2. el aldığım takım 15 yıllık makine ( silstar fx45 )

Konu, 'Makineler' kısmında king_barracuda tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

merhaba sewgili abilerim canım kardeşlerim

bazılarınızın bildiği üzere çok gecikmiş askerlik borcumu ödiycem 1 hafta sonra

çoğu özel eşyamı topladığım için olta takımlarımı çantamı bakımlarını yapıp kutulayıp kaldırmıştım ..

KULL64 emrah arkadaşımızla konuşmamızda bol bol balığa çık çok özlersin dedi aklımı çekdi emrah dostum.

bugun b.çekmece sahile baktım koşu yapıyodum yemli dip yapmışlar mimarsinan tarafında. gürpınar kısmında ise zarganaya atıyolar.

avcılara geçtim. genelde tekne kiralardı ordakiler. bu sefer herkes kıyıdan zargana sallıyor.

eminönüne gittim köprüde bayram havası şimdiden başlamış sohbet muhabbet balıklar.

dedim KULL64 sölemişti ..gidiyim bi altın vuruş yapıyım :)

arada uğradığım sirkecideki malzemeciye girdim.

ucuz takım alıcam acemi işi suya sok çıkar muhabbet olsun :)

dedi abi 2. ellerim temiz .. baktım pekde temiz değil .. ama içlerinden birine resmen elim yapıştı
    bırakamıyorum :):)

markasına bişiyine hiç bakmadım elime aldım zaten kolu tutunca makine ben güçlüğüm diyor ...

dedim bu nekadar abi dedi 15 yıllıkmış bi almancı dayı geitrdi .. yeni ürün aldı bundua paradan düştük ama saat gibi dedi..

10 lira ver yeter .. ben çamura yattmaya başladım oo parçası bulunmaz eski zaten 2. el şudur budur. bıraktım .

1.80 lik dandik bi kamış vardı yanında abi kamışla beraber 10 lira al götür .

haa. ozaman tamam dedim aldım :):) 3 lirada misina .kelepçe ve fırdöndü aldım 13e çıktım orda .

şimdi arkadaşlar benim bu makine hakkında hiçbir bilgim yoktu.zaten markasına bile bakmadım

sadece el alışkanlığı bakarak dayanıklı ve hala kullanılabilir olduğuna kanaat getirdim.

ürün sılstar fx45 italyadan ve almanyadan genelde getiriliyormuş 90 lı yıllarda.

kolu sanırım prinçden dökme..kol topuzu çok güzel masif ahşap.

makine üzerindeki oranlamada 4.6:1 ball bearing yazıyor ..

biraz araştırdım 90 lı yılların çok tutulan modeliymiş ve alan herkes şuandada faal olarak kullanmaya devam ediyormuş.

kamışla 10 lira derseniz makine 15 yıllıkda olsa inanın kola dokunsanız bile güven veriyor size.
    kullananlar bilenler . yorumlarınızı bekliyorum .
    nasıl bişyedğr bur. yabancı forumda spin olarak özel imalat deniyordu ..

1.80 li kamışla kullanıcam denizde av yapıcam ..bununla at çekmi yapsam takım önerirseniz ..

resimler aşağıda.

2. canzola

canzola Big Game Hunter

Favori Kamış:
    Shakespeare Ugly Stik Big Water XH
    Favori Makine:
    Daiwa Saltist
    Ben 25 senedir hala ayni Silstar makineyi kullanan insanlar taniyorum. Şu an Silstar olarak üretilmiyor. Şu anki marka adi Pinnacle. Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

3. king_barracuda

king_barracuda

valla dostum herşeyden önce sende olmasan forum sessizleşcek . herşeye tak diye konu soğumadan cvp veriyosun . çok saol:)

bide o kadar 2. el arasında yatan bu kuzuyu nasıl buldum kısmetmiş. yeni makineleri forumda sormak kullanandan bilgi almak sipariş verip beğenmeyip değiştirmek kolaydı.. ama bu canavarı balıkdan anlamayan bile seçerdi sanırım. resimlerde sanki ben abartıyormuşum gibi çıkmış..
    ama elinize alıp misinayı gerdirip güç testi için sardığınızda size kendini tanıtıyor makine

sen yokken ben vardım diyor resmen bu denizlerde:):)

4. canzola

canzola Big Game Hunter

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Saltist
  5. king_barracuda

king_barracuda

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Buram buram nostalji kokuyor :)

7. canzola

canzola Big Game Hunter

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Saltist
    Son düzenleme: 9 Eylül 2010
  8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet :) Tekrar soyluyorum : " cok oz-le-ye-cek-sin" :)
    Bence gitmene 1 gun kalincaya kadar baliga git :) Hem kafa dagitirsin :)
    Ve insallah gitmeden once hayalindeki baligi yakalayip oyle gidersin ;) :) (o zamanda icinde kalir: " keske birkac gun daha vaktim olsada ayni yeri bir daha yoklasam" diye :D )
    Saka bir yana.Insallah Vatan borcunu odeyip tekrar balik pesinde kosarsin.Allah sana ve tum askerlerimize her turlu guzellikleri,iyilikleri nasip etsin insallah ;) Yine soylemek istiyorum :" oyle cabuk bitecekki inanamayacaksin ve kendi kendine "vay be ne gunlerdi" diyeceksin Abicim.
    Takimlara gelince ; seni zargana,istavrit,mezgit,kefal,vs gibi baliklarda yari yolda birakacagini sanmiyorum.Hem ne olursa olsun zaten cok cok iyi fiyata almissin.Bozulsa bile saklayip babadan ogula guzel bir ani olarak kalabilir.Bir uyenin dedigi gibi hakikaten buram buram nostalji kokuyor :)
    Rastgele Abicim...

9. zwii

zwii suat

Favori Kamış:
    yabomax telestar IM7 surf-balzer carbo blue surf
    Favori Makine:
    cormoran big ben 7pi
    En İyi Avı:
    lüfer
    hayırlı olsun bol avlar.sağlam makinadır.ben 1991 yılında satın aldığım silstar ET70 makinayı hala kullanıyorum ama makinaya iyi bir bakım yapmanı tavsiye ederim.

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    benim ilk kullandığım makine :) çok ağır bir makinedir. benimki mefta oldu :D gövdesi döküm sanırım. hayırlı olsun ..