2 günlük av raporum. 5 Haziran 2011

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    4 Haziran 2012 Sivrice

Sevgili arkadaşlar mevsimlerin yer değiştirmesiyle geçen ve daha önceki senelerde tutmuş olduğumuz balıkları hala bulamıyoruz.
    Dün çok güzel bir hava vardı her zaman olduğu gibi teknem ile denize açıldım, ilk başta çapariye baktım, biraz kolyoz denk geldi biraz da uskumru vanozu aldım onları mercana yem yaptım ama hiç mercan vurmadı, bir iki hanos la limana döndüm.
    Bizler her akşam balık yeriz zaten yavaş yavaş martı gibi olmaya başladık,:):):) hanoslarla takviyeli kolyozlar bizlere ve dostlarımıza yetti.:) :) :)

5 Haziran 2011 Sivrice,
    Bu sabah deniz biraz dalgalı ve rüzgarlıydı öğlene doğru biraz kaldı.
    Bugün sırtıya bakacağım denizlerimizde Torik ve palamut gözüktüğünü duydum....
    Takımımı hazırladım, sahtemin iğnelerini yeniledim, ön misinamı biraz incelltim 040 ve denizdeyim...Hava gerçekten çok güzel, insanın ciğerlerini açan bir hava var, tertemiz işte ben bu sivrice'yi bu güzel ve temiz havası için de çok seviyorum,:) hele denizde olunca insan daha da çok güzel hissediyor,:) her zaman olduğu gibi burada olduğum için Allaha şükrediyorum.:) :) :)
    Attım sahteyi denize bu sefer yeşil renkli sahte kullanıyorum, gene yüzmesini kontrok ettim,( x rap sahtelerin bazılarının yüzüşleri iyi değil birde her defasında ön misinayı gamlandırıyor, her halde yetkilileri biraz daha dikkat edeceklerdir ..veriğimiz paralara bazen yazık oluyor.)

Epeyden beri sırtı çekiyorum sadece bir sefer bir balık dokunur gibi oldu ve ondan sonra da çok güzel bir vuruş aldım, tamam.... bu barakuda dedim ama balık geldiğinde kocaman hatırı sayılır bir melanur olduğunu gördüm, ona da şükür dedim ve tekneye aldım.:)

İşte 2 günlük av raporum bu raporlarımda gördünüz gibi çok az balıkla limana dönüyorum, bunları raporlamamın nedeni aylık olarak balık avlarımın arşivini yapıyorum, bu arşivimi aylara göre düzenleyeceğim, hangi ayda hangi balıkları avladığımı sizlerle de paylaşacağım.:)
    ,
    Sizlere de güzel avlar dilerim sevgiler, selamlar hoşça kalın.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar tarihi yanlış yazmışım 2012 olacak ..ihtiyarlıyorum....sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Ellerine sağlık Orhan Baba , senin standardına göre balık adına çok verimli geçmemiş ama anlatımından belli , büyük keyif almışsın yine :) Bu arada şu arşivleme işi çok iyi olacak bizim için , iyi düşünmüşsün , yüreğine-emeğine sağlık...

Balık standardı derken yanlış anlama espriydi , bende aynı senin gibi balık avında kiloya-santimetreye bakmam , benim için önemli olan keyif standartı :) :) :) o düşmesin yeter :)

4. Yakup06

Yakup06 Yakup

Merhabalar Forumda sizleri biraz araştırdım herkeze emeginiz ekmeginiz geçmiş neredeyse :)

Orhan abi şimdi ben Temmuz ayında asos çevresinde zıpkın avi yapmayı planliyorum fakat yerlerini pek bilemediğim için sizlere sorma gereği duydum :)

Abi geçen yıllarda asos a 1-2 defa zıpkın avına gittim fakat pek verim alamadım ekipmanım tam değildi :) Şuanda en iyi kötü donanım edindim :) neyse abi konuya girmek istiyorum :)

Asos çevresinde en iyi avı nerelerde yapabilirim Abi ?

25-30 metre ye en fazla dalış yapabilirim diye düşünüyorum ?

Birde sığsu bayılmasi nedir abi ?

5. Yakup06

Yakup06 Yakup

Gerçekten Hoş görüntüler :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan amca. Az veya çok önemli değil. Bence gayet güzel av. Forumda hep denir ya etçi değiliz, şöyleyiz böyleyiz...
    Göster o zaman etçil olmadığını raporlarda diyesim gelir.
    Seni bu açıdan kutluyorum Orhan amca.

"Yavaş yavaş martı gibi olmaya başladık" çok hoştu :D (güldürdün)
    Melanur dikkatimi çekti yalnız, epey ciddi bir boy sahteyle kıyaslarsak.

Avlarının devamını dilerim, arşiv çalışman da çok faydalı olacak, bekliyorum.
    Rastgelsin... :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Mustafa kardeşim,:) elimden geldiğince ben de kendime göre bir şeyler yapmak için çabalıyorum,:) inşallah benim de amatör balıkçılığa karınca kararınca bir faydam olur,:) sevgiler hepiniz hoşça kalın.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Yakup kardeşim bu deniz ve balık avı benim tutkum, emekliliğimde de bana çok güzel bir meşgale oluyor, elimde ne varsa da sizlerle paylaşıyorum, karınca kararınca gibi.
    Assos ta dalış yapmaya gelince bu konuda hiç bir bilgim yok sadece bazı yerlerde yasak olduğunu biliyorum, gelince daha detaylı görüşürüz, Ankara'da ki dostlara selamlar, sevgiler.:) :) :)

9. Yakup06

Yakup06 Yakup

Tamam Orhan abi bana yerinin adresini ve bı numara verebilirmisin abi geldigimde yanına uğrarım biraz taktik verirsin abi :)

10. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Orhan amca,yapmış olduğun avları dikkatle takip ediyorum.
    Dediğin gibi,maalesef denizlerimizde eski bereketinden eser kalmadı.
    Seni ve senin gibi üstadları Allah nazardan saklasın.
    Her daim bereketli avlar dilerim.
    Rast gele...

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    orhan abi eline emeğine sağlık iş yerinden resimleri göremedim hangi resim yükleyiciyi kullandın bu sefer farklı galiba. eskiden hem okuyor içim ferahlıyordu görüyordum gözlerim bayram ediyordu okudum içim ferahladı. avların daim vede bereketli olsun

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

13. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    orhan abi avını tebrik ederim.
    yaptığın envanter çok faydalı olacak .
    ben sitelerde aylara göre raporlara bakıyorum ve buradan çeşitlilik av veren balıklar ve bölgeleri aşağı yukarı çıkartmaya çalışıyorum.sana kolay gelsin,

gelelim yakup kardeşime dalmaya hevesli bir arkadaşımız benim bir tavsiyem olacak 25 30 metrelerden bahsediyor ,ve arkasından sığ su bayılması nedir diye sorunca ben kesin dalmasın derim .
    dalış eğitim gerektiren bir şeydirsığ sığ su bayılması vs bu eğitimin temeli dir o yüzden eğitim almadan bu işe kalkışmayın.yakup kardeşim sözlerimi yanlış anlamasın.

14. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    sevgili Orhan abim harika raporun güzel fotoların ve o keyifli anlatımın için sana teşekkürediyorum :) daha bol bereketli kazasız belasız avlar geçirmen dileğiyle sevgiyle kal abim Rastgelsin ;)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Yakup kardeşim hoşça kal.:) :) :)

16. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Ustam deniz yine boş döndürmemiş sizi. Tebrik ederim.

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey, denizler insanlara küskün bugünlerde. Son derece haklılar ama bak! Kalbi güzel, gönlü temiz olunca Deniz Ana hakedeni nasılda eli boş göndermiyor evine değil mi! :)

Kolyozlar da, Melanur da nefis görünüyor. Nasıl da utandırmadan pişirip, afiyetle yemişsinizdir. :)

Afiyet şeker olsun güzel ağabeyim...

18. enginköp

enginköp engin köprülü

Yakup ; !!!

25 -30 metreye dalış yapmak gerçekten zor ve tecrübe isteyen bir iş !!! 25 metre dediğin yaklaşık 8 katlı bir bina demek! çevrende varsa 8 katlı bir bina bak bakalım bir şöyle.o mesafeyi beli,nde kilon ile orantılı yaklaşık 6 - 10 kilo arası kurşun ile aşağı doğru kat edeceksin.O derinlikte ya baskın yapacaksın ya da agaşona yatacaksın... ve sonra geri çıkıcaksın o mesafeyi. bu gerçekten zor bir iştir !!! şakaya gelmez.
    25 metreye inip çıkmak bile belki 60 - 90 saniyeni alacak taktiği bilmez isen ve inmek için çok hareket edersen oksijeni bitirip yarı yoldan geri dönersin zaten.

Şİmdi bunu öğrenenler ne yapar ? nefes tutma süresini uzatmak ister. bunun en duyulmuş ve tehlikeli şekli de !!! hipervantilasyondur.!!!!

nedir bu ? ciğerlerine ve diyaframına olduğundan daha fazla oksijen doldurup ciğerlerindeki karbondioksiti dışarı atmak için çok sık ve derin derin nefes almaktır !!! bu sayede olduğundan daha fazla karbondioksidi dışarı atıp ciğerlerine daha fazla oksijen alırsın ve nefes tutma süren haliyle artar...

şimdi buraya dikkat !!!!

su altında iken senin nefes alman gerektiğini sana bildiren şey kandaki karbondioksit seviyesidir.Yani genelde bilinenin aksine oksijen azaldığı için nefes alma ihtiyacı duymazsın.

ama sen az önce naaptın? hipervantilasyon ile ciğerlerindeki karbondioksit oranın iyice azalttın. bunu yaptığın için kanındaki oksijen miktarı bitme derecesine gelene kadar nefes alma ihtiyacı duymazsın... nefes alma ihtiyacı duydugunda ise çok geçtir...

yukarı çıkmaya çalışırken yarı yolda bayılır kalırsın... ,işte buna SENKOP ( sığ su bayılması deniyor...

Aman dikkat kardeşim!!! den,izin şakası olmaz biliyosun...

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Volkan kardeşim bu sene bana göre iki ay geciken bir av sezonu yaşıyoruz, işte yaptığım 2011 arşivimden Mayıs ayında avladıklarımız.:) :) :) sevgiler hoşça kal.:) :) :)

http://www.amatorce.tk/index.php/topic,72.0.html

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Orhan abi kolyosları marmarada yakalamayalı 19-20 sene olmuş .Zaten çok uzun yıllardırda gözükmüyorlar bildiğim kadarıyla bu arada senin kolyoslarda burda satılan çingene palamudu kadar maşallah.
    Tebrikler.