cupra yada buradan teşekkürler :))

Yer : Gerence
    Yem : Mamun , Borukurdu , Teke
    Derinlik 45-48 Metre
    Dip : Orman Kayalık

Avımı fotoğraflandıramadım . Ancak Bahsettigim yarım kiloluk Mangagözü ve Mercanların o vişne curugune calan parlak pembelıklerını sizlerle paylaşmak isterdim . Bir dahakine işin multimedya kısmınıda planlayıp gidicem .

Tüm Amatör balıkçı arkadaşlara bereketli ve keyifli avlar diliyorum..

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ibrahim tebrikler .
    deniz sizi gayet güzel karşılamış ve cömert davranmış avlarınız daim olsun:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel bir av olmuş. Böyle bir bolluk uzun zamandır duymamıştım, sevindirici oldu. Avlarınızın devamını dilerim.

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    İBRAHİM KARDEŞİM TEBRİKLER...ALLAH DAİM ETSİN.BU SOĞUKTA SIKILIP DENİZE GİTMİŞSİNİZ AZ-ÇOK KARŞILIĞINI ALMIŞSINIZ.BOŞUNA DEMEMİŞLER.DERSİNE ÇALIŞAN SINIFI GEÇER DİYE...ALLAH DAİMA ŞANS AÇIKLIĞI VERSİN...SİZDEN RİCAM VAR.İZMİRDE KALİTELİ VE DEĞİŞİK ORJİNAL MALZEME TEMİN EDEBİLECEĞİMİZ YERLERİN İSİM VE İNTERNET ADRESLERİNİ YOLLARSANIZ ÇOK ÇOK MENUN OLURUZ...BURSADAN İZMİR'E KUCAK DOLUSU SELAMLAR...HOŞÇAKALIN,ŞEN KALIN İBRAHİM KARDEŞİM...

5. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    uzun zamandır yemli av raporu bekliyordum artarak devamını dilerim tebrikler

6. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Herbirinize teker teker teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Ercan abi İzmir ' de Kemeraltında Av malzemelerı satan dukkanların yogun oldugu bır sokak var . Kızlarağası hanı diye geçiyor . Burada çok çeşitli malzemeleri bulabilirsin . Ancak online satış yaptıklarını sanmıyorum . Yinede bır dahakı gıdısımde o gözle bakar sıze ozel mesaj yollarım .

Bugun tekrar o taraflara yolculuk planları var katılmak ısteyen olursa paslaşalım