Eskileri rafa kaldırma yada bırakma yapmak için köşeye ayırma vaktinin geldiğini düşünüp şu 2 kombinasyonu yaptım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum 3233 LEADER 350 Boyu 350 cm, kapalı boyu 82 cm olan, 100-200 gram atarlı, 7 parcadan oluşan, %100 karbon, dolgu uçlu, çapraz çelik tel örgü sistemi olan mantar gövde, vidalı metal dipli bir kamıştır. # Alüminyum kafa. # Plastik kol topuzu. # Metal gövde. # devir,:4.7:1. # 0.40mm/270m. # Önden Kalamalı VE 2. Kombinasyon Albastar Captain 3234 Boyu 270 cm, 100-200 gram atarlı, 4 parcadan oluşan, %100 karbon, dolgu uçlu, çapraz çelik tel örgü sistemi olan mantar gövde, vidalı metal dipli bir kamıştır. Gariptir ama Modeli nette bulamadım. ve Makine # Alüminyum kafa. # Maun kol topuzu. # Metal gövde. # devir,:4.5:1. # 0.35mm/180m. 0,40/140m 0,50/100m # Arkadan Kalamalı 2 Takım + 40'lık misina 100 m. eksik takım çantası malzemeleri ( fırdöndü , klips , iğne , kurşun vs. Motorla beraber takımın girebileceği 2 taşıma kılıfı HEPSİ 180 TL ' ye Geldi. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilirmiyim. Teşekkürler.
İlk kamışın herhalde önce kılavuzları dökülür. Sonra uç parçası kırılır. Tuzlu suya pek bulaşma, her dönüşte, ılık tatlı suyla yıkayıp kurula. %100 karbon ise, çelik telin ne işi var? Tamamen aldatmaca görünüyor bu bilgi. Ve dahası, çelik tel, bir kamış için hiç bir zaman hiç bir şekilde (ağırlık, sağlamlık vs.) kabul edilebilir bir şey değildir. Kısaca, öylesine alınmış malzemeler. Beklentilerini yüksek tutma derim, alelade düzenekler. Kısa zamanda bir tarafları sorun çıkaracaktır. Büyük ihtimalle sen bunun bir sorun olduğunu, bilhassa makinelerde fark etmeyeceksin gerçi. Mesela, misinanı buracak, gam yaptıracak, burulmuş olarak atıp çektirecek ve misinayı haşat edecek. Bir gün atarken çaaattt diye kopacak, çekeceğin zaman kopacak. Sen ise makinem aslan gibide, misinam pek berbat, yok mu sağlam misina diyeceksin mesela..
Merhabalar, Aynı konuyu 2 farklı kategoriye postaladığınız için "mükerrer" sebeple arkadaşlarımız silmişler. İçerik bu konuya taşınmıştır. Selamlar.
Nurettin ben tam olarak anlayamadım 2 kamış 2 makine ve takım taklavat mı 180 tl? Ama makinelerden biri için yorum yapabilirim, İlk fotoğraftaki makine Banax ST serisi bende tam 13 tane var başkada makine kullanmam, bazıları hantal, kaba, ağır tek bilyeli diyebilir, kesinlikle fark etmez, yıllardır kullanırım st2000c st3000c st4000c ve st7000c modellerim var, tek kelimeyle ağır hizmet makinelerdir, dişlileri kızıl malzemeden yapılmış olup oldukça sağlamdır, ömerlide suyun içinde 60-70 kilo gelen kütüğe takılan oltayı , kütükle beraber dışarı çıkarttım, ayrıca kol yatağında makine gövdesinin 2 tarafında sarı burçtan yapılmış yataklayıcı halkalar var bunları aynı ebatta 2 adet rulman alarak değiştirirsen alsana 3 bilyeli makine ama gerek yok ( haaa ben 13 makinenin burçlarını çıkarıp rulman taktım ayrı ) her tuzlu su avından sonra yıkarım gözüm kapalı hepsini söker yağlar bakımını yapar toplarım. Eğer makineyle ilgili soracağın herhangi birşey varsa yardımcı olayım. Kamışlar hakkında yorum yapamayacağım, çelik sargı olayı tamamen hikayedir. ben makinede tek marka kullandığım gibi kamıştada sadece 2 marka kullanıyorum; dam içi dolu 2 parça ağır hizmet kamışlarım var, kalanıda 2,70 den 4,50 ye kadar kaçtane bilmiyorum ama shimano,
Ben şahsen her avdan sonra makineyi yıkarım siz şu en üstteki kamışı almışsınız acaba kaça aldınız son günlerde sitede pek çok bu kamıştan bahsediyorlar çok iyi heralde benim kamış çok benziyor.
Eve gelince kamışları makineleri bir kenara atarım, öylece kalır. Bazı makineler yağ su filan istemez, yıllardır tıkır tıkır işler durur. Ama bazıları hemen su koyverir. Gittmi bir avuç ufak bilye, yüzük filan aldım. Kırk yılda bir aklıma geldiğinde, şöyle bir elden geçiririm makineleri. Ucuz olanların genelde sarma teli sıkışır, kilitler, misina kesmiş olur. Söker yeni bilya takarım. Biraz sağına soluna yağ v.s damlatırım, bir dahaki sefere kadar. Kamışlar mı? Kılavuzu filan kırılana kadar kolay kolay elime alıp alıp sağına soluna pek bakmam. Makine ve kamışlar leş gibidir, lüfer pulları, yem parçaları vs. doludur üstleri. Perişan haldedir, hurdalıktan alınma gibi bir duruşları vardır. Markalı olanları, üreticisi görse elimden alır gibi düşünüyorum. Evet, aynen böyle. Siz ise bunları, kamış veya makineye yapılmayacaklar olarak anlayın derim, tavsiyemdir..