Merhaba arkadaşlar, Geçtiğimiz pzts. 19 Mayıs tatilini fırsat bilerek benim delikanlıları da alıp denize çıkma planları yaptım. Çocukları alıştırmak ve özendirmek lazım bu gibi hobilere. Benim küçük delikanlının ilk balık avı olacağı için o gün yerinde duramıyor, çok heyecanlanıyordu. Özellikle takip ettiğim web sitelerinden havanın ve denizin durumunun av için çok uygun olduğu görünüyordu. Her zamanki gibi istavrit olmama ihtimaline karşı yanıma yemlik karideste aldım ve saat 14:45 gibi botu indireceğim mekana varmıştım, şişirmesi kurması derken 15:15 gibi denizdeydik. Teknelerin yoğunlaşmış olduğu bölgeye gitmem gerekiyordu ki oda bayağı açıktaydı, aslında sürekli avlandığım bölge kıyıya daha yakındı ama garanti olması açısından açıktaki teknelere doğru yol almaya başladım, tabii bu arada bizim ufak delikanlının endişeli bakışlarla baba burada köpekbalığı var mıdır, balina var mıdır, yunus var mıdır sorularına da onu sakinleştirerek cevap vermeyi ihmal etmedim Teknelere yaklaştıktan sonra çapa atayım dedim ama o da ne çapamın ip uzunluğu 35m ve dibi görmedi , daha önceden hiç o kadar açığa gitmemiştim, neyse zaten hedef balık istavrit ve deniz çarşaf gibi rüzgar neredeyse hiç yok, sabit durmasak da olur. Çaparileri açtım ve verdim oltaları çocuklara, balık fena değildi, 4 erli 5 erli geliyordu, çocuklar çekiyor ben balıkları ayıklıyordum bizim ufaklık artık endişelenmeyi bırakmış balıkları saymaya başlamıştı. Çok keyif aldığı her halinden belliydi Saat 15:30 gibi başladığımız avı saat 18:30 gibi sonlandırdık. Arada iri istavritlerde yakalandı ancak genel anlamda, o kadarda açıkta olmamıza rağmen istavrit boyları çok iyi değildi. sonuç itibarıyla toplamda 3 kg civarı balık alındı. Tabii ki böyle eğlenceli bir işte çocuklarla vakit geçirmek ise her şeye bedeldi ve günün yorgunluğunu unutturmuştu. Aşağıda da avımızdan bir kaç kare paylaşıyor, herkese sağlıklı ve bol balıklı günler diliyorum, Bu bizim selfie (çek la çek ) sağlıcakla kalınız... selamlar, -ertan
Ellerinize sağlık olsun, daha bereketli ve bol olsun. Zaten eskiler bize. Hayatta bir hobiniz olmak zorunda derlerdi. keşke tüm çocuklarımız balık olayını hobi olarak kabul etseler. sonuna kadar destek tam destek....
Çok güzel bir av hele yavrularımızın şimdiden balık avlamaları ve geleceğin namzet ustalarını tebrik ederim, sevgiler. Büyükçekmece'ye çok selamlar. Zira gençliğim orada geçti Çiçek sitasinin hemen yanında çadırımız vardı, hey gidi günler, ne kadar da güzeldi o zamanlar hele insanları , Orhan Şener, ablasının lokantası, kaleci Necmi abimiz, rahmetl kardeşim Deli Nuri, daha nice sevgili dostlarım........
Orhan abi çiçek sitesini hatırlamadım ama gelincik sitesi vardı onu hatırlıyorum . kaç yıllarında çekmecedeydiniz tatlıcıoğulları sahildeki tek lokantaydı . kıtlık motel vardı ben çocukken . sahilin albatrosdan sonrası askeri alandı . arkasında albatros camping vardı. hıncal uluç bir anısında uğur dündarla istanbuldan sıkıldığımız zaman istanbuldan kaçıp kaçıp uğurla büyükçekmeceye balık yemeye giderdik diyor. bende kıyıdan kasnakla zargana topu ile zarganaya atanların takımlarına sürekli ufak köpek balıklarının bu toplara ve takımlara saldırmasını hatırlıyorum. şuan ise o kumsallar toprak kayalık meralar betonla doldurulup adım başı kebapçılara kiraya verilerek öldürüldü . albatros camping olan yerdeki ağaçlar budama bahanesiyle köklerine yakın kesildi . o bölgeyi otele satmaya çalışıyolar tek yeşil orası kalmıştı kıyıda. içini karartığım için özrü dilerim abi ama iyiki bunları görmeden gitmişin .
ertan abi bu arada güzel bir gün geçirmişsiniz elinize sağlık söylediğiniz sürelerde tekneler koy içine girmemişti açıktalardı bahsettiğiniz bölgeleeri anladım tepeden bakınca zaten teknelerin toplandığı yerler direk gözüküyor.. heralde hava ve su müsait diye fırsat buldular . geçmişte yapılan kum kosterlerinin kaçak kum çekmesi ve dip akıntısının etkisile çoğu yerlerde 80 metre derinliğe varan kanallar var. balçık tabanlı . eğer fırsat bulursanız gürpınar tarafında beylikdüzü dalış merkezi açılmıştı.oraya uğrarsınız hocaları hoş sohbet bir insandır hemen çayınızı söyler istediğiniz bilgiyi size verir. yıllardır bölgede daldığından dip yapısı hakkında çok güzel bilgiler alabilirsiniz sadece av yapmak için aşağıda neler dönüyo bilmek güzel olur kanımca. bu arada bot motor takımınızı ve kullanıcı yorumunuzu bilmek isterim . hayırlı avlar .
Teşekkürler üstat, bot : 2.90 sea master ahşap tabanlı (Toplam ağırlık 45 kg), motor : 4 hp, 4 zamanlı yamaha (22 kg), 3-5 rüzgara kadar çıkabiliyorum ama ideali tabii ki < 3-5. Her ikisinden de gayet memnunum, 2 kişi kurması, çıkması en fazla 20 dk nızı alıyor. Hem tatlı su hem deniz için çok uygun... selamlar, -ertan
Ertan abiiiii ertan abi ***lar seni burda görmek çok güzel avın bereketli olması çocuklarada sevdirecektir bu işi, Tebrikler abi
ertan abi ***lar, aynı ilçede görüşeme gel sen milyonluk internette görüş çocuklar için gayet zevkli bir av olmuş eminim. tebrikler abi arıcam seni en kısa zamanda...