2 haftalik av raporu :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vetserhat tarafından paylaşıldı.

1. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    evet dostlar. uzun sure bekledigim memleket tatilinden bu hafta dondum. bu ay klinigimizde isler yogun gunde 6-7 ameliyat sonrasi eve ancak atiyorum kendimi. o yuzden hem rapor hem de sizlerle bulusma biraz gecikti ksuruma bakmayin.
    herkes gibi ben de resimlerle suslenmis bol balikli bir rapor hazirlamak dahasi levreklerle sizleri tanistirmak isterdim ancak kismet olmadi.
    oncelikle bu 2 haftalik tatilimde hemen hemen her gun ava gittim. bildigim tum yontemleri denedim. en azindan bazi sahtelerin ve nanofil misinanin testlerini sizlerle paylasabilecegim...
    memlekette oldugum surece lodos yakami birakmadi. 20 derecelere varan hava ve carsaf gibi bir deniz beni karsiladi. ben ve babamdan baska da balikci gormedim :))))
    kiyidan sahteler ile at cek denedim sabah ve aksam suyunda...
    samandirali sistem ile canli teke ve kurutulmus boru kurdu ile beklemeli av denedim.
    yine gezer kursunlu tek igneli dip oltasi ile canli karides ve boru kurdu ve istavrit-hamsi ile olasi kalkan pisi vs ugrastim....
    sonuc olarak kayda deger bir balik yakalayamadim. ufak tefek baliklar ve kacirilan bir iki vurus haricinde bol bol memleket havasi alip gunlerimizi gayet guzel gecirdik.......
    gelelim tecrubelere :)
    Nanofil:
    ozellikle atis erimi harika. ben 0.10lugu kullandim ve 11-15 gr sahteleri oldukca guzel mesafelere attim. herhangi bir dugum patlamasi kopmasi yasamadim.
    Savage Gear sahteler:
    iki adet su ustu sahtesi vardi. WTD aksiyonu oldukca kolay ve guzel verdiriliyor. etraftaki tum martilar sahteye saldirdi desem yeridir :)
    Rapala Max rap:
    atimi ve aksiyonu harikaydi.
    Jaxon Atract XTR-T :
    atim mesafesi max rap kadar olmasa da aksiyonu gercekten guzeldi. max rapin 1/3 fiyatina deger....
    Spro Passion:
    gerci balikla bogusmak nasip olmadi ama 2 haftada gunde 3-4 saat olmak uzere sorunsuz calisti...
    berkley sand eel :
    aksiyonlari guzel. 15 grlik jig headler ile kullandim. ozelikle drop shot benzeri aksiyonlari is yapar gibi geldi bana
    sonuc olarak aldigim urunlerden gayet memnun kaldim. balik olmamasi tamamen mevsimsel ve kismetsizlik diye dusunuyorum. artik kendimi burdaki sezona hazirliyorum. mart sonu gibi baslariz sazan ve turna kovalamaya :)))
    hepinize bol heyecanli ve zevkli avlar dilerim....

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Serhat. :) Beklediğim bir rapordu, lakin sonucu böyle beklemiyordum açıkcası. Levrek olmasa bile en azından dip balıkları bekliyordum. Özellikle minekop türü. :)
    Kısmet diyelim. :) Rapor ve ürün değerlendirmeleri gayet keyifli ve faydalı olmuş. :) Birkaç manzara fotografı olsaydı sanki daha bir güzel olurmuş. :D

Senin açından da keşke birkaç balık olsaydı da onca heves ve hazırlık karşılığını bulsaydı.
    İnşaallah bi daha ki memleket iznine. :)
    İşlerinde başarılar dilerim, oradaki avlara rastgelsin. :)

3. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Volkan selamlar
    balik olmayinca resim de cekmek gelmedi icimden. gerci ben daha denerdim balik isini ama en son 350 metrelik agda 4 kirlangic 2 de dere pisisi tutan balikciyi gorunce ki 35 metrelerden toplamis benim garp tek igneye kim ne atlasin dedim :)))
    3 saate yakin ignede duran canli karidese saldiran olmadi :))) igneden cikarip eve goturup pisirip yedim durum buydu yani :))))

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kuruttular koca denizi. Mission completed bravo.
    Hayaller ve gerçekler malesef Serhat. Kafa degisikligi olmus en azindan.

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Hakikatten koca denizi kuruttular ne kadar aci bir durum :(
    Buna bir şekilde dur demenin vakti geldi ama nasil ?!?

Serhat bey sizde hoşgelmişsiniz ama gitmişsiniz sanirim memleketin havasi güzeldir ama kuruttu ş.sizler.