2.10-2.70 arası kamıs

Konu, 'Kamışlar' kısmında stevejones tarafından paylaşıldı.

1. stevejones

stevejones ALPER

Arkadaslar ıstanbul adalar bolgesınde tekeneden sarkıtmalı,lufer,ıstavrıt,cınekop balık avı ıcın kullanılacak,belırtıgım boyutlarda hesaplı (max 50 tl civarı)kamıs arıyorum?
    Bırde soyle bır sorum olacak...Bu kamıs daha sonraları atıl durumda kalmaması ıcın kıyıdan atıslı yada beklemelı avdada kullanılabılırmı yada oyle bır kamıs onerırımsınız?(esas kıyıdan av ıcın ayrıca 4.0m surf kamıs mevcut,bu 2. kamısta tekne harıcı ıse yarasın ıstıyorum)Bırde sunu anlayamadım,kısa hafıf tekne kamısları hep 20-50-100 gr cıvarı atarlı oluyor,eger kamıs ancak bu kadar mukavemet gosterebılıyorsa denızde ne gelecegı bellı olmaz buyuk bır balık gelse kamıs su koyverırmı?yada kamısın atarı ıle cekebılecegı,dayanabılecegı kuvvet arasında dırekt bır orantı,hesap varmıdır?Tesekkurler...

2. stevejones

stevejones ALPER

Arkadaslar yardımcı olabılecek tecrubelı arkadaslar yokmu?

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Cormoran BullFighterX 2.70 alabilirsin. Söylediğin fiyat aralığında bulman zor değil ;)

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tatlı su için konuşuyor olsaydık net bi şekilde yardımcı olabilirdim ancak tuzlu suda çok iddialı değilim. :) çok büyükten kastın nedir bilmiyorum ama kiloluk bir şey gelirse su koyma ihtimali olabilir ancak istanbul çevresinde o tarz bir balık geleceğini zannetmiyorum. 2.70 düşünüyorsan *** favorim her zaman shımano yada d.a.m olmuştur ancak bütçeni azda olsa aşma ihtimali var karar senin...