2 günde 13 cm Büyümüş

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Arkadaşlar.

Son 1 aydır hava hafta içi müthiş güzel hafta sonuna gelince müthiş bir fırtına kopuyor nedense. acaba üreme mevsimi takdiri ilahi balıkları koruyormu nedir. Tabi yağmur çamur durduramadı beni yine. hanımı cuma akşamı osmaniyeye bırakacak akşamıda yemli av yaparım diye düşündüm denizdeki 2,5 metre dalgaya rağmen. Hanım yemi tedarik etti ver elini osmaniye.

Yemek faslından sonra bana müsade deyip düştüm yollara. ilk olarak erzinde bir yoklayayım dedim erzine vardığımda bir yağmurki mübarek bardaktan boşalıyor sanki. içimden bir ses aklını kullan tekiiin dedi. devam ettim. sonraki durak payas. tam indim denize baktım dalgalar adam boyu. küçük tek mendirekli bir barınağı var en azından mendireğin arkasından atarım dedim. takımları indirirken yağmur düşmeye başladı ve aynı ses aklını kullan tekiiin. hemen geri yüklendim evin yolunu tuttum.

sabaha karşı saat 02:30 kalkar gelirim diye düşündüm. sabah kalktım hala yağmur moralim bozuldu. cumartesi nöbetine geldim. hava açtı güneş yüzünü gösterdi. bendede umutlar yeşerdi. osmaniyedende bir gurup ava gelecekti. onlarla irtibata geçtim hemen. plan payasta avlanmaktı. ben evde oyalanmaya çalıştım ama en fazla saat 16 ya kadar durabildim ver elini payas. dalga hala çok yüksek neyse dedik salladım oltayı 2 saat kadar takıldım ama hiç bir hareket yok. arkadaşlarda dalga duruncaya kadar dörtyol barınağına geçeceklerini söylediler. toplandım onların yanına.

oradada saat 22 ye kadar takıldık tık vuruş yok. Arkadaşlar dalga biraz düştü payasa geçelim dediler ama geldiğim yolu dönmeye üşendiğimden sabah nasılsa osmaniyeye geçeceğim birdaha dönmeyeyim diyerek erzindeki avlağa gitmeye karar verdim. Çünkü su çamur gibiydi. Düştüm erzin yoluna saat 23 gibi.

Ama deniz mübarek coşmuşta coşmuş. Bari kalan 3-4 adet kurdu tüketeyim hareket olmazsa sülinezleri dondururum dedim ve son kurtta ispendek yapıştı oltama. Saat 02:30 gibi vuruş gelince sabah ışıyıncaya kadar orda sülinezleri harcadım. Gün ışıyınca fırtına hezimeti yüzünü gösterdi. öyle bir fırtına olmuşki deniz abartmıyorum 200 metre ilerlemiş dalga izlerine ve sürüklediklerine bakılınca. Üzüldüğüm ise kıyıya vuran tekne. İnşallah içinde kimse yoktu diye düşündüm. Kıyıya vurmuş dalgalar kumların içine gömmüştü.

Kıyıya vuran tekne

Buda finalim 36 cm

2. turna

turna

Tekin sabrın sonu selamettir diye boşuna dememişler, tek de olsa morelin düzelmiştir, tekneye bende üzüldüm kumdan biraz zor çıkar, neyse sana afiyet olsun.

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, azimle aramanın sonucunu almışsın, o hava şartları için güzel bir av. inşallah daha güzellerini yakalarsın.

benim de hafta sonu gitme niyetim vardı ama cumartesi havaya güvenemedim, pazar da misafir vardı. idk osmaniye grubu yemleri kullanamamış, bu gün veya yarın akşam birkaç saatliğine gitmek niyetindeler. belki ben de onlara takılır biraz at çek yaparım.:rolleyes:

4. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

tebrıkler abi tekne bıldıgın alabora olmuş ama :D

5. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kumdan çıkmasından ziyade inşallah içinde kimse yoktur yada varsa kurtulmuşlardır. teşekkürler hakikaten levrek tutmak zor burda. yada en azından benim için:D

kısmet dostum. arayan belasınıda bulur mevlasınıda geçen ay o gittiğim yerde araçla bir battım tövbe demiştim birdaha gelmem diye. tek başıma sabaha kadar mahsur kaldım. gene tövbeyi bozduk ama değdi diyebilirim

aynen kötü olmuş üzüldüm

6. kaderaniz

kaderaniz Deniz

Favori Kamış:
    Okuma LureMania 258cm 12-45 gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40
    Maşallah, yine almışsın levreği abi...

O tekne nasıl öyle olmuş hayret!

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Gültekin, aklını kullanmanın karşılığını almışsın. :D
    2 günde çok iyi büyümüş levrek. :D
    Levrek yakalamak her zaman her yerde zor, lakin bazı yerlerde daha zor. :)

Niceleri nasip olsun. Güzel av raporuydu ellerine sağlık. :)

8. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kötü olmuş deniz. sorma aldık ama ne almak insan içindeki sese şöyle diyecek oluyor akıl olsa balık pazarında yarı parasına dizerim levrekleri ama diyemiyor işte

teşekkür ederim volkan. hakikaten çok meşekkatli bu levrek. yemeside:hungry: