2 metre ahşap taban bot ve 2 ve 3.5 hp motor seçenekleri

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

selamlar. bilindiği üzere 2 metre brig 200 botum var.. 4 hp evinrude ile kullanıyorum.

bu bota sezon sonu olduğu ve indirimlerin başlaması nedeniyle sıfır motor almayı düşünüyorum araştırdığım fiyatlar şöyle

adı sanı duyulmamış 2hp çin malları = 500 dolar
    parsun (çin malı ) 3.6 hp = 700-750 dolar
    tohatsu (japon) 2.5 hp = 1000 lira
    tohatsu 3.5 hp japon = 1200 lira

civarlarındalar... bu motorlar 2 zamanlı

4 zamanlı motorlar

hidea (çin malı) 2.6 hp 1300 lira
    parsun( çin malı) 2.6 hp 850 dolar (sezonda 1000 dolardı 150 dolar düştü)
    hidea 4 hp 1600 lira
    hidea 6.8 hp 1900-2000 lira

bütün bu saydığım motorları peşin almak kaydıyla bu fiyatlara hemen hemen almak mümkün.

benim düşüncem 2 hp çin malı yada 3.5 hp tohatsu almak..750-1200 lira civarında bulunabiliyorlar..hem de 2010 model bir motorum olacak..

2 hp ile düşüncem tek kişi max 6-7 hp sürate tek kişi erişebilirim. motorun ağırlığı 8 kg civarı..bot 22 kg ben ise 65 kg totalde 95 kg yapıyoruz..

amacım 3.5 hp tohatsu fakat arada fiyat oynuyor..hemen alamıyorum..fakat tek kişi 10 mil yapabilirim. hemde güzel bir oyuncak sahibi olurum diye düşünüyorum. 4 hp evinrude u da aratmaz kanaatindeyim..

bu takımı düşünmemin nedeni artık okul bitti ve maaşımla zaten yeni bir takım yapabiliyorum. 3.50 civarı bot ve 15-25 hp arası motor düşünüyorum. fakat eski takımımı da satmayacağım tek başıma denize gittiğim zamanlarda bu küçük takımı kullanmayı düşünüyorum.

sizlerin görüşleri nedir? motor olarak 4 zamanlı yada 2 zamanlı hangisini tavsiye edersiniz? siteyi gezen misafirlerin de hem motor fiyatları hemde küçük takımlar hakkında fikir edinmelerini düşündüğümden bu konuyu açtım. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  2. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Şöyle bir soru geldi aklıma Çin'mi ? , yoksa Japon'mu ?

Bence Japon ve iki zamanlı Tohatsu ...

3. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Onur hiç zorlama. Alpin dediği gibi 4 zamanlı ve çin -rus malından uzak dur.

Alabiliyorsan yamaha.....

Alamıyorsan tohatsu al.

2 hp var ve 3.5 hp kullandım Küçük bir de botum. tek kişi 6-7 not değil de 5-6 arası diyelim
    3.5 içinde 10 zor ama 8 not olabilir.

Tabi bunlar botun yapısına ve tipine havaya göre de değişir. Ağır tabanlı botlarla bu kadar da hız yapılamaz.

Ama bu hızlar senin ihtiyacını hevesini karşılamaz. Denizde zevk vermez. Sadece sırtı çekenler, oltacılar, liman içi yolculuklar yapanlar için ideal bot tipleridir.

Anladığım kadarıyla 4 hp evinrude nin problemi bitmiyor. Hangi serviste baktırıyorsun? Bu motorları tamir eden bir çok usta var istanbulda. Şimdi hepsinin karnı tokama ekim ksım gibi işler bitince daha ucuza yaptırabileceğin ustalar biliyorum. Senin bu motoru komple rektiviyeyaptırırken yapacağın masraf 3.5 hp tohatsu almandan çok daha az olacaktır. Sonuçta altındaki yaşlı da olsa evinrude. Bunu da unutma.