2,40 marinport bot,2,5 b.g selva motor yardım

Konu, 'Motorlar' kısmında canavar72 tarafından paylaşıldı.

1. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 2 hafta önce faturalı garantisi devam eden, 2,40 mt marinport bot ve 2,5 b.g selva 2010 model motor aldım.:)
    2 kişi balığa gideceğimden,araba bagajında rahat taşıyıp şişirip indirmek için,(bot yaklaşık 25 k.g,motor 12 k.g) ve fiyatıda hesabıma uygun olduğu için aldım.
    Aldıktan sonra büyük bi hevesle botu şişirip motoru takıp deneme yaptım.
    Motor alındıktan sonra 1-2 kez kullanılmış ve uzun süre bakım yapılmamış,yaklaşık 1 yıldan fazla bu arada .
    Motor çalıştıktan sonra tam gaz verince boğulma yaşamaya başladı.Zor çalışmaya başladı, yaklaşık 3-4 saatlik kullanımdan sonra da hiç çalışmaz oldu.:confused:
    Büyük bi hüsranla:( motoru servise verdim, usta baktı motor bloğunda sorun yokmuş ancak arkadaki keçeyi dağıtmış,garanti kapsamında değişecek.Aldığımda benzin deposundada çok az benzin vardı,1 yıldır duruyodur tahminimce acaba o mu yaptı ,bilmiyorum.Uzun süre kullanılmadığından ve bakımsız olduğundan yapabileceğini söylediler.
    Anlayacağınız motordan biraz soğudum:( ,kardeşimde 2008 model 3.3 b.g 2 zamanlı mercury var,saat gibi çalışıyor,oda 2.el almıştı.
    Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

2. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Denizde motor çok önemlidir. 2. el değil alabiliyorsanız o alın

3. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    Haklısınız alınca sıfır almak lazım,kulağıma küpe oldu.Ben gölde kullanıyorum.Teşekkürler.

4. hakan54

hakan54 hakan

o ilanla bende ilgileniyordum.hatta favorilerimde duruyordu.resimlerde çok temiz görünüyordu.2000 tl idi yanılmıyorsam ve lokasyon ankara olduğu için vazgeçmiştim.iyiki vazgeçmişim diyeceğim ama keşke senin başınada böyle bir şey gelmeseydi.geçmiş olsun.

5. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    Sağol hakan kardeşim,motor serviste şu an yapılıyor bakalım.Rasgele sanada:)

6. bozatli58

bozatli58 Mahmut

Arkadaslar bu soz ettlginiz motor enma marinin sahibinden, comda sattigi motorlarmi

7. bozatli58

bozatli58 Mahmut

Kardes bu enma marinin sahibinden, comda sattigi 2, 5 hplik motorlardan mi

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Gölde benzinli motor yasak değil mi arkadaşlar?

9. serdarkoyuncu

serdarkoyuncu Serdar

Favori Kamış:
    Shimano alivio tele boat 1.80
    Favori Makine:
    Shimano Aceration SW8000PG
    En İyi Avı:
    13kg Sazan
    muhtemelen o sorunun sebebi o eski benzini kullanmanızdır belki keçede bile sorun yoktur benimde başıma geldi.4hp yamaha motorumun kendinden depolu içerisinde benzin vardı yaklaşık 9-10 ay kullanmadıktan sonra o benzine ilave yapıp kullandım sonuç hüsran.motor boğuluyor gaz yemiyor sonra stop ediyordu tabi bunları evimin oradaki havuzda denedim sonra hemen aklıma geldi komple benzini boşalttım karbüratörü temizledim temiz benzinle depoyu ve hortumları temizledikten sonra şimdi saat gibi maşallah.yani kesinlikle eski benzin kullanmayın.

10. YUSUF_1977

YUSUF_1977 yusuf

selva 2,5 hp motor 4 zamanlı ama aynı zamanda motor yanma odasına yağ da alıyor bir miktar yani 2 zamanlı gibide çalışıyor.ayrıca scooterlardaki gibi kavrama sistemi mevcut düşük devirde kavrama yapmıyor biraz devir aldığında yapıyor .kaliteli teknolojisi iyi motordur.