2.70 cm lik bir bot için 66LBS elektirikli motor nekadar performans verir?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında mgandas21 tarafından paylaşıldı.

1. mgandas21

mgandas21 burak

http://www.tekneyatmalzemeleri.net/...S_270_cm_Ahsap_Tabanli_D_Burun_Sisme_Bot.html linkte ki botu düşünüyorum denizde kullanmak için motorda bu linkte http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_33422_Isca_66_lbs_Elektrikli_Motor___Tuzlu_Su_.html bota en fazla 2 kişi binecektir denizde kullanmak istiyorum bu motor iyi bir performans verirmi?Max kaç km hıza ulaşabilirim?Elektirikli motorların benzinliler kadar iyi olmadığını biliyorum ama fiyatlar malum elektirikli motor almayı düşünüyorum.Deniz kullanıcağım.Kullananlar ve bilgisi olanlardan yardım istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Merhaba Burak Kardeş,

Bende Flover 55 Lbs Itme Gücü Olan Motor Var. 4,5-5 Hp Güce Denk Gelmekte.55 Lbs Motor 330-360 Cm Botlar Için Ideal.dolu Bir 12 V Akü Ile Rolantide 8 Saat çalişir Ve 5 Saat Botu Götürme Kapasitesine Sahip. Bende 2 Adet Aküvar Ikisinide Bağliyorum.(paralel) Gayet Memnunum. 3 Kişi Rahat Götürüyor. Bot 3.60 . Birtek Dikkat Edeceğin Denizlerdeki Dalga Durumu. 5 Esme Kuvvetinden Yüksek Havalarda çikma. Meteor Gov.tr 'de Deniz Durumuna Bakarsin.

Dolayisiyla Alacağin Motor Bot Için Ideal.

Iyi Akşamlar.

3. mgandas21

mgandas21 burak

Peki ne kadar hız yapabiliyorsunuz.Çok yavaş olmasını istemiyorum.

4. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    RAKAM VEREMEYECEĞİM AMA AŞIRI HIZ BEKLEME. YANLIZ MEMNUN KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. HEPTEN KAĞNI ARABASI GİBİ DE GİTMİYOR. :eek:

5. mgandas21

mgandas21 burak

4 hp bir benzinli motor performansı verirmi?2. el bu fiyata benzinli motor bulabilirmiiym?

6. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Önelikle çok güçlü bir akü alman lazım. 100 amperin altında bir akü olmamalı. Birde yedek 60 amper bir akü bulundurun.

Hiç 66 lbs motor kullanmadım görmedim ama 54 lbs lik bir motorun 3.5 m lik tekneyi nasıl götürdüğünü videodan seyredebilirsin. 66LBS de bundan biraz daha hızlı ittirir elbette.

http://www.metacafe.com/watch/15223...lektrikli_motor_ile_3_5_m_lik_teknenin_testi/

Ancak tam gazda uzun süre gidemeyeceğini unutma. Sürekli tam gazda gitmeye kalkarsan 100 amperle bile 30-40 dakika arası gidebilirsin. Üstündeki yazılı 4-5 saat gibi ifadeler tamamen yanıltıcıdır. Kaç amper akü kaçıncı hızda gidildipği belli olmayan yüzeysel ifadelerdir. 120 apmer bir aküyle birinci hızda 5 saat elbette gidebilir. Tabiiki tam gazda gidersen aşırı amper çekimi nedeniyle kabloların da yanabilir. Tam gazda çok çok bir kaç dakika gidip hız düşürmelisin.

Motoru asla kuru ortamda çalıştırmamalısın. keçeleri bozulur ve suya girince su almaya başlar.

7. onur1872

onur1872

4 hp aynı fiyatlara benzinli motor bulabilirsin. elektrikli motoru denizde düşünme derim. ayrıca şahsen motor dedinmi gürültüsü olacak. bir gönderdiğiniz videodaki motora bakın birde şu videoya bakın

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-2-metre-brig-bot-4-hp-evinrude-motor/detay

video bölümüne tıkla 4 hp motorun performansını izle. en fazla 4/3 gaz veriliyor onda bile bidondaki bütün su dışarda hemen gaz kesmek zorunda kalınmakta. yoksa balkon batacak :) bu motorları bahsettiğin fiyatlara bulabilirsin. tabi bakımlı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

burada satılık olduğu için değil videodan yorum yapabilmeniz için gösterdim. yanlış anlaşılmasın.

benim bot 20 kg. 20 kg ağırlığında 2 metre bir bot 4 hp bir motorla(bot hafif olduğu için motoru zorlamıyor) tek kişi saatte 10 mil ve üzeri yapacağından hesap edersek bu hesaba göre 1.5 litrelik deposu olan 4 hp bir motorla adaları tur atıp dönmeniz için 10 liralık benzin yetecektir. ayrıca 10+ mil de sürat .. elektrikli motorla yola çıkarsanız süratiniz(akü yettiği sürece)ortalama en fazla 4 mil olur ki zaten elektrikli motor yarım saat sonra güçten düşecektir. elektrikli motorla adalara gitmeye kalksanız(zaten büyük delilik olacaktır) caddebostan adalar arası motorun aküsü biter ve geri kalan yolda kürek çekersiniz.

bütün motorlar 4 hp de aynı sürati aynı gücü üretmez..kısa bir hesap yapalım

15 hp dizel bir motorun dakikadaki devri 1500 iken 4 hp evinrude motorun dakikadaki devri 5000 dir..şaka gibi değilmi? e peki dizel olan hem 15 hp iken neden 1500 devir üretiyor..nedeni şu: tork...yani dizelin takılı olduğu tekneye-ağır ahşap tekne dahi olsa- 10 kişi binseniz banamısın demez çeker..ama 4 hp evinrude tek kişi botu uçurur ama iki kişi bindinizmi zor gider :) dizel motorun artısı torku benzinli motorun artısı ise performansı ve hızıdır. dizel hızlı gitmez ama iyi çeker. benzinli iyi çekmez ama hızlı gider..

elektrikli motora gelince..ne iyi çeker nede hızlı gider..anca gider :)

Son düzenleme: 6 Temmuz 2010