Merha aarkadaşlar 19 Mayıs günü kıyıdan balık av ına çıkacağım ama kurşunlu arafına mı yoksa gemliğe mi gitsem bilemiyorum. Hava şu günlerdeki gibi olursa gitmemi tavsiye edermisiniz?????
bursa bölgesinde avlanan ve meralara çok hakim olan üyemiz sevgili mallaca 'barış' 'ın açtığı ve veya yayınladığı mesajları incelerseniz size yardımcı olabilir,
Mehnur kardeşim. Her şeyden önce balığa çıkmadan önce muhakkak ve muhakkak Meteorolojiyi takip etmelisin.Bu Cumartesi havaların sağanak yağışlı olduğunu gösteriyor.Bu günden gerçi biraz erken fakat, en azından rüzgarlı olacağı kesin. Daha yeni bir kardeşimiz olduğun için, balık avlamayı hedeflemekten çok gözlem yapabileceğin,avcıların bol olduğu mekanları tercih etmen daha faydalı olur. Şu sıralarda Mudanya,Gemlik,Kurşunlu dan kıyıdan çok verim alabileceğini sanmıyorum.Özellikle Kurşunlu gece kıyıdan mırmır yaptığını duydum.İyi bir kamışla sabah vakitleri mezgit alabilirsin.Gemsaz taraflarından sardalya kuvvetle muhtemeldir. Mudanya arnavutköy limanından tekne kiralayarak açılırsan,kesin olarak mezgit,sardalya,kıyılara yakın izmarit şansın vardır. Eğer yanına arkadaş bulabilirsen Narlı mendireğinde şansını denemeni tavsiye ederim. Oralara kadar gitmişken Fıstıklıyı da yoklarsın artık. Sana tavsiyem, sitemizi takip edip veya çevrenden balık partneri bulmandır.Artık bot motor takımım gelince seni balığa çıkarmak bir görev oldu.İnşallah en kısa zamanda buluşmak dileği ile.
arkadaşım gittin mi gitmedin mi bilmiyorum ama yaklaşık 1 aydır gemlik iskelesinde çapari ile bir avcı ortalama 3-4 saatte 1kg sardalya yakalayabiliyor.