Tekneden sırtı çekerek ipekle tutuldu. En büyüğü 49 cm. Lüfere yem yapılmak üzere buzluğa atıldı. Tam bir düzine, Sevgilerimle. Uploaded with ImageShack.us
abi şöyle sarımsak ve ince kıyılmış bol maydonoz ile zeytin yağında birkaç tur attırıp hoop fırına, lüfer yemesekte olur
Tavasını yapan arkadaşım pek beğenmemiş, bende yemeğini hiç düşünmedim. diğer taraftan fosforunda fazlası zararlı diye duymuştum, biraz araştıracağım.
Amaç lüfer o da bizim oralara gelirse, kısmet diyoruz, fakat bu kadar ısrara acaba yemeğini yapıp yesem mi diye de düşünüyorum.
Geçen hafta bende büyük ada da 7 adet zargana aldım. Zarganayı hayatta yem yapmam, severim. Fosfordan gözlerimiz ferlensin değil mi
birgün heybeli ada boğazdayız. gecenin karanlıklarından bir saat zargana süzeceğiz. bir zargana sürüsü denk geldi. Asfalt yol kalınlığında kepçeyi vurmaya korktum tor patlayacak diye bu kadar büyük bu kadar geniş bir sürü hiç görmedim bir daha. bir kepçe en az 70-80 zargana gibi nerde şimdi acaba ne bereketli meraydı.
Zargana siyah etli balıklar sınıfına giriyor. Öyle tavaya atınca pek lezzetli olmaz. Osman Bey'in tarifi nokta atışı olmuş. İnce kıyım sarımsak, maydonoz, sızma zeytinyağı, üstüne de defne yaprağı. Hatta bunları yağlı kağıda koyup, üstünde hafif aralık bırakarak fırına attınız mı tadından yenmez. Fosfor oranı en yüksek balıklardan biridir bu arada.