YER: sarayburnu YEM: Yaprak Zargana+ canlı zargana OLTA: Uzun Olta SAAT:06,30 - 15:00 aralığı OLTA: 0,80 El oltası Maxıma BEDEN: 0,35 t-1 trabucco camocast süper elite BEDEN BOYU: 4 Kulaç GAGALIK: 1 Numara mustad. DERİNLİK:12,5 mt-14,5 mt aralığı. AV NEDENİ: Devam Lüfere TUTULACAK BALIK: Lüfer AKINTI HIZI: bilemıyorum lodos tersten kuvvetlıydı KURŞUN : 400 gr. top. BALIK TUTULUŞ ŞEKLİ: Uzun Olta HAVA:Lodos esiyordu kuvvetli ve kaba dalgalarla beraber Tutulan Balık 16 Adet lüfer Dünkü balık avının akabinde pazartesiyi salıya bağlayan gece 19,00-19,30 sularında zargana süzmeye çıktık arkadaşla. ve bir yandan yağan yağmur, bir yandan seyrek olan yem balığının arkasından o kadar dolaştıkki sormayın yem süzme işi saat 23,30 sularında bitti yem süzme olayından arta kalanlar 35 adet canlı zargana yağmurlukla olsa dahi ıslandım kepçe tutmaktan. bir yandanda ampullerı koru, patlamasınlar diye oda ayrı bir sıkıntı. ve eve dönüş uyumak lazım vücut kalkamayacak yoksa saatı 05:45 e kurdum ve tam saatın çalmasıyla beraber kalktım. fırından yeni çıkmakta olan poğçalarla beraber doğru limana arkadaş zaten orada kalmış ve çayı demlemişti bile. güzel bir kahvaltı arkasından denize çıkacağız ama büyük dalgalar vuruyor karaya lodos esıyor kaba dalgalar oldukça kuvetli olsun hazırlıklar tamam doğru denizdeyiz. ve başlıyoruz yol almaya bu saatte hava böyleyse kimbilir gün ağırmasıyla berbaer nasıl olacak dıyorum ve yola devam meraya geiyoruz. Oltayı suya salıyorum ancak dibe kurşun değerken dalgayla beraber kafam davlumbaza o kadar yüksek gelıyor dalgalar neyse. kriz durumunu aşıyoruz balık tutacağız. arkasından başlıyor gelmeye balıklar Lodosu unutmuşuz tutuyor tutuyoruz. o kadar güzel devam ediyorki saat 11,30 tamamdır. diyoruz. ve dinlenmek üzere dönüş. şu an bürodayım ve raporu tanzim ediyorum. Bu senenin en güzel av günlerinden birisi bence ufak balık hiç yok. balıklar çok iri ve arkadaş bir takımı balıkla beraber bıraktı suda. tekneye kadar çekti ama güzel balıktı alamadı yukarı düğümden patladı iğneler olsun keyfımızı bozamadı yinede çok ama çok güzel bir gün daha geçirdik. Kalan zarganaları güzelce kesip dolaba yatırırken bu havada bu şartlarda bu kadar balık yakalamakta süper geldi doğrusu. Bu gece zarganaya çıkmamız zannederim zor olacak hava geliyor ancak hava şartları yarın sabah oldukça zor dıyor balık tutmak denizde olacağız tabii havanın eseceğinin biliyoruz ama kuvvetını şimdiden kestırmek zor. Hayırlısı bir lüfer av günü daha bu şekilde güzel geçmiştir. tüm dostlarıma güzel ve bol avlar dilerim 16 Adet lüfer tutulmuştur. Çekilen zahmete bu havada fazlasıyla değmiştir. Sevgiler. Arkadaşın ellerinde resimledim kuzucuğu Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Kaptan Lüfer denince senin tecrübelerinin üzerine kaptan yok. Ellerine sağlık. Önlükler 4 kulaca düştü anlaşılan. Bilgiler için teşekkürler.
Aliço kaptan, çok güzel bir av olmuş. Ellerinize sağlık. Raporlarınızda anlatım ve görüntüler de ayrı bir güzellikte. Teşekkürler. Lüferi tekneden ve kıyıdan çekmek ayrı bir zevk. Çanakkale'de kaldığım (80 li yıllarda) 7 sene içindeki avlarımı anımsadım. Raporlarınızda okuduğum kadarı ile o yıllardaki balık boyları kalmamış. Sarıkanat tuttuğumuz zamanlar kendimizi şanssız sayardık. Avlarınız bol ve daim olsun.
Beklenen raporlar gelmeye başladı.Sizin raporları görünce insanın denizde olası geliyor.Güzel balıklar tebrikler..
raporlar o kadar güzel o kadar iştah kabartıcı ki şuan muğladan çıkıp istanbula gelesim var.=) artık kurban bayramına ordayım inşallah bu keyifi bende yaşarım..avlarınız daim olsun bi dahaki avlanmınaza rastgele..
Usta ellerine sağlık çok güzelbir av raporu. Heleki tutulan balıkların büyük olması çok daha güzel Zor bir av olduğu her halinden belli. Yarın havanın dahda kötü ve yağışlı olacağı söyleniyor. Kazasız belasız hayırlı bereketli avlar
Tebrikler. Bizden çok şanslısınız. Bende dün (pazartesi) öğleden sonra kıyıdan olta attım 50 civarı balon balığı. Kesilen iğneler hariç. Beş adette kefal. Balon balıklarının en küçüğü yarım kilo gelirdi. İyi akşamlar.
Tebrikler aliço abi süper döktürmüşsün size bir şey soracam sizin teknenin adı Aliş mi abi cvp yazarsan sevinirim
Bu gün sarayburnundan geçerken gördüm tekneleri. Zor koşullar altında yaptığınız bu avdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Şahsen o dalgada ben yarım saat dursam 2 gün kendime gelemem.
Aliço abi tebrikler Tekneden avı bir kere yaptım daha doğrusu yapmaya çalıştım zor iş be abi..ama zevki de o derece fazla yani Devamını dilerim