merhabalar, bu sene Saros'a epey gittim kayda değecek balık avlayamadığımdan rapor açıpta kalabalık istememiştim.. Malum geçen hafta Saros'ta ki lüfer avını duymayan yoktur.. hafiften gaza gelerek planlar yapıldı, iki arkadaşım ve kardeşimle pazar günü için karar verdik.. körfez de ki Ege'nin iç kısımlarına doğru, kemikli, kabatepe, belki gezinti maksadıyla abidenin oralara gideriz diye düşünmüştük. yola çıkmadan hemen önce karar değiştirip arabayı parkedip arabanın yakınlarında avalanacağımız bir yer olmasını seçtik. her zaman gittiğim yerlerden birine vardığımızda saat 23:30 civarıydı güneyden esen epey kuvvetli rüzgarla karşılaşınca yemli avcılığın olmayacağına karar vermek çokta zor olmadı muhabbet sohbetten sonra 02:30 gibi biraz dinleyim diyerek arabaya geçtim. 5 buçukta dışarı çıktığımda rüzgar biraz yavaşlamış tabiri caizse deniz tam kıvamında büyük umutla oltamı alıp deniz kenarına geldim bu arada avdaşlar uykuya yenik düşmüş ben dışarı çıkınca hele bi dur biraz daha erken der gibi baktılar ama malum reeling mrsparkle reeling tahminimce ilk 10 atıştan birinde büyük olanını (kendi içinde büyük ) yakaladım. telefonla arayıp ahaliyi uyandırdım kalkında paslarınız silinsin başlayın artık dememe rağmen sadece kardeşim su kenarında yerini alabildi. 6 civarında aldığım ilk balıktan sonra 08- 08:30 'a kadar herhangi bir aksiyon olmadı. merayı biraz at çek yaparak gezdikten sonra önceki balığı yakaladığım yerde ikincisini de yakaladım eh artık gerisi kısmet, önümüzde ki maçlara bakacağız yer : saros hava geceden güneyli esen rüzgar sahte : ima sasuke rp120 105 (geçen ayda 30-32 cmlik iki ispendek almıştım bu sahteyle) makina: shimano aernos kamış okuma alumina 10-40 yeşil ip misina (markasını hatırlamıyorum) balıklar 40-42 cm geldi.. shimano'ya da değinmeden edemeyeceğim.. tavsiyeye uyarak aldığım makinayla keyifli av gerçekleştirdim, uzun süre av arkadaşlığı edeceği kanaatindeyim..:thumb: çok fazla resim çekemedik erkende dönmek zorunda kaldık, ikinci balıktan yaklaşık yarım saat 45 dk sonra dönüşe geçtik... resimler de şöyle...
Tebrik ederim Özden, tam yenecek balıklar tutmuşsun. Avlak, fotografta görülene göre sert havada yemli ava müsait bence. Keşke arabada durduğunuz süre içinde birkaç yemli takım bıraksaydınız suda diye düşünmeden edemedim. Nice keyifli avlarınız olsun.
teşekkürler Volkan abi. kısmet artık bir sonraki gidiş ne zaman olur bilinmez ama o zaman deneyeceğiz yemliyi de artık... sana da keyifli avlar, bol şanslar
tebrik ederim özden.. çalışmanın ve azmin haklı gurur ve meyvesini almışsınız.. daha irileri rastgelir umarım..
bu kadar sert havada yemli denememiştik aslında bahsetmek istediğim oydu.. e tabi yemli denedikte levrek mi yakaladık hayır tabi ki bundan öncede teşekkürler ilk defa tuttuğum için bakalım teşekkürler.. teşekkürler sizede rastgelsin teşekkürler sizlerede daha iyileri denk gelsin.
aynen oltası su da olan balığı alır teşekkürler sizlerede rastgelsin teşekkürler Selçuk Hocam, güzel bir tur oldu benim için av arkadaşlarım için pek öyle olmasada teşekkürler Ayhan abi, bende bunca zamandır arıyordum ilk defa karşılaştık bol şanslarınız olsun
teşekkürler, ben Tekirdağ'da henüz denk gelemedim ama azimliyim bu konuda teşekkürler sizlerinde keyifli avlarınız olsun