2 Metrelik Muhteşem Müren Videosu !

Konu, 'Videolar' kısmında blueboyfe tarafından paylaşıldı.

1. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Arkadaşlar Fransız dalgıçlara ait bu muhteşem videoyu izleyiniz !

Vahşi bir avcı olan müren ile dalgıçların müthiş dostluguna şahit olacaksınız.

İnsanlara karşı zararsız bir avcı olan mürenide lütfen avlamayalım, hem eti kesinlikle yenmez çünkü kokar, sizi çok uğraştırır , karadan çıkınca dahi 30 dk aşkın yaşar, balık veya yem uzattıgınızda sizle hemen dost olur.

Dedikodulara kanmayın bu balığı avlamakla vakit hem kaybetmeyin hem tehlikeye girmeyin zira ısırırsa alt çenesinin ortasında bulunan tek dişten kurtulmak mümkün değildir, ve genelde çift olarak gezerler.

Zamanında Çeşme eşek adasında bir tane avladım 1 saattı aşkın anca çıkardım, 2 zıpkın ve bıçak ile, 1 mt yi aşkındı, sonra pişman oldum , nedenmi ! Dalyan ıı bir restoranda pişirttik, 1 lokma aldım bıraktım.

http://www.dailymotion.com/bookmarks/faterc/video/x45nye_murene_animals

2. balikci

balikci

Genellikle gece bırakmalarında sıkça rastlanır, istenmeyen hedef olsada takıma kördüğüm olarak dolanır. Bu balığın yakalandığı takımı tekrar kullanılabilir hale getirmek zordur. Erken davranılmazsa kendini boğarak öldürür.

Çok kaygan bir derisi vardır, boyu 4 metreye ulaşabilen "strophidon sathete" türü vardır.

Dünya sularında 199 farklı müren türü var, bunlardan sadece iki tanesi bizim sularımızda yaşıyor.

Sularımızda yaşayan kahverengi müren olarak bilinen tür 1 metreye kadar ulaşabilmekte, diğeri ise 1,5 metre uzunluğa erişebiliyor.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sularımızda Yaşayan Muraena helena türü[/FONT], 1,5 metre uzunluğa erişebiliyor.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sularımızda yaşayan Gymnothorax unicolor[/FONT] türü, 1 metre uzunluğa erişebiliyor.

3. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    balıkçı

Arkadaşım verdıgın bılgıler güzel, baktım imzanda sende izmirlisin, bu eşek adasını bilrsin muhakkak benım ordan cıkardıgım müren 2002 de kesınlıkle senın verdıgın 2 örnek değil, leopar benekli bir müren di. sevgiler saygılar

4. balikci

balikci

Biliyorum tabiki, son 2 sene içerisinde hiç gittinizmi oralara? müren avladığınıza göre muhtemelen canlı yada ölü balık kullandınız, verimlilik hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Bu arada, farklı türlerin sularımızı ziyareti söz konusu olabilir.. daha düne kadar balon balığıda yoktu sularımızda, şimdi çeşmeye kadar gelmiş durumda. :)

Bu arada video içinde teşekkürler.

5. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    balıkçı

ben yem kullanmadan avlanıyorum, zıpkıncıyım, yaklaşık 18 yıllık 15/20 mt avcısıyım, ilkbahardan eylüle kadar çeşmedeyım yazlıkta, gelirseniz bir gün beklerim ılıca ya .

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Aslinda sularimizda daha fazla cesit muren baligi bulunmakta ben sahsen 4 cesidini iyi taniyorum.hele biri varki biz ona timsah burun diyoruz biraz nadir denk gelir ama agis yapisi uzunlamasina sivri ve leopar desenlidir.