"Vira bismillah" diyerek Çanakkele taraflarına doğru balık avlamaya çıkan balıkçıların ağlarına 1.5 metre uzunluğunda ve 26 kilo ağırlığındaki fener balığı takıldı. Balıkçılar, ağlarına takılan balığı Bursa'ya getirdi. Yüzgeçleri eli andıran balığın teşhir edildiği tezgah vatandaşların akınına uğradı. İlginç balığı gören bazı vatandaşlar cep telefonları ile fotoğraf çekti. Fener balığının önceleri rağbet görmediğini, şimdiyse lüks restoranların vazgeçilmezi olduğunu belirten balık market işletmecisi Süleyman Yurtdaş, "Derin ve dip sularda yaşayan fener balığını diğer balıklardan ayıran en bariz özellik, tıpkı bir balıkçının oltayla balık yakalaması gibi avlanmasıdır. Özellikle Çanakkale Saros körfezi ve Edremit körfezinde yaşayan fener balığı, bir dip balığı olup, hayli büyük kafasında geniş yayvan ağzı ve keskin dişler bulunuyor. İri kafanın üst kısmında otomobil farına benzeyen iki patlak göz yer alıyor. Her iki yanı kontrol edebilecek açıya sahip gözlerin önünde ise biri kısa, diğeri uzun iki anten bulunuyor. Balık, avlanmak için kullandığı 40 santimlik antenin ucunda beyaz renkli, ışık saçan bir deri parçası taşıyor" dedi.
yakında fener balıkları karaya cıkıp bizleri avlayacaklar sanki onun icin evrim gecirmeye calısıyorlar
Bu fotoğraf çok enteresanmış bu balığı görmek isterdim doğrusu bi çeşit mutasyon geçirmiş olmalı.Fener balığınıda hiç sevmem bukadar çirkin başka bi canlı tanımıyorum
hahah pişince okadar çirkin olmuyor ama. fener kavurma?, fener şiş? veya güveçte fener? afiyet olsun yakalayana.
hehehehe Denemek lazım tabi şişinin, güvecinin ve kavurmasının dahi yapıldığını ve çok lezzetli olduğunu duydum.Ama abi bize hep ufaklığımızda nemo gibi çizgi filmlerde falan hep kaka balık , kötü kalpli balık diye lans edildiği için hiç merak edip almadık ya hep bi önyargıyla baktık bu hayvancağıza.Bgün merak edip araştırdım çok ilginç bi üreme adaptasyonu varmış bunların.Erkek dişiden 10 kat daha küçük ve üreme zamanı dişi üzerinde parazit yaşıyormuş ve daha neler neler.Demekki neymiş önyargı yanlışmış.Denizden baban çıksa tuzlu suyun hatrına ensesinden bi ıssırmak lazım