Arkadaşlar 2 hafatadır balıkçıların önünden geçiyorum 15cm çinekopları satıyorlar, neden bu balıkları satıyorsunuz dediğimde ne yapalım tutyorlar bizde satıyoruz diyorlar. Hatta tanıdığım ve alışveriş yaptığım bir balıkçıda abi öyle balıklar getiriyorlarki içleri kum dolu yani troller dipi mahvediyor diyorlar valla kısa sözüm bu çıkan yasalar falan hikaye denetleyenlere bişeyler verip gönderiyorlarmış(ben balıkçıların yalancısıyım) allah bunları bildiği gibi yapsın. Hani televizyonda 50 sene içinde balık stokları bietecek diyorlar ya bence genel olarak 10 sene 5 sene sonrada lüfer familyası yok olur diyorum....
dün menekşeden acıldık bır ıkı arkadas o gırgırların ne kadar yakından ag attıklarını bı gorsenız kendi geleceklerini yok ettıklerının farkında olmayan cahıl ınsan toplulugu etkılı bır denetim olmadıgı için hep var olacaklar
cahillik değil abicim tamamiyle aç gözlülük.. onlar da farkındalar herşeyin ama tınlamıyorlar, bugünü kurtaralımda yarın ne olursa olsun zihniyetindeler.. allah akıl fikir versin ne diyim.
tükenme söz konusu olacagını sanmıyorum ancak populasyon minimum seveyede olacaktır. ne yani 5 yıl sonra lüfer dinazorlşar gibimi olacak biraz komik elbet olacaktırda günde 1ton tutuluorsa 150 200 kilo avlarlar