2-3 Ekim 2012 Balık avımız, işte balıklarımız.:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

  1. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    2 Ekim 2012 Şener albayım ile balık avımız.:)

    Şener albayım ile beraber Sivrice meydanında açık balıkçı kahvemizde tavşan kanı çaylarımızı yudumluyoruz, yanımızda balıkçı kardeşlerimiz var son günlerde bolca lüfer çıktığını söylüyorlar, çok güzel sohbetler yapıyoruz, Ben bir ara haydi abi balığa çıkalım dedim Şener albayım da - hemen çıkıyoruz deyince kendimizi teknede bulduk, hedef balığımız çok sevdiğimiz hannoslar, zira zaman gelecek bu hannosları bile bulamayacağımızı şimdiden konuşuyoruz.:)

    Şener albayım hemen sardalyalardan yem kesmeye başladı ve bu arada hannosların ama büyük kocaman hannosların merasına geldik, dalga da büyümeye başladı hava gün doğusunda eserken aniden imbata döndü, eşşek imbatına karşı demirledik ve balıkları tutmaya başladık.:)

    Şener Albayımla da çok güzel bir av günü geçirdik kocaman hannoslar yakaladık, limana girerken bir balıkçı kardeşimiz üç tane lüfer verdi Muammer ustanın yerinde yanımıza hanımlarımızı da alarak hepimiz çok mutlu olarak çok güzel bir Sivrice akşamı geçirdik.:):):)

    Balıklarımızı çok güzel ızgara yaparak ve bizlere hazırladığı mezeler ve salata için kendisine bir sefer daha teşekkürlerimizi sunarız, iyi ki varsın Muammer ustamız.:):):)
    [​IMG]

    [​IMG]



    3 Ekim 2012 Gene balık avı ve işte balıklarımız.:)

    Bu sefer teknemdeki misafirim İsviçre'den Asım abimiz, her sene beni ziyarete gelir, bu sefer havayı güzel bulduk ve teknem ile denize açıldık.:)

    Yem olarak çok taze sardalyamız var, Asım abi onları hazırlamaya başladı bile, meramıza giderken de sırtı çekmeye devam ettim fakat bir şey vurmadı.:)

    Attık oltalarımızı ve balıkları kupaları tek tek çekmeye başladık bu arada oltamıza gelen bir uskumru bizleri çok sevindirdi, ikincisini be kadar aradıysakta bulamadık.:)

    Gene güzel bir av yetecek kadar balığımızı aldı, Asım abim hemen temizleme işine girdi, balıklar temizlendi, akşam üzeri güneşin batışını izlerken Midilli adası önünde balkonumuzda akşam yemeğimizde çok emek sarfederek avladığımız balıkları ızgarada pişirerek yedik, biraz da tava yaptık.:)

    Sevgili arkadaşlar bu balık raporlarını sadece sizlerle güzellikleri paylaşmak için yazıyorum, ben çok balık veya en büyük balıkları yakalayan biri olmadığım için bu balıklar bile beni, bizleri çok sevindiriyor ve çok mutlu ediyor.:)

    Sivrice de yaşamaktan böyle güzel dostlarımla balık avlarına çıkmaktan ve tuttuğumuz balıkları hep beraber akşam masalarımızı süslemesi ne kadar güzel. Allah baba bu güzel dostluklarımızı bozmasın. Aynı güzellikler sizlere de dilerim.
    Sivrice'den selamlar, sevgiler, saygılar hoşça kalın.:):):)

    Çok balık tutmak önemli değil, önemli olan yiyeceğimiz kadar balık avlamamız, ben artık bunu senelerden beri çok iyi öğrendim.:):):)


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. eagle

    eagle İsmail KARTAL

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    47
    Şehir:
    Bandırma
    Favori Kamış:
    Remixon-Alba Star 3233
    Favori Makine:
    Banax Sx 3000-4000
    En İyi Avı:
    Minekop 4-5 Kg.
    Balık bahane ağbi. Denizin muhteşem havası şahane. Tebrikler. Anlatım ve güzel fotolar içinde teşekkürler.
     
  3. ckaratep

    ckaratep Caner

    Mesajlar:
    506
    Şehir:
    Enez-Keşan
    Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Allah bu ortamını ve dostluklarını bozmasın Orhan abi. Darısı başımıza demek isterdim ama yeni dünya düzeni ve jenerasyon dostluktan uzakta ama biz devam ettireceğiz inşallah. umutluyum :)
     
  4. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Mustafa kardeşim, az balık ama çok mutluluk inşallah zaman gelir bu balıkları da aramayız.
    Sana da güzel avlarda yeterli balık avları dilerim.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)
     
  5. Kamuran karaman

    Kamuran karaman Kamuran Karaman

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    485
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Orhan abi. Dostlarınız ile sağlıklı avlar...
     
  6. mertparlak

    mertparlak Mert PARLAK

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    1.103
    Şehir:
    Bursa
    En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Sen denizde nasıl eğlenilir çok iyi biliyorsun tekne avcılığında senin gibi birkaç büyüğe ihtiyacak var avda konuşmasını pek sevmeyen beni bile konuşturdun güldürdün birşeyler öğrettin bu acemiye :) Avların daim ve bereketli olsun son olarakta balıkları Yemede yanında yat :hungry:
     
  7. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize sağlık
    Daha bereketli ve bol balıklı günler diliyorum

    Rasgele.
     
  8. ASSOS 17

    ASSOS 17 SINAN GURLER

    Mesajlar:
    87
    Şehir:
    ISTANBUL
    Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    Oldumu simdi Orhan Abi
    Kime begendireceksin o baliklari simdi :)
    10kg lik bir kupa yada 12kg lik bir hanos yakalamaliydin :))
    Saka bir tarafa gosterdigin yakinlik ve konukseverlik cok insanca.
    Saygilarimi sunuyorum ......
     
  9. fztyasin

    fztyasin yasin özkan

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.786
    Şehir:
    izmir
    Orhan amca tebrikler, oltalarınız ve masanızda dostlarınız hiç boş kalmasın.

    Ayrıca verdiğiniz öğüt için teşekkürler "Çok balık tutmak önemli değil, önemli olan yiyeceğimiz kadar balık avlamamız, ben artık bunu senelerden beri çok iyi öğrendim"
     
  10. eserli83

    eserli83 Eser Yazıcı

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    442
    Şehir:
    istanbul-kosuyolu
    Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    Balıklar guzel denız guzel herseyden ote sızler guzelsınız avlarınız hep daim olsun insallah tebrilkler Orhan amca ve dostları:)
     
  11. nertetiker

    nertetiker ÖNER

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    206
    Şehir:
    BURSA
    Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    Orhan amca tebrik ederim ama sadece avınızı değil insanlığını babcanlığını kocaman yüreğini herkese yaş boy cinsiyet ayırmadan gösterdiğin sevecenliğini tebrik ederim. sizler gibi büyükler bizleri gururlandırıp ileride sizlerin yaşına geldiğimizde hedef rolümüzü canlandırmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. iyki sizler gibi insanlar var bu dünyada dedirttiren insanlığın için teşekkürler.
     
  12. Sonay Önder

    Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    513
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    harika bir av olmuş ellerine sağlık
     
  13. mbilhan

    mbilhan murat

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    balıkesir
    orhan baba hayatını yasıyon valla balık sofraları:)artoroz:)muhabbet benim kafamda dünyada yaşayabilceğim cennet olarak tasavvur ettiğim bir hayatı dostların ve kardeşlerinle yaşıyon allah daim etsin abi.alex e de ayıp ettiler abi türkiye de futbolu seven sevmeyen herkezin saygısını kazanmış adam gibi adamdı.neyse abi saygılar.
     
  14. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İsmail kardeşi ben de sizlere güveniyorum ve inanıyorum, artık bizler yaşlandık baksana yemek için balığımızı bile zor çıkarıyoruz.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)
     
  15. suats

    suats Suat

    Mesajlar:
    546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    ..Neredeyse 1 hafta kadar evvel sivriceye uğrayıp ,orhan babayla tanışma fırsatı buldum.Denizin kıyısında bankta orhan baba ve ilhami hocamla beraber çay içip balıkçılık hakkında sohbet ettik..Burdan kendilerine sıcakseverliklerine çok teşekkür ediyorum.....Herkes usta balıkçı olabilir ama,balıkçılık hocası ap ayrı dır. Bu hobinin okuluda sivricedir.....Yurt dışında ,bu konu çok yaygındır.Devlet ve özel sektör tarafından organize edilmektedir.Hatta okullarda hobi dersi olarak okutulmaktadır.....İşşallah bizede o günler uzak olmaz.......sevgiler saygılar...
     
  16. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili kamuran kardeşim, sizlerle beraber burada birlikte balık avlarımızı paylaşmak çok güzel duygular iyiki amatör balıkçılık gibi güzel bir meşgaleyi seçmişik, çok balık avlamasakta o gün o balık avının bizlere verdiği heyecanı, zevki, beraber olduğumuz arkadaşlarla olan dostluklarımızı, unutulmaz anılarımızı güzel bir köşeye koymak ben ce en güzel duygular.
    Ben bundan sanra çok balık avlamak istemiyorum, çok balık avlayan kişileri de biraz doğaya, deniz anaya ve onun sakinlerine saygılı olmaya davet ediyorum.
    Sakın ola denizde balık tutma yarışına kimse ile girmeyin, en çok balığı tutanı değil yemek kadar yeterli balığı tutanı alkışlayın ve alkışlayalım.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)
     
  17. blue ocean

    blue ocean Halil

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    232
    Şehir:
    İstanbul/Didim-Akbük
    Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Sakın ola denizde balık tutma yarışına kimse ile girmeyin, en çok balığı tutanı değil yemek kadar yeterli balığı tutanı alkışlayın ve alkışlayalım.

    Orhan baba şimdiye kadar hep raporlarınızı okuyup birşeyler kapmaya çalıştım ama arada birşeyler eksikmiş bende sizi alkışlıyorum.
     
  18. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.


    Sevgili mert kardeşim ilk başta senin gibi güzel bir kardeşim ile tanıştığım için çok memnunum. :) :) :)

    Seni Sivrice'ye her zaman beklerim, bundan sonra balık mevsimi başlıyor, deniz anada bizlere karşı biraz cömert davranırsa istediğimiz yiyecek balıkları alırız, torik avını denedik ama gelmedi inşlallah sen tekrar gelirsen bizim oltalarımıza rast gelirler.

    Teknemiz var sen de bu sefer biraz mazot getirirsin bir kaç tane de coco cola.içkiye ara verdim.

    Kısa bir zaman için de Çanakkaleye İsviçre'den gelecek dostlarımla balık avlamaya gideceğim, ama Sivrice'ye de gelecekler, burada Torik ve kofana avlarına bakacağız. İnşallah rast gelirler.:) :) :)
    Sevgiler, selamlar , hayırlı işler hoşça kal.:) :) :)

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.174332205838.122120.588030838&type=3 tıkla
     
  19. bestfisherman_34

    bestfisherman_34 Oğuz

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    İstanbul
    ***** üstadlar sizin yaşınıza gelince bakalım biz de o teknenin içinde balık tutabılecek mıyız ?? o bir muamma ..
     
  20. Sebastian

    Sebastian Murat Yıldız

    Mesajlar:
    1.250
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    denize acilmak herşeyen güzel hele 2-3 balık tutup onu yedinmi acikta değme keyfine allah daha güzel avlar nasib eğlesin orhan amca :) rastgele