dün akşam ki müthiş rüzgara rağmen yem almış bulunduğumdan sahile attım kendimi.müthiş bir rüzgar vardı oltaları zor açtım sandalye rüzgarda durmadığından 2,5-3 saat oltaların başında bekledim.atar atmaz kurşun kayaya takıldığından onca uğraşı tekrarlayıp 50 metre kenara kaydım.oltaları attım vuruş geldi müthiş bir ağırlık oh dedim nevaleyi alıp dönerim bu rüzgarda durmak akıl karı değil çünkü.neyse az bir uğraş (salina 2 sağolsun) bir vatoz ve koca bir sargoz kıyıda.vatozdan korkumdan mecburen iğneyi kesip attım inşallah iğneden kurtulur ölmez.o heyecanla sargozu fotoğraflamayı unuttum.ikinci atışımda daha küçük bir sargoz ama iğneyi iğne çıkarıcım olmasına rağmen bogazının derinliklerinden çıkaramadım malesef alıkoymak zorunda kaldım.sonra dalgalar iyice azdı köstekler dolandı takımlar karıştı tam bir rezillik aslında ama balık aşkı herşeyi yaptırıyor adama.vatoz olması beni çok şaşırttı hemde sevindirdi en azından çeşitlilik olması güzel bişey millet balıksızlıktan kırılırken en azından bişey tutmanın heyecanını yaşamak güzel bişey.herkese rastgelsin
avların bereketli olsun. ama vatoz türü olarak kemane denir bizim burda adana taraflarındada sapan balığı diye geçiyor yanılmıyorsam
doğru şimdi hatırladım sapan deniyordu buna.böyle olursa burda iyi avlar yaparız gibime geliyor umutluyum yani
Devamına rastgelsin. Resimdeki balık ilk kez gördüğüm bir balık. Kuyruk ve sırt tarafı sanki köpekbalığı türü gibi bir his uyandırdı. Akrabalığı varmıdır acaba diye merak ettim doğrusu.