19 Aralık Saroz Levrek avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İlker tarafından paylaşıldı.

1. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Son anda verilen ani bir kararla, cumartesi Gelibolu'ya gitmek üzere hazırlıklarımı yaptım, uzunca bir aradan sonra at çek tutkum had safhada olunca daha fazla duramadık. Havanın kuvvetli lodos oluşu biraz moral bozucu olsada pazar sabahı rüzgarın döneceği bilgisi alınınca cumartesi sabahı yola koyulduk. O gün akşam üstü yapılan denemeler kuvvetli lodosun etkisiyle (neredeyse üstümüzden aşan dalgalar) sonuç vermediysede dostlarımız Turgay,İlker ve Tayyar'la akşam yaptığımız keyifli sohbet sonucu Pazar sabahı saat 05.30'da avlağımıza hareket ettik. Hava aydınlanmak üzere vardığımızda yolda arabayla yarışan iki tavşan, sanki balık habercisiydi :) Sabah hafif ve arkadan esen lodos bize oldukça uzağa sahteleri göndersede 1.5 kiloluk ilk balığı Tayyar, kendi imalatı meşhur Gelibolu sahtesiyle alıverdi. Bu arada Turgay, Oktay ve ben takiplerle, adeta sahteye kuyruk vuran, dalga geçen, ayağımızın dibine kadar peşinden gelen levreklerle uğraşıp duruyorduk. Artık buluşup bir şeyler yiyelim dendi, ben arkadaşlara doğru yürürken bir kaç atış daha yaptım. Birden kamışın ucunda o insanı heyecanlandıran tok kafa atışlarını hissettim, balığın çok büyük olmadığını anlayınca 0.10 ip misinanın bana direk balığın her hareketini aktarmasının zevkini çıkara çıkara kilo civarı balığı aldım. Öğleden sonra,havanın dönmesiyle bulanıklaşan su ve karayel-poyraza direnmeyip dönüş yaptık. (Dönüş yolunda barajda deneme yaparken yakaladığım turna, itinayla geldiği yere gönderilmiştir.)
    Kim ne derse desin, bana göre levrek için at çek dünyanın en zevkli balık avı, birde yakalanınca üstüne yok. Bu arada maalesef o taraflarda gece dalan zıpkıncılar ve karşı kıyıdan gelen dinamitçiler bu sene artmış,gördüğümüz küçük bir ispendek için gece avı yapan dalgıç arkadaşları şiddetle kınıyorum, yazık bu denizler hepimizin, çocuklrımıza, torunlarımızada bir şeyler bırakalım.
    Her zamanki misafirperverlikleriyle bize arkadaşlık eden Turgay,Tayyar,Uğur ve İlkere candan teşekkürler.

[​IMG][/URL

Son düzenleme: 21 Aralık 2010
  2. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    1 balık'da olsa güzel bir gün geçirmişsiniz ilker abi.
    paylaşım için teşekkürler...

3. dersim

dersim hüseyin

ilker abi,tebrik ederim ülkemizin nadide bir köşesinde güzel av gercekleştirmişsiniz arkadaşlarıda kutlarım...

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tebrikler, avınız daim olsun. :)

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler İlker abi:) en azın dan oltanıza 2 balık binmiş çekme zevkini yaşamışsınız:)

gece zıpkınla dalanın gece eline tüfek alıp far la hayvan avı yapan dan hiç bir farkı yoktur,bunlar avcı deyil katliamcılardır,

o dinamitçilerin ALLAH belalarını verecek öbür taraf da:mad:
    paylaşım için teşekkürler abi

6. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler , güzel vakit geçirmişsiniz..

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    İlker abi sarozda güzel zaman geçirmişsin
    ama kısmetin bu kadarmış
    bir dahaki avının daha berkeketli geçmesini dilerim
    rastgele

8. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

O hava şartlarında öyle bir denizde gündüz dalışı bile neredeyse imkansızken (hem görüş olmaz hemde aşırı ve büyük dalga nedeniyle tehlikeli) gece yasak olmasına rağmen dalan arkadaşlara Allah akıl fikir versin diyorum.Ben bir zıpkın avcısı olarak bu tip davranışta bulunan kişilerden gerçekten utanıyorum.Yazık...

9. cebirx

cebirx

tebrikler...

10. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Güzel zaman geçirmişsiniz, tebrikler abi

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ilker Abi o Al bayraga,bu guzel rapora kurban olurum ben kurban...Eline,diline,yuregine,gonlune saglik guzel raporun icin.Birde keske o kumsaldan yemli takim deneseymissin :)
    Bir anda icim gitti oyle biryer gorunce :p
    Sana basarilar dilerim . Rastgele Abicim ;)

12. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Müsaadenizle paletli,gözlüklü,zıpkınlı, dinamitli fakat şuursuz yaratıklara kocaman bir çüş demek istiyorum.Zevkini aldıktan sonra gerisi boş sonuçta mesele zevk meselesi.Balık lazımsa her yerde satıyorlar da bizim derdimiz başka..Ellerinize sağlık.Saygılar...

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    İlker abi tebrikler, bu arada sarozu adamakıllı mekan edindin, gözlerimden kaçmıyor.;):)

14. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    İlker abi istoç'ta karşılaşıp sizden dinlediğim saroz maceralarınız ve cep telefonunuzdaki fotoğraflardan sonra raporunuzu görmek çok mutlu etti beni.

Sizin gibi ustalardan öğreneceğimiz çok şey var mahrum etmeyin bizi :)