Arkdaşlarım, abilerim. Bu akşam ani bir kararla balığa çıkmaya karar verdik. yarın sabaha karşı denizde olucaz nasipse depoda benzin var ancak yine her ihtimale karşı ben biraz daha almak istiyorum ama motor yağımın bittiğini şuanda farkettim. önceden yamaha motorlar için özel bir yağ kullanıyordum. Acaba benzincilerdeki yağlardan falan işime yarıycak bir yağ bulabilirmiyim?Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi akşamlar. motorum 9.9 suzuki.
maleseff şuanda mümkün görünmüyor arabayı aradım şişesi bulamıyorum atmışta olabilirim veya yazlıkta bıraktım
O zaman sana ne desem yanlış olur erman motorun garntili olabilir olmasa da motoruna zarar verebilir. Yakın zama olmasa da bunu uzun vadede yapabilir. Motordan anlarım fakat aynı motoru olan biri tavsiye verirse daha iy olur. Normalde 2 zamanlı motorlarda 10 numara yağ kullanılır. Net bir tavsiye veremicem üzgünüm.
yamaha'nın sitesinden motorun ismini ve serisini yazarak hangi numarada yağ kullandığını öğrenebilirsin ayrıca her benzin istasyonundada 2 zamanlı motorlar için benzine katılan yağlardan mutlaka bulursun 10-20 numara yağ ideal olur.
herhangi bir benzinciden rahatlıkla bulabilirsin hatta bir cok benzıncıde onun otomatı var 1 lırayla fln calışıyo motosıkletler ıcın. ama yağdan daha onemlı tavsıye. kalmış benzini kulanmaman. kalmış benzin jelleşiyo buda motorun karbıratorunde tıkanmaya sebep oluyo. tecrubeyle sabıttır cok uzun sure kaldıysa bırkac lıtre benzın uruna motoruna yazık etme.
Size önerim benzincilerde satılan motoryağlarını kullanmamanız.Çünkü bu motor yağları marine motor yağları değildirler.Sanırım yüksek vizkoziteli yağlardır.Daha ince olan ve deniz motorları için özel bileşen içeren marine yağlar kullanmanız motor ömrü ve performansı için daha iyi olacaktır.2 zamanlı motor yağları üzerinde TC-W3 2 stroke yazmalıdır.Aslında bu bilgiyi bana Orkadeniz yetkilisi vermişti.sizin için bir link,buyurun; http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-3013-YamaLube-TCW3-2-Zamanli-Motor-Yagi-1Lt==.html
2 zamanlı motorlar yağlamayı yakıtla yapar 4 zamanlı motorlar kartel sistemiyle yağlama yapar 2 zamanlı motorlar daha çok yakıt harcar ama daha serilerdir....ayrıca 2 zamanlı motorlara yağ-yakıt oranını iyi ayarlayamazsanız bujileriniz bir süre sonra yağlama yaparak sizi beklemediğiniz bir anda denizin ortasında bırakabilir 4 zamanlı motorlarda ise böyle bir problem kolay kolay olmaz.....
üzerinde 2t outboard yazan her yağı uygun oranlarda kullanabilirsiniz......marka çok önemli değil çok olsa biraz fazla duman yaparlar....
daha önce hiç yağ almadınmı sen bu motora? yada sadece bişeyler yazmak içinmi konu açtın? teknem var teknede motorum var dıyosun denize açılıyorum balığa diyosun motorun yağını soruyosun? bugüne kadar yağsızmı kullandın iki zamanlı motoruda yağ soruyosun anlaşılır bir durum değil.. saygılar
fark yok ikiside motor..biri sessiz biri sesli biri çok yakar biri az,biri çok kaçar biri az,biri yağlı benzinle çalışırı biri yağsız,iki zamanlı daha güçlüdür 4 zamanlı güçsüz.. fark bunlar..birde iki zamanlı daha ucuzdur 4 zamanlı daha pahalı.
Yorumlarıyla bana yardımcı olan bütün arkdaşlarıma, abilerime teşekkürler. Neyseki mevcut benzinim bize yetti avımı yaptım sonlandırdım ama böyle birşey herkese zaman zaman gerekebilir marine tekne malzemesi satan yerler her saat açık olmadığından acil ihtiyacı olanlar konuya bakıp fikir sahibi olabilirler. Fikir verip yarımcı olan arkdaşlarımın, abilerimin hepsine ayrı ayrı teşekkürler. Herkese rastgele.
''Arkdaşlarım, abilerim. Bu akşam ani bir kararla balığa çıkmaya karar verdik. yarın sabaha karşı denizde olucaz nasipse depoda benzin var ancak yine her ihtimale karşı ben biraz daha almak istiyorum ama motor yağımın bittiğini şuanda farkettim. önceden yamaha motorlar için özel bir yağ kullanıyordum. Acaba benzincilerdeki yağlardan falan işime yarıycak bir yağ bulabilirmiyim?Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi akşamlar. motorum 9.9 suzuki. '' Sevgili Murat abi, Yukarıda kopyaladığım ilk mesajımda durumu açıklamıştım sanırım iyi okumadınız. Önceden yamahanın motor yağının kullandığımı belirtmiştim. Ama balığa gitmeye karar veriş saatimiz pazar akşamı saat 8 de olduğu için o saatte tekne malzemesi ve yağı vb. satan yerler İzmirde kapalı olur. Bu açığı bezinciden kapatmayı düşündüğüm için bu konuyu açtım. Benzinciden alınan motor yağının kullanıp kulanılmıcağı konusunda açtığım konuya yazan 6 farklı arkadaş bile ortak bir fikirde buluşamamışken, ben 6 aydır deniz motoru sahibi olan biri olarak bu konuyu sormam doğal olduğunu düşünüyorum. Sadece bir şeyi yapmış olmak için yapmak hayatımda olmadığı gibi bu sitedede hiç açmış olmak için açılmış bir konuma veya atmış olmak için attığımm bir mesaja rastlıyamassınız. Bu benim mizaçıma aykırı bir durumdur. Sitemizdeki amaç bilgi paylaşımına dayalı öğrenmek olduğu için bilmediğimiz konuları sormamızın normal olduğunu kanısındayım. Sonuçta herkes usta olsa bu siteye gerek olmazdı o yüzden işin diğerlerine göre daha ehli olan kişilerin soruları soranlara daha töleraslı olmaları gerektiği inancındayım. Saygılar
haklısın tamamen yanlış okumuşuz yazını..cahillik işte. Bi sende yok iki zamanlı yamaha motor Türkiyede binlerce yamaha motor var ve inan hiç birisi yamahanın özel yağını kullanmıyo.. hep benzinciden yada motorsiklet tamircisinden alırlar yağları..bende dahil bu guruba umarım şimdi yardımcı olmuşumdur. saygılar
maalesef..bu durum bazen anlaşılır değil ancak öyle 4 zamnalılar aynı hp de olsa bile daha güçsüz olurlar.. saygılar
güçsüz demeyelimde, daha az seri olurlar. aynı hp 2 zamanlı motor herzaman için 4 zamanlı muadilinden hızlıdır. ancak 4 zamanlı motorlarıın cc hacmide 2 zamanlı muadillerinden fazla olduğundan daha güçlü daha torklu makinalardır.
peki umut.. serilik güçten kaynaklanmazmı? güç varsa seridir yoksa daha az seridir? kafam karıştı saygılar
hafiflikleri vede daha yüksek devirde çalışmları 2 zamanlı motorların daha hızlı olmalarında etlen.....ama güç olarak cc hacmi farkından dolayı 4 zamanlılar öne çıkıyor....kesin değerler olmamakla beraber 2 zamanlı bir 15 bg 250 cc civarı iken 4 zamanlı bir 15 bg 350 ccler civarında olabiliyor. hafif bir botun arkasında 2 zamanlı daha hızlyken daha ağır bir fiberin arkasında 4 zamanlının öne geçmesi muhtemel. at yarışlarından pek anlamam o yüzden benzetmem ne kadar sağlıklı olur bilemem ama 2 zamanlı motorları hızlı İngiliz tayı, 4 zamanlıları ise güçlü arap atı olarak düşünebiliriz