Merhabalar şimdi geldim bu gun 7.30 da oradaydım, malesef evden çıkarken bant almayı unutmuşum, saf saf herşeyimi çıkarırken sahilde birde baktım bant yok (bantla kırılan oltamı bantlıyorum şuana kadar çok zorladığım anlar oldu tık olmuyor, güzel oluyor kırıkta olsa bantlayınca) "e bant yoksa oltada yok balıkta yok" dedim kendi kendime sonra acaba bu saatte açık market varmıdır dedim (konya altı sahilinde hiç bir market yok) sordum soruşturdum sitelerin arkalarında bir tekel buldum oradan bant aldım tekrar sahile geldiğimde saat 08:00 du oltamı açtım iğne takımını taktım herşeyi kurdum yemi iğneye taktım denize attım bir baktım etraf balon kaynıyor bir şey sağlam asıldı büyük bir şeydi aha geliyor dedim çekerkene birden kesildi ve misina çok hafifledi dedim bu balondu kurşunun üstündeki iğneye takıldı misinayı kesince kurşunla beraber gitti çektim ve aynı şey ile karşılaştım takım diye bişey kalmamış maşşallah yok etmiş yanımda 1 düzgün takım daha vardı birde yarım yamalak iğneler vardı çektiğim oltadan 1 iğne çıktı misinalı onuda onların içine kattım sonrasında sağlam olan takıma kurşun takıp yerimi değiştirdim burası uğursuz geldi diye diğer tarafda aynı yeni taktığım takımında akibeti aynı oldu değişen bişey olmadı en sonunda 2 takımda heba olmuş oldu 2sindende 1 2 misinalı iğne kaldı bende diğer olan 2 tane iğne ile birleştirdim birde kurşun taktım 1 takım daha yaptım diye sevinirken, bir süre sonra attığımda takım benim oltadaki misinadan bağımsız gitti anladım 2 misinayı bir birisine yanlış bağladım ve daha kullanacak 1 iğne bile yoktu bende mecbur evin yolunu tutuverdim birde 2 tane küçücük balon tuttum halen miğdem bulanıyor onların iğrençliklerinden aslında soracağım şey şu bende bir fobi oluştu balonlara dokunamıyorum şansa ayağımla basıp çıkarabiliyorsam iğneyi çıkarıyorum öbür türlü çıkmıyorsa mecbur iğneyi balonun üzerinde bırakmak zorunda kalıyorum bu soruna bir çözüm getirmem gerek ama bilemiyorum işte böyle bir 3 4 saatti daha fazla durmak isterdim ama malesef imkanlar el vermedi balık tutmak ile ilgili çok bir resimim yok ama gittiğim yerin resimlerini paylaşayım, ve afedersiniz ama iğrençlik abidesi not: birde bu balonlar 15-20 dakika canlı kalabiliyor hayvan güneşten kurudu halen ötüyordu
Balon YAV CELAL HELAL BE SANA amma meraklısın bu balık işine takımlarıda uçurmuşsun ama bisikletle oraya gitmeye üşenmiyorsun helal olsun azmini kutluyorum ilerde iyi bir amatör balıkçı olacağın işaretleri bunlar aferim sana tekrar tekrar kutluyorum. vede konya altının resimleri gayet güzel. neyse sana ilerki avlarında rastgele...
Teşekkür ederim aslında geçen hafta ilk bisiklet ile gittim fakat ertesi güne kalkamadım ağrıdan çok yorucu oluyor sonraki 2 avdada otobüsle gidip geldim
Celal bencede helal olsun sana. Kisitli malzeme ve kirik kamis ile yaptigin avlarini bizlerle paylasiyorsun. Insallah cok daha iyi baliklar yakalarsin aslan parcasi. Hadi bakalim daha raporlarini bekliyor olacagiz Sen sadece gercek amatorluk yolunda ilerle ve emin ol devami cok daha iyi sekilde sana gelecek Rastgele...
Merakini takdir ediyorum Celal. Yalniz tavsiyem bir an once dogru malzeme ve daha ozverili avlanman. Bu sekilde hem kendine zarar hem denizdeki bir cok canliya zarar. Sana tavsiyem oncelikle malzemelerini azda olsa derli toplu hale getirmektir.
Evet bu da onemli. Gurbuz Abin cok dogru soylemis. Ve emin ol ekipmanlarin biraz daha iyi olursa alacagin haz da o derece artar.
Ben Öğrenciyim lise 1 e gidiyorum(aslında 2 ama oldu bişeyler gidemedim kaldım) Annem ve Babam ne verirse o kadar oluyor o yüzden biraz dağınık sizin dediğiniz gibi ve balık tutmaya başlayalı 1 haftam oldu bayram vesilesi ile 3 kez gidebildim 1 haftada, ama normalde haftanın 5 günü okulum oluyor o yüzden okulum açıldığında sadece haftada 1, cumartesi gidebileceğim bu yüzden kamışa ve makinaya çok özen gösteremiyorum (makine çok güçlü bişey yüklenince ciyak ciyak bağrıyor sanki sarmıyormuş gibi oluyor oltayı bırakıp elimle çekiyorum misinayı ) şimdilik böyle devam edeceğim 15 tatile az kaldı bir yerlerden harçlık alırsam daha iyi bişeyler düşünüyorum umarım yanlış anlamadım. malzeme konusunda bilgisizliğimden biraz dağınığım misinayı bağladıkdan sonra kopması gibi malzeme olarak iğne türü şeylerden kast ediyorsanız o konuda bir merakım var orkinos balıkçılıkdan alışveriş yapıyorum şuan, oradaki kişi bana küçük iğne verdi 3 avdır onlardan kullanıyorum balık tutuyorum ama küçük balık geliyor büyük balık tutmam için sahte alıp atçekmi yapmam lazım ? ekleme yapayım makinem bu Serisi Ebat Bilya Kalama Kafa Weekend 30 3 Arkadan Grafit Weekend 40 3 Arkadan Grafit 40 veya 50 idi şimdi hatırlayamıyorum Weekend 50 3 Arkadan Grafit Weekend 60 3 Arkadan Grafit kamışta remixion orion 300 dü sanırım onuda nette göremedim
Bak simdi Celal.Eger buyuk balik tutmak istiyorsan en basidinden igneni biraz buyutmen gerekir.Kamis ve makina almak istersen en basidinden soyle ornek vereyim: malzemecilerde hazir takimlar satiliyor.Sanirim 20-30 liraya bile bulabilirsin. Misinanin kopmasina gelince : Bir kere kesinlikle gam yapmis,ozurlenmis misina kullanma.Kopma sebeplerinden bir tanesi budur.Yada baglama yontemin yanlistir. Internetten arastirirsan cok basit baglama yontemleri var ve cok saglam. Birde bak simdi sana bir resim gostereyim.Bu resmi kendim bilgisayardan cizip burada paylastim (bende ise yaradigi icin).Eger avlandigin bolgede takilma sorunu olmaz ise bunu kullanirsin.Ya da takilma sorunu olmayan bir yerden kullanirsin. Yada 2 igneli dip takimi kullanirsin. Avlaginda takilma sorunun var ise samandrali takim kullan diyecegim lakin o biraz daha zahmetli olabilir senin icin.Bundan dolayi bu takimlar cok uygundur. NOT: "Kesinlikle ailenin izni olmadan gitmemelisin Celal.Gerekirse Baban ile yada yakinindan birisi ile gorus ve onlarla git.Cunku balik avi bu.Devamli su ile hasir nesir oluyoruz.Allah korusun suya dussen birsey olsa ne olacak sonra.Bak gecenlerde benim basima geldi oyle birsey.Yanimda kimse yoktu,beni gorecek hickimsede yoktu.Ama nasil olduysa son anda biryere tutundum ve durabildim.Demek istedigim bu.Once guvenlik tedbirleri " Haydi Allah rastgetire...
verdiğiniz bilgiler için Çok teşekkürler, sanırım misinayı ben yanlış bağladım, verdiğiniz takım örneğini deniyeceğim evet zaten kesinlikle ailemden habersiz gitmem söz konusu değil . sizinde başınıza gelen olaya çok üzüldüm Allahdan öyle tehlikeli bir yerde değilim dere baraj gibi bir yerdeydiniz sanırım denizdeyim hep ben dün akşam haberlerinde barajda balık tutarken baraja düşen 2 çocuk ölmüş böyle bir haber gördüm gerçekten tuzu biberi oldu barajın dibindeki sazlıklara ve çamurlara saplanmışlar
Yok benim tehlikeyi atlattigim yer bir liman.Havada bozuktu. Senin anlattigin olayada uzuldum.Benim soylemeye calistigim seyde iste buydu. Allah rahmet eylesin. Kendine iyi bak.Rastgele. (Yeni raporlarini bekleyecegiz aslan parcasi )
okul sebebiyle bayram tatilinden sonra gidemedim sınavlar hep üst üste geldi ama iyiki karnem iyi şimdi 17 günlük boş bi döneme giriyorum bu ara bol bol gideceğim sanırım aslında bu gun gitmek istiyorum olmazsa yarın artık