Arkadaslar ıstanbul adalar bolgesınde tekeneden sarkıtmalı,lufer,ıstavrıt,cınekop balık avı ıcın kullanılacak,belırtıgım boyutlarda hesaplı (max 50 tl civarı)kamıs arıyorum? Bırde soyle bır sorum olacak...Bu kamıs daha sonraları atıl durumda kalmaması ıcın kıyıdan atıslı yada beklemelı avdada kullanılabılırmı yada oyle bır kamıs onerırımsınız?(esas kıyıdan av ıcın ayrıca 4.0m surf kamıs mevcut,bu 2. kamısta tekne harıcı ıse yarasın ıstıyorum)Bırde sunu anlayamadım,kısa hafıf tekne kamısları hep 20-50-100 gr cıvarı atarlı oluyor,eger kamıs ancak bu kadar mukavemet gosterebılıyorsa denızde ne gelecegı bellı olmaz buyuk bır balık gelse kamıs su koyverırmı?yada kamısın atarı ıle cekebılecegı,dayanabılecegı kuvvet arasında dırekt bır orantı,hesap varmıdır?Tesekkurler...
Tatlı su için konuşuyor olsaydık net bi şekilde yardımcı olabilirdim ancak tuzlu suda çok iddialı değilim. çok büyükten kastın nedir bilmiyorum ama kiloluk bir şey gelirse su koyma ihtimali olabilir ancak istanbul çevresinde o tarz bir balık geleceğini zannetmiyorum. 2.70 düşünüyorsan *** favorim her zaman shımano yada d.a.m olmuştur ancak bütçeni azda olsa aşma ihtimali var karar senin...