1964 fiber kayık alımı yardım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Çim adam tarafından paylaşıldı.

1. Çim adam

Çim adam Aydın

Arkadaşlar bir arkadaşım baba yadigarı kullanılmayan 1964 yapımı mükemmel korunmuş direksiyonlu 5 metre boyunda fiber bir tekneyi hediye etti ancak ne evrakları var ne ce belgesi ne faturası yani hiçbir şeyi yok.
    Üstünde 20 beygir bir motor var ama sanırım çalışmayacak gibi eğer çalışmazsa 9.9 motor almayı düşünüyorum.

Forumda ve nette araştırmalarım o kadar kafamı karıştırdı ki, çareyi konu açmakta buldum.

Bu tekneyi yasal hale nasıl getirebilirim ve sözgelimi ailemle balık tutarken sahil güvenliik geldiğinde hangi evraklarım olması lazım(tekne ve içindekiler), çünkü Didimde yaşıyorum ve sahil güvenlik yasadışı kaçakçılıklar nedeniyle işi sıkı tutuyor.

Şimdi bu hediyeyi kabul etmelimiyim yoksa başım ağrıyacaksa çöpemi atmalıyım.

2. engincolak

engincolak Engin COLAK

Faturasız tekneler için geçen ay son bulan bir af vardı,keşke faydalanabilseydiniz.Bilmiyorum olur mu ama bir tekne imalatçısı ile görüşüp fatura kestirebilirsiniz.9.9 hp yetersiz kalacaktır,en azından 20 veya 25 hp olmalı bence.Bende de 5.60 fiber var 2 aydır araştırıyordum geçen hafta 20 hp honda aldım,kesinlikle tavsiye ederim.Nisan ayının sonuna kadar honda da kampanya var % 20 indirimde.

3. gkhn_kcmn

gkhn_kcmn gökhan

Favori Kamış:
    bosborus 4,20,dicle2,10
    Favori Makine:
    sılver700 mıtchel
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg
    bir insanı alırkende satarkende en cok mutlu eden sey? tekne :=))))

4. kamil alkan

kamil alkan kamil

Aydın bey merhaba,
    Size tekne konusunda verebileceğim somut bir tavsiye/öneri maalesef ki yok, fakat mesajınızı okuyunca tekneyi ve motoru çok merak ettim. Mümkünü varsa resimlerini paylaşırmısınız?

Aydın bey, ben tarihi yapıların restorasyonu işiyle uğraşıyorum. Obje (taşınabilir olan maddelerin) restorasyonuyla uğraşan arkadaşlarım da var.
    Bazı yapı ve objeler yapıldıkları dönemin özelliklerini taşıdıkları zaman tescil edilirler. Örnek olarak Sakarya ili Karasu ilçesinde 1960 yılında yapılmış olmasına rağmen dönemsel özellikleri taşıdıkları için tescil edilmiş ve tarihi eser olarak kabul edilmiş bir bina dahi vardır.
    Bu yapılarda ruhsat aranmaz, koruma kurullarının aldığı kararlar, ruhsat yerine geçer. Önemli olan yapının işlevi ve statiğidir. Burdan yola çıkarsak, fiber teknenin 1964 yapımı olmasıyla ilgili olarak; makina mühendisleri odasından alacağınız bir belge fatura yerine geçer ve size ruhsat ve diğer konularda yardımcı olabilir, sonuçta fatura dediğimiz olay mali bir olaydır ve fatura sorumluluğu yanlış bilmiyorsam 5 yıldır, yani faturayı kesen de 5 yıl saklamakla mükellefdir. makina müh. odasından alacağınız belgede, teknenin işlevini yitirmediği ve gerekli statik açıdan sağlamlığa uygun olduğunun belirtilmesidir. Makina müh. odası böyle bir belge için imtina ederse, bir üniversite de görevli doçent veya prof. dan da yardım alabilirsiniz. Bu yolu izlerseniz eminim tekneye ruhsat çıkartabilirsiniz. selam ve saygılarımla.

5. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    merhabalar

Bulunduğunuz il neresi bilmiyorum.Bilvaki ikinci el fiber tekne satan hurdacılar mevcut...Özellikle izmir aliağa bölgesinde bunlardan çok var.Kdv sini ödemek kaydı ile fatura kestiirebilirsiniz.Aynı olay motor içinde geçerli.Bu faturalarla teknenin dört çevresinden fotolarını çekmeniz gerekli.kesilecek faturalarda teknenin ve motorun teknik bilgileri (Boyu.eni,hp gücü vs) bulunmalı..Bu belgelerle liman başkanlığına yapacağınız müracaat sonucu belge çıkarabilirsiniz.Ama şunu da bilinki bunlarda çok ucuza maal olmuyor.Bunları tedarik etmeden önce liman başkanlığına gidip bu olayı sorun,çünkü uygulamalar limandan limana değişiklik gösteriyor...Hayırlısı olsun

6. Çim adam

Çim adam Aydın

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Sanırım Kamil beyin söyledikleri bir yerlerden başlayabilmek adına ilk adımı oluşturabilir.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Tekneyi kaydettirmenin bir yolunu bulursunuz. Diğer konu motor eski görünse bile mutlaka çalışacağına eminim. eğer amerikan malı ise çok sağlamdır o motorlar, biraz çok yakabilir. yeterki ona bakacak ustayı bulun. her ikisi içinde hayırlısı olsun

8. superalli

superalli Ali DİNÇ

Satarım :)))

9. superalli

superalli Ali DİNÇ

MErhaba,

Mutlaka çalışır ama acaba ne kadar masraf çıkarır, 15 hp motorla 2 senedir uğraşıyoruz. Bence sıfır yada temiz bir 2. el alın derim ben. Gerçekten tarihi eser motor konusunda tecrübeliyim :))