Herkese selamlar ; tam hatırlamıyorum kimlerdi ama birileri google earth'ten mavişehir balıkçı barınaklarının oralarda denize dökülen dereler azından balık çıkarmı ya da deneyelim falan tarzında bişiler sormuşlardı eski forumlarda... 19 mayıs günü ben de hanımları karşıyaka daki işlerini halletmek üzere çarşıya bıraktım ve yaklaşık 4 saat sonra onları alacaktım.TAbi hemen keşfe çıkmak icap eder dedim ki şöyle bi gidip barınaklara bakim dedim ne var ne yok nasılmış oralar.Belki bikaç balıkçı bulur ve iki sohbet eder iki tüyo alırız dedim. BAstım araba ile doru Mavişehir balıkçı barınağına.yolun bittiği yere kadar geldiğim de kenarda eski ağlarını onaran ve hazırlık yapan bikaç balıkçı ilişti gözüme ve heh dedim şunlara sokulayım usulca... arabayı kilitleyip indiğim de bi de baktım ki karşıdan ellerinde kasalarla gelen kalabalık bir ekip.Sanırsınız ki manava meyve taşıyorlar...E tabi merak bende ki bekledim yaklaşmalarını gözüme ilk çarpan ıslak gazete kağıtlarından yapılmış rulolar olunca beynimde o ışık çaktı anında !!! TAZE YEM !!! bagaj zaten malzeme dolu MAlzemelerim simit tank ile bagaj tabanı arasında kalan yaklaşık 5 parmak yüksekliğinde alana gizlenmiş kuzu kuzu yatıyorlar aylardır. Ha bu arada bebişimiz olunca uzun süredir balık avına da ara vermiş bulunmaktayım hali ile... Önümde tazecik yemler , bagajda takımlar , burnumda tüten balık hasreti... Sonuç mu ??? ...selamun aleyküm onlar yemmi usta? ****... boru kurdumu onlar? / hı hı... 2 rulo istesem ayıp olurmu usta? / hocam biz satmıyoz... yav şurda iki stres atacaz ver iki torba ücreti neyse vereyim. / e hadi al bakalım gazete kağıtlarına sarılı yemleri aldığımı hatırlıyorum sonra kendimi mavişehir'in en sonunda villaların önündeki alanda buluyorum. Baktım biri sallamış oltalarını hemen gözüme bir burun kestirip sokuluyorum usulca.MAksat balık güdüsünü törpülemek içimde ki... 2 el oltası klasik 3'lü takımlar yanımda... 2 sopa uçlarına 2 zil... ha bu arada içimden diyorum ulen verdik 5 tl 2 boru kurduna ama şimdi açıcam leş çıkıcak içinden ellerim batacak.. 2 torba ile 3-4 kere yemlersem şanslıyım diyorum takımları... nasıl yani ? acaba yanlışmı verdiler ki ? ( açtığım ilk torba yem ) İnanmıcaksınız belki ama hayatımda ilk kez bu kadar kalın boru kurdu gördüm !!! tükenmez kalem kalınlığında ve bir torbadan kaç tane çıktı dersiniz??? 17 tane !!!! yanımda bir avcı var bakılyorum kovasına yaklaşık 20-25 sntime yakın bir kaba lidaki... amca kurtları görünce gözleri boyoz gibi oldu inanın nerden buldun diyo bana bunları? dedim böle böle... alim mi dedi? al amca dedim... 7 tane götürmüş kaşla göz arasında neyse fazla uzatmayım yoksa kimse okumuycak sonuç mu ? İlk gelen çok büyük bir çiçina idi... öyle bir heyecanlandım ki sormayın kıyıya çekerken... heyecandan foto çekmeden suya iade bunlarda sonrakiler... ufacık bir lidaki de suya iade tabiki. avlak inanılmaz otluk ve yosunluk... çipura zamanı en uçta bulunan kum adacıklara geçip harika çipura avları yapıyorlarmış anlattıklarına göre... Herkese bol trofeli avlar... kalın sağlıcakla... Unutmadan inanılmaz bişi ekleyim... orda konuştuğum balıkçı dediki... burdan dev boyutlarda çiçinalar çıkıyo ve bikaç uyanık bu çiçinaları kanat gibi olan yerlerini keserek omurga etrafında bulunan löp eti çıkarıyorlarmış... ve şok olduğum nokta ise !!! gözümün önünde kılıç balığı eti diye sattılar dedi !!! aman dikkat diyorum ve pes diyorum !!!
ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin boyozun kendisine hasretiz kelimesini duyunca bi tuhaf oldum benim içinde ye bitane fazladan
İsmail BEy ; Bende sizin daha önceki bikaç raporunuzu okumuştum.Sizinkiler de gayet hoş ve akıcı buda demek oluyorki balık bahane... İnan uzun zamandır balığa gidemeyen biri olarak 3-4 saat olta atmak bile yetti bana Bence sen çok ama çok şanslısın!!! bırak eşimle balığa gitmeyi , ev kokuyomuş diye evde kavga dövüş balık pişiriyoruz biz
Sabri Bey ; Havalar ısınmamış olsa size pişmemişlerinden yollardım evde fırına atar pişirir yerdiniz Şaka yapmıyorum... Ankaradan gelen bir arkadaşım her geldiğinde bu şekilde yanında götürür Bi tane fazla demeyin bana Sigarayı bıraktığımın 8.ayı doldu !!! Öyle bir boğazıma düştüm ki sormayın zaten hooked 8 ayda tam 17 kilo aldım... son kilom 104.5 :hungry: RADYO KANALI gibi oldu banghead allahtan boy uzunda kurtarıyoruz...
teşekkür ederim düşünmeniz yeter afiyet olsun size evet güzel fikirmiş ama ne demişler tas yerinde ağardır *** geldiğim zaman bol bol yiyecem benimde bırakalı 5 ay oldu ilk başta sağlam kilo almaya başladım ama şimdi durdu darısı sizin başınıza aman dikkat fazla alıpta bu sefer de onunla uğraşmayın vericem diye radyo kanalı da güzel miş boy uzun da kurtarman iyi olmuş arada boyoz u da kurtarma ama afiyet olsun :laughing: sağlıcakla kalın Allaha emanet olun