2.10.2009 Feridun ve Sedat usta ile birlikte (Bakınız turna avlarımız) koyulduk yola çıktık karaburuna açtık çaparileri saldık karadenize. Palamuta dönelim dediysede sedat usta herkez çinekop a olta attığı için bizde çinekop için çalıştık kısmetimize 4 sarıkanat varmış. 4 sarıkanatı avdan 2 saat sonra afiyetle yiyip makinayı bi güzel yağladım. 3.10.2009 Bir gün önce avdan dönerken feridun ustaya ben yarın yeşilköye gidip zargana tutayım sonrada boğazda çinekop kovalayım dedim oda aynen bravo bu balık boğazada girmiştir durduğun kabahat dedi. Yeşilköyde ölmüş kurtla ancak 2 zargana yakalayabildim iş yerinden mehmet şenel usta ile birlikte koyulduk boğaz yoluna. İlk gittiğimiz merada aradığımız balığı bulamadık yer değiştirip ikinci meraya geçtik. İyiki de geçmişiz saat 9 sularında sarıkanatlar nerdeyse bizi yicekti. 2 adet zargana bitmiş yan taraftaki olta atanlardan aldığımız 2 tane kokmuş istavritide tüketmiş kovaya 12 sarıkanatı koymuştuk. Mecburen sarıkanatlardan yem yaptık . 6 tane sarıkanatı da yem yaptığımız 2 sarıkanat ile yakaladık. Bir ara yeme iğneleri işlemedim bulabildğim et parçalarına sadece saplayıp oltayı salladım yine de balık yakaladık. 5-6 yıldır boğazda olta atarım böyle bir şey ilk defa başıma geldi.14 tane mantarlı takım pelt oldu. mantarın üstünden altından hırsızdan koparanlar kaçan balığın haddi hesabı yok. Ahada sarıkanatlardan ismimi yazdım. 4.10.2009 Hava gündüz yağmurlu olduğu için zargana tutamadım balıkçıdan aldığımız istavritle yine aynı yerde yaptığımız av bir gün öncesine göre verimsiz olsada 3 kişi 8 sarıkanat bir çinekop ile avı sonuçlandırdık. Bu sefer boğazının efendisinin ismini yazdım resim bende yok arkadaş gönderince ekleyeceğim. ALP çim ismin yazıldı haberin olsun. 5.10.2009 Bu sefer abimle gittiğim balık avı balıkçıdan aldığım istavritlerin resmen leş olması sebebi ile çok kısa sürdü kovaya tek sarıkanat koyabildik. Rapala felan deneyip evin yolunu tuttuk. Herkeze hayırlı avlar.
Kademcim. inşallah lüferler o teknenizi yer ne diyimki size nerelerde dolaşıyorsunuz hala ının artık aşağılara inin ya dilimde tüy bitti.... o ferıdun reisinde kafasına 20 tane lüfer düşsün emi....
Hehehe kaç kişiden topladın o balıkları (M) nin çubuğu nerde o Nasıl (D) İşareti Sırf hava olmasın diye resim çekmiyorum Güzel av olmuş Kadem abi Afiyetle götürrrr..
Avrupa yakası . Feridun ustanın sağı solu belli olmaz karabatak gibi bir bakmışın yanında sarayburnunda bir bakmışsın karaburunda palamutda. Balık nerede biz oradayız. eyvallah. Taze yem şart. Yoksa balıkçıdan alınan yemle olmuyo bu iş. Leş gibi koktu keserken. Alparslan sen rahat ol seninde ismini yazdım . Boğaza karşı moana pozzi gibi yatarak poz vermeyle olmuyo bu işler eyvallah sağolun.
İşin cazibesi orda saten Günün yorgunluğunu atıyordum üstümden Kolaymı bee sabah 6 dan akşam 5 e kadar yemli 7 den 12 ye kadar Çino hayatımız öyle geçiyorr ...
Böyle olduğu iyi olmuş. Aşağıdakiler beklemekten yoruldu birader, kesmiştiniz Karadenizin önünü. Palamutlar da rahatlamıştır. Kadem tebrikler gubani. Tadında avlarınızın devamını dilerim. Ekibe selamlar.