2.North Sea Seferim ***RESİMLERİ KURTARDIM (Güncellendi)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Arkadaşlar elimde av fotoğrafları olmadığından (sebebini okuyunca anlayacaksınız)mümkün mertebe raporumu tasvir yoluyla ayrıntılı bir şekilde anlatarak gözünüzde canlandırmaya çalışacağım.

AV ÖNCESİ

Daha önceki North sea Mackerel avımda belirttiğim gibi, Belçika'nın balıkçı kenti olan Ostende'deki organizasyona katılabilmem için 1 gün önce orada olmam gerekiyordu. Bu sefer maliyeti düşürmek için 1 gece önceki en son trenle Ostend'e giderim, sabahı da bir şekilde ederim! diye kendimi kandırdıktan sonra en son trene bindim ve gece 23:30 gibi şehre vardım. Şehir merkezi oldukça hareketliydi fakat biliyordum ki o saatte limanda in cin top oynuyor. Limana giden son otobüs sadece 5 dk. önce kalkmış, sabahı merkezde geçirsem ilk otobüs geminin kalkış saatinden 15dk. sonra limana ulaşıyor. Ne yapmam lazım, yarım saat kadar oyalandıktan sonra "Hasan sen kendin kaşındın bu saatte gelmekle yürü bakalım limana, orada Allah kerim" dedim kendi kendime. 40 dk gece vakti ıssız ve soğuk yollarda elde de çanta yürüdükten sonra limana vardım, gemimizi buldum. Tahmin ettiğim gibi limanda bir Allah'ın kulu yok, ıssız, ürkütücü bir yer her taraf akşamdan yağan yağmurun etkisiyle ıslak, tepe tepe yığılmış balık ağlarından iyot kokusu yükseliyor. Üzerimde 3 kat kazak ve mont olmasına rağmen üşüyorum. Önümde geçirmem gereken 5 saat var, hemen güverteye indim ve kendime uygun bir yer bularak uzandım ama uyumak ne mümkün. Gece 03:00 gibi soğuktan donmak üzereyim, artık birşeyler yapmam lazımdı, dönsem dönemem, kalsam kalamam, öyle çaresiz bir durumdaydım yani. Isınmak için tek yolum vardı o da ateş yakmak. Bir yandan da çekiniyorum polis filan gelir belki ciddi bir suçtur buralarda diye aklımdan geçiriyorum ama ısınmanın başka bir yolu yok o an için. Neyse yanımdaki gazeteyi kullanarak zar zor bir ateş yaktım ve belki de bu ateş sayesinde geceyi orada geçirebildim.

AV ZAMANI

Sabah 07:00 de limandan hareket ettik, 1,5 saatlik yolculuktan sonra ilk av noktamıza ulaştık. Balık avu turlarında meraları fazla hırpalamamak için sadece 10-15 dk. kadar duruluyor daha sonra kaptanın sinyal vermesiyle oltalar hızlıca toplanıp başka bir meraya geçiliyor. Bu şekilde en az 30 kere yer değiştirdiğimizi söyleyebilirim. Kuzey denizi populasyon yoğunluk ve çeşitliliğini bu korumacı politikalar(ticari avlar dahil) sayesinde sürdürüyor.

Takım olarak, mackerel ve Cod rigleri kullandık. Kurşun ağırlığı 300 gr. Yem olarak bizim boru kurduna benzeyen bir deniz solucanı kullandık. İlk olarak 2 adet mackerel daha sonra yetişkin bir Cabillaud aldım. Yer değiştirdikçe balık da çeşitlenmeye başladı ve Cod ile daha önce hiç görmediğim Pouting adlı balıklar (güvertede tanıştığım litvanyalı arkadaşım Leonid'e göre çok lezzetliymiş) da kovaya girdi. Yanımdaki arkadaş daha önce balık halinde bile görmediğim büyüklükte (tahmini 60 cm vardı) bir kırlangıç aldı. Zaman ilerledikçe kullandığım hazır takımlar bitince (dibe çok takılıyordu) ben de elimdeki 0,30 misina ve çinekop iğnelerini kullanmaya başladım. İnce takım = Daha çok balık sözü her yerde geçerli fakat aynı zamanda ince takım = Küçük balık. 2 defa su üstüne kadar çıkardığım dev Cabillaudlar bu misinayı kolayca koparttılar. Bu defa mantarlı hırsızlı çinekop takımının mantarını çıkarıp köstek yaptım, onunla da 2 adet dil balığı aldım.

AV DÖNÜŞÜ

Av dönüşünü de ayrı bir bölümde değerlendirmemin sebebi beklenmedik bir gelişme olmasıydı. Saat 16:00 gibi hava iyice bozmaya başladı, deniz oldukça çalkantılı ve rüzgar şiddetliydi. Nihayet kaptan dönüş sinyalini verdi. O sırada ani manevra mı yaptı nedir bir anda dev bir dalga güvertenin içine atlayarak koskoca gemiyi baştan kıça kadar dev bir havuza çevirdi. İnanın mubâlağa etmiyorum, kovalarda bulunan tüm balıklar güverteye yayıldı, hangi balık kime ait belli değil,balık derdinde de değil hiç kimse, can derdinde. Bir kaç saniyede avcıyken av konumuna düştü herkes, güvertede balıklarla birlikte yüzdük resmen. Allahtan ben balıklarımı 2 kat poşete koyup ağzını bağlamış ve yüksekçe bir yere koymuştum. Ama olan bizim cep telefonuna oldu,açılmadı bir daha ve o ana kadar çektiğim bütün fotoğraflarım gitti. Dolayısıyla rapora ekleyebileceğim tek fotoğraf evde Laptoptan çekebildiğim fotoğraf.

Daha sonra o sırılsıklam ve 35 saat uykusuz halimle istasyon'a nasıl gittim, trenle eve nasıl geldim inanın hatırlamıyorum. Telefonu kurtarabilirsem daha sonra fotoğrafları eklerim.

FOTOĞRAFLARI KURTARMAYI BAŞARDIM
    Tren garı o saatte bomboş.

Gemide uyumaya çalıştığım yer

Ateş yakmasaydım nasıl sabahlardım bilmiyorum

Av mahalline doğru seyir halindeyiz.

İlginç bir çapari

Güverte bayağı kalabalıktı

Kullandığımız yem

İlk balıklarım

60 cm'lik dev kırlangıç.

Belçika'dan Sevgi ve Saygılarımla

Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

Raporunuzu zevkle okudum. Amatörün balık aşkının yazılı anlatımı bu olsa gerek. Avın başlangıcını beklerken ve ıslak halinizle eve dönerken olan halleriniz için çok üzüldüm. Umarım bir daha böyle zorluklar yaşamazsınız. Yinede balıkları kurtardığınız için teknenin en şanslı kişilerinden birisi olduğunuzu düşünüyorum.

Rasgele.

3. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Oldukca zorlu bir macera olmus.. En azindan baliklari kurtarmissiniz.. Umari resimleri ve telefonu da kurtarirsiniz..

4. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Tebrikler

Ey aziz tebrikler tek kelimeyle macera yahu.

5. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Buzlarla dans..

Birader, büyük geçmiş olsun Allah korumuş hepinizi...

Büyük bir tecrübe olmuş, inşallah soğuğın tesirini kısa zamanda atlatırsın.

Yakaladığın balıklar harika, diğer fotoğrafları dört gözle bekliyoruz.

Not: Suda batmayan ve cep telefonları için özel su geçirmez cebi olan montlar demek ki bu ve benzer durumlar için üretiliyormuş:D

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çok geçmiş olsun Allah korumuş gerçektende. güzel bir macera olmuş ve güzel bir av olmuş...

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Avınız için tebrikler. GEçmiş olsun.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hasan öncelikle geçmiş olsun. Kazasız-belasız, tadında nice avlara.:)

Mackerel Uskumru oluyor galiba? :rolleyes: (Resimden anladığım)

9. xbro97

xbro97 Berk Buyruk

Favori Kamış:
    debra3
    Favori Makine:
    bg60
    En İyi Avı:
    12 kg sarıkuyruk
    mackerel denen balık tam olarak north pole çevresinde buluna yani bi bakıma da norveç uskumrusu dediğimiz balıktır

10. 3182

3182

Ateş, deniz aşk macera tadinda bir hikaye olmuş . Böyle anılar ileride uzunca anlatılacak türden . :D rastgelsin.

11. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar, bu arada Belçika'da 1 yıl süren eğitimimi tamamladım 15 Ekim'de İstanbul'a dönüyorum inşaallah. Artık raporları İstanbul'dan gönderirim. :)

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    geçmiş olsun ve tebrikler:)

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hasan geçmiş olsun , bunada şükür o dalga ile suya düşmekte var.

14. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Fotoğrafları da kurtarmayı başardım, telefon açıldı ama ekrana görüntü gelmedi. Bluetooth'u etkinleştirip aktardım. :)

15. _Ç@YL@K_

_Ç@YL@K_ öner

Favori Kamış:
    bawra 3,90 kamış-barakuda sp 50 model makina
    En İyi Avı:
    şimdilik 15 istavrit :D
    güzel av olmuş tebrikler

16. murad

murad Murat

Tebrikler, güzel av ve macera olmuş. Av öncesi büyük fedakarlık yapmışsın. Ben akşamdan balığa niyetlenip de, sabah olduğunda çoğu sefer üşengeçlikten, tembellikten vaz geçmişimdir. Bu arada Qusto ile ikizmisiniz?

17. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet öncelikle geçmiş olsun diyelim.Türklerin balıktaki ustalığını orada yabancılara da gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Zorluklarla katıldığınız balık avınızdaki başarınızın devamını dilerim.

18. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Çok geçmiş olsun,ALLAH korumuş çok kötü sonuçlarda meydana getirebilirdi o dalga Tekrar tekrar geçmiş olsun.Avınız içinde tebrik ederim.Kazasızv e belasız nice güzel avlara paylaşım için teşekkürler rastgele.

19. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Soğuk neyse de balıklara ben de o dalga da yüzmeye razıyım:) Güzel av ellerinize sağlık, uskumrulardan gözümü alamıyorum..

20. fish founder

fish founder Özgür

baştan sona insanı içine alan bir rapor,
    içinde herşey var,ama en önemlisi sanırım av yapma aşkı,
    bu güzel rapor için çok ama çok teşekkürler