Sevgili arkadaşlar ne zamandır paylaşmayı düşündüğüm biraz hastalık biraz vakitsizlikten dolayı 2 hafta ertelediğim balık avımı sizlerle buluşturabildim sonunda. 2 Hafta önce bayramın 2. gün bizim buralarda avlanmak istediğimiz burnumuzun dibi olmasına rağmen tembellikten 2 adımlık yere bir türlü gidemediğimiz avlak sahamıza sonunda ben ve Body gitmeye karar verdik. Ben genelde sübye ile avlanmayı seviyorum tercih meselesi tabii olmayıncada olmuyor ama inat işte. Gittik saat 19 sıraları pozisyonumuzu aldık kamışları suya atıldı hafif dalgalanma var ama sorun etmiyoruz. 19:01 tık yok zaman geçmiyor .... 20:00 yok yok 21:00 yok arkadaş yok bişi soranlara sinirleniyorum. Kova orda vardıda bizmi saklıyoruz. Saat 22'yi biraz geçiyor oturuyoruz sohbet bol sıkıntı yok çayımızı yudumluyoruz. Ve birden bizim body'nin kamışı var gücü ile büküldü ve makina cırlamaya başaladı . Yerimizden fırladık tasmalamayı çekti ve almaya başladı karaya geldikçe müthiş kafa vuruyor. Kumsala çektiğimizde güzel bir Çipuranın sahibi olmuştuk. İğne ağzında kurtardım hemen kilo ölçümü yapıldı 540gr. balığımızı kovamıza koyduk güzelllll. Şimdi dehşet dakkikaları başlıyor. reeling Ben ellerimi temizledim arkam sahile dönük arkadaşım bağırmaya başladı abiiiii çabuk çabuk. Şakınlıkla hemen kamışlara döndüm 350cm kamış tripotun üzerinde fırlamış anlar içersinde 2 metre kumsaldan denize yaklaşık 1 mt. de denizin içinde gidiyorken koşarak yakaladım suların içinde. Bir boğuşma başladı alyanaklım altın kafalımla aramızda ben çekiyorum o asılıyor. Makinanın cırıltısı gecenin sesiziliğini yarıyor. Kamış yuh artık bukadarda bükülemem ki diyor ama nafile onun alacam ben kıyıya. Bir ara suyun üstüne çıktı afet birşey korkunç aklınıza ne geliyorsa söyleyin. Kumsala çektiğimde artık sol kolum yorgunluktan titriyordu. Yakaladığın en büyük Çipura 1,120gr. anlatılamaz bir zevk. Fotoğraf çekicek hiç bir ekipman yok fakat bizim buralarda bir efsana olduk ertesi gün. 2 Haftadır fırtına hava bozuk müsait olduğunda atıyoruz tık yok sıkıntı hat safhada maziye bakarak avunuyoruz. Oltalarınız bol balıkla dolsun tüketemiyeceğinden fazlasını yakalama limit altı geldiği yere yollayalım. Ekipman: Kamış:ARCA 3,45 Makina : D.A.M 1143 151 QUICK HPN 150 FD http://www.avmarketi.com/asp/product/2150/1143150-DAM-QUICK-HPN-150-FD-MAKINA Misina:Silstar Tournament Saltwater 300mt Su rengi 0,37 http://www.avmarketi.com/asp/product/17855/Silstar-Tournament-Saltwater-300mt-Su-rengi-0-37-misina İğne:GAMAKATSU HOOK OCTOPUS CIRCLE 4X STR. 1/0 http://www.avmarketi.com/asp/product/8624/GAMAKATSU-HOOK-OCTOPUS-CIRCLE-4X-STR-1-0
tebrikler...hep bir çipura tutmak istemişimdir... İnşallah yarın tutarım...yarın sabah erkenden gidiyorum balığa
Onur bey bizde yarın için balıkdayız sonunda organize olduk Greenpiiz İbrahim beyin gayretiyle. İnşallah iri bi çipurada biz çekeriz yarın. Size hayırlı yolculuk.
onur bey herşey güzelde bari evde resmini çekeydiniz kuzuların çok güzel anlatım , gözümde yeteri kadar canlandı zaten )
Sedat bey çok teşekkürler. ördüm okudumda organizsayonu. Bunda sonraki ilk organizsayonu beraber yapıcaz mutlaka. Tüm arkadaşlara şimdeden bolşans rasgele. Duyduğum kadarı ile Çipura körfezi terrtmiş durumda. Buda demekki o bölgelerde doğru gidiyor. Ben hayaımda bir daha okadar Çipura yakalaya bilirmiyim hele karadana bilmeme ama temennim umarım sizde bir gün bu keyife erişirsiniz.