Bir arkadaşın elinde 2. el motor var faturası mevcut ama fatura sahibi 4 sene önce vefat etmiş , liman başkanlığı orj faturasını kabul etmiyor bunun yerine ne yapabiliriz. Kafamda 1-2 seçenek var.Hatta ana firmayı bile aradık onlarda aynı faturayı 2. defa veremeyeceklerini söylemiş. 1. Yeni fatura çıkartmak .Herhangi bir deniz malzemeleri satan yerden . 2. Sahiplik belgesi .(kaydı kalktı fakat s.g çevirdiği zaman bunu göstersek olurmu ? ) Buna benzer sorun yaşamış ve çözmüş arkadaşlar varsa çok sevinirim.
Önce orijinal faturasını neden kabul etmiyorlar onu öğrenmeniz lazım. Tahiminimce motorun faturası eski sahibinin adına kesilmiş. Bu durumda sizin üstünüze kaydı mümkün olamaz elbette. Yapılacak şey, verasetçilerinden bir şekilde, o motoru size sattıkları, hibe ettikleri vs. gibi bir belge almak, bu belge ile tekrar başvurmak olabilir. Ama tahmini konuşuyorum, neden kabul edilmediğini bilmemiz lazım faturanın.
213 sayılı Vergi Usul Kanunu Md 359 ... b) Vergi kanunları uyarınca tutulan veya düzenlenen ve saklama ve ibraz mecburiyeti bulunan defter, kayıt ve belgeleri yok edenler veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyanlar veya hiç yaprak koymayanlar veya belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ... Benden size bir tavsiye, kişilere bu belgeleri düzenlemelerini talep etmeyin ve bu belgeleri kullanmayın.
ya eskiden en altta mesaj yazmak için bir boşluk olurdu şimdik yok. Her defasında "Cevap Yaz" a basmak zorunda kalıyorum neyse motor iki zamanlımı? ben uğraşmayalı ikizamanlı satışı yasaklanmış! ayrıca alım satım yapmak yasa dışı bir durum değil aksine motorun kayıtlı kalmasını sağlar. gerekirse alım satım yapıp faturasını ibraz edebilirsiniz, hem alınack fatura bedeli ile devlet daha çok kazanmış olur Yalnız, eğer eski fatura geçmezse yenisi hiç geçmez, öylesi bir kritik bir durum.