19 Mayıs ATATÜRK'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun (2011)

Konu, 'Genel Konular' kısmında tarcan tarafından paylaşıldı.

1. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Yüce Milletimin, Ulusumun Yurttaşlarımın Bayramını kutlarım.

2. 33022

33022

Konu için teşekkürler Tarkan Abi

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tum bayramları severim. Ama bu bayramı bir ayrı severim. Bana genc oldugumu hatırlatıyor olmasındandır sanırım. Kutlu olsun.
    Hemen balkonuma bayragımı asmalıyım, aklıma gelmisken.
    Paylasım icin tesekkurler Tarcan kardesim. Tevfik.

4. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Sevgili Tarkan,
    sagolasin güzel paylasimin icin.
    Tüm genclerimizin ve millletimizin bayrami kutlu olsun.

5. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    Bayramımız kutlu olsun Atatürk'ümüzü de saygıyla anıyorum

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    sağolun efenim bütün Türk milletinin kutlu olsun efenim..)

7. simendifer

simendifer Sennur

Küçükken, annem her sene 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarına götürürdü beni. Bayramlar o kadar eğlenceli geçerdi ki, konu komşu toplanır, yiyecek içecekler hazırlanır öyle gidilirdi bayram merasimlerini izlemeye. Ben en çok, Kuleli Askeri Lisesi'nin gösterilerine bayılırdım. Bir de tribünlerde renkli pankartlarla yazılan yazılar, ortaya çıkarılan şekillere... Sahaya mı bakayım, tribünleri mi takip edeyim bilemezdim. 3-4 yaşlarında bir çocuğun gösterebileceği aşırı hayret mimikleri ve nidalarıyla, o yaşta o coşkuyu ne kadar içten yaşadığımı görmemek imkansız gibiydi.

O yaşlarda, nasıl yaptıklarını bilmediğimden beni her zaman hayrete düşüren Kuleli Askeri Lisesi gösterileri...

Bana mı öyle geliyordu bilmiyorum ama, sanki o zamanlar milli bayramlarımız daha güzel, içten ve coşkuyla kutlanıyordu. Halk iştirak ediyor, sokaklar renk cümbüşüne dönüyor, yolda yürürken, 19 Mayıs gösterisinde görevli gençlerin o şen şakrak kıyafetlerine sadece çocuklar değil, büyükler de ilgi gösterip, merasim sırasındaysa herkes bu gençleri çılgınlar gibi alkışlıyordu.

Benim ilk kaybolma hikayem de bir 19 Mayıs gününe denk gelir. Rahmetli büyükbabam İzmir'den ziyaretimize gelmişti ve ailecek gösterileri izlemeye gitmiştik. Gösteri sonrası stat dağılırken de, ben kaybolmuştum. Bir polisin yanına gidip adresi vermiştim (çok küçükken ezberletmişlerdi) ve tam beni evime götüreceklerdi ki, annem ve ablam polislerin kucağında beni görünce aileme teslim edilmiştim. O günü hiç unutmam.

İlkokul öğretmenimiz de milli bayramlara çok önem veren, milli bayramlarda ne yapıp edip sınıfını gösterilere hazırlayan, öğrencilerine Atatürk sevgisini çok iyi aşılayan harika biriydi (Şimdilerde telefonda sesi çok yaşlı gelse de, konuşmasında bir asalet hissedilir. Hala kendisine hayranlık duyarım). O'nun bizlere çok küçükken bu sevgiyi aşılaması ise hala bayramlarda aynı coşkuyu yaşamama sebep oluyor. Bu nedenle kendisine minnettarım ve bizlere verdiği sağlam temel için binlerce kez teşekkür etsem azdır.

Şimdilerde ise bakıyorum; insanlar milli bayramları pek umursamaz olmuşlar. Değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Milli bayram günleri, tatil günü olarak değerlendiriliyor. Eskisi gibi "19 Mayıs'ta stada gidilecek, ne giyeceğimize, ne yiyip içeceğimize karar verelim" deyip de coşkuyla gösteri izlemeye giden kimseyi görmüyorum artık. Ben böyle bir ailede büyüdüm ve gün geçtikçe bu değerlerin kaybedildiğini görmek beni gerçekten yaralıyor. Bizim sahip çıkmadığımız değerleri ise, birileri fırsat bilip hepten yok sayıyor ve hatta tamamen yok etmeye çalışıyorlar. Ulu önderimiz Atatürk'ü ve soyumuzu bile tarihten silmeye çalışıyorlar.

İşte bu yüzden milli bayramlarımıza sahip çıkalım. Hadi! bu sene, bari bu sene, işi olmayanlar o büyük 19 Mayıs gününün sabahını stada gitmeye ayırsın. Sonradan icat edilmiş 14 Şubat'larda, Anneler gününde, babalar gününde fellik fellik mağazaları dolaşanlar, lütfen siz de, siz de bir 19 Mayıs sabahınızı stada gitmeye, o coşkuyu yaşamaya ayırın. Gidenler burada fotoğraf paylaşsınlar, hepimiz yaşayalım. Tarkan arkadaşımızın 23 Nisan konusunun altına yazdığı gibi "bu sene de geldi geçti" demeyelim bu defa.

Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. Nice aydınlık yıllarda, aydın gençlerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarını unutmadan, Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye taşımaları dileğiyle...

"GENÇLER! CUMHURİYETİ BİZ KURDUK. ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ"

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Son düzenleme: 18 Mayıs 2011
  8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Onu çok arıyacagız gelecekte ....bütün korkum bu...

Bu gün bazıların çok basit geliyor ama ilerde çok aranacak ama iş işten geçmiş olacak pişmanlıkta fayda etmeyecek...

bizler sadece içinde yaşadıgımız anı görüyor ve yaşıyoruz , millet olarak emanetler sahip çıkma konusunda da fakir sayılırız..

hele tarih konusunda ??? zamanında bu ülkeye kimler göz koydu . dostumuz kimdi düşmanımız kimdi..bu gün kendilerine güvenseler binerler başımıza..
    neyse olaya siyaset sokmayalım ..

bu gün bu ülkede bu yüce insanı begenmeyenler var - sevmeyenler var ama onlar o kadar cahildirki bu yüce adam ve askerleri sayesinde bu gün camilerde ezanlar okunuyor (kilise çanları yerine) bu yüce adam sayesinde bu ülkede çarşıda pazarda istediğimiz gibi geziyoruz..,yaşıyoruz, bunu gözardı ederler..

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Muvaffak ağabey.

Size 19 Mayıs 1919'da yayınlanan bir gazetenin sloganını göstereceğim bir sonraki mesajımda.Bakınız ne yazıyor...

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  11. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Tüm Türk Milletinin Bayramı kutlu olsun. En önemli vazifelerimizden biri bu önemli günlerin coşkusu ve ruhunu çocuklarımıza aşılayabilmektir diye düşünüyorum. Her 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim deki gibi bu akşam Bayrağımız balkona asılıyor ve yarın stadtaki yerimiz erkenden alınıyor.

12. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    genclik ve spor bayramınız kutlu olsun.

13. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hak ettiği değer ve bilinçle kutlanması temennisi ile Atamızın emanetine sahip çıkan gençlerin ve milletimizin bayramı kutlarım.

14. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    bende herkesin gençlik ve spor bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bir zamanlar bende gençtim dinçtim, gençlik elden gitmiş olsada Atamın bizlere hediyesi olan 19 MAYIS GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI nı aynı çoşku ve sevinçle karşılarım ve kutlarım .

Genç arkadaşlarıma en büyük tavsiyem; bu günün anlam ve değerini iyice araştırıp okuyup anlamalarıdır. Bayramınız kutlu olsun genç arkadaşlarım.

16. dersim

dersim hüseyin

Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK.

19 mayıs gençlik ve spor bayrımımız kutlu olsun.

17. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    :) Herkesin 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA ve GENÇLİK SPOR BAYRAMI'nı Kutlarım...Kurtuluş savaşının ve TÜM ŞEHİT ve GAZİLERİMİZ'İN Ruhu Şad Olsun.ALLAH Onların yüzüsüyü hörmetine Bizleri affetsin bağışlasın AMİN...

18. trakya

trakya Ali Enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele Surf 4.20, D.a.m Spezi Composite Tele Surf
    Hepimizin bayramı kutlu olsun.

19. OMMG

OMMG OKAN

Dostum,paylaşım için çok teşekkürler.Hepimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun,şehitlerimizin ruhu şad olsun.Gençlerimize bu bayramı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü de saygıyla,sevgiyle anıyorum ve ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum...

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
    20 Ekim 1927

Son düzenleme: 19 Mayıs 2011
  20. slckznl2007

slckznl2007

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 4.8kg
    UNUTMADIK UNUTTURMAMALIYIZ...! Herkesin Atatürk ü anma,Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.