2 zamanlı deniz motorlarının egzos emisyon oranları oldukça yüksek olduğu için Avrupa ülkelerinde uzun zamandır yasak olduğunu biliyoruz. 31.12.2011 günü itibari ile bu yasak ülkemizde de başlamış bulunmaktadır. Konu ile ilgili resmi gazete de yayınlanan kanunu içeren resmi gazete ve Gezi tekneleri yönetmeliğinde bulunmaktadır ...
Ozaman elinde 3.5 yada 5 hp 2 zamanli kısa şaft temiz motoru olan bana satsın yenisinin 1/3 fiyatına razıyım. Nasılsa yasak artık para etmezler..
Ya gülesim yoktu sen haklısın galiba tüh ucuza kapacaktım motoru ama olmadı Dip not yazayım bende, çoğu arkadaşımız yanlış biliyor, AVRUPA ülkelerinde 2 zamanlı sadece import yani ülkeye girişi yasak bu anlamdada satılamıyor fakat elinde olanlar motor ölene kadar denizlerde kullanabiliyor ve hatta geçenlerde mercury 15 hp 2 zamanlı kısaşaft 2001 model motor 1455 euroya ebayda gitti ama elinde olan varsa temiz 2 zamanlı motora hala talibim ...
Limit Altı balık Avlayıp göstermediği gibi !!! Denizi Kirletip En büyük Çevreci Gibi Gözüktüğü Gibi !!! Kapağa Çakar Four Stroke Emininm !!! Sahil Güvenlik Kapağa bakmaz Ama belgene faturana bakar !!! Sahil Güvenlik Çaktımıda Sağlam Çakar ) Motor Alacak Arkadaşların DİKKATİNE !!!
güzel tespit olmuş, bu konu hakkında net bilgisi olan varsa bizimle paylaşabilirmi, artık satışı mı yasak yoksa 31/12/2012 den önce satın alanlardamı kullanamıyacak?
şaka maka bu furyada bende niyetliyim bi motor kapmaya ama bizim millet zam bile yapabilir.....yasaklı mal, zor bulunan mal falan diyebilir
Ben resmi gazetede Gezi Tekneleri yönetmeliğiyle ilgili bu konuyla ilgili bir bilgiye rastlamadım.Yönetmeliğin linkini verebilirmisiniz ?
Merhaba, Simdi ayni mesaji ben de yazacaktim. Resmi gazetenin hangi sayisinda acaba? Bilgi veren olursa ben de sevinirim
Öyle kolay bir şekilde yasaklanacak bir durum değil bu.Mevzuatta sanayi Bakanlığını ilgilendiren hususlarda da değişiklik yapılması gerekiyor.Açıkçası merak ediyorum hangi kanunda ve yönetmelikte yazdığını ?
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte geçerli mevzuata uygun olan iki zamanlı benzinli motorlar, dizel motorlar ve dört zamanlı benzinli motorlar, 1/1/2008 tarihine kadar piyasaya arz edilebilir ve/veya hizmete sunulabilir. (2) İki zamanlı benzinli motorlar, dizel motorlar ve dört zamanlı benzinli motorlar, en geç (Değişik ibare:RG-9/6/2009-27253) 31/12/2011tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmalıdır. (3) Bu Yönetmeliğin egzoz emisyonlarına ve gürültü emisyonlarına ilişkin kuralları, (Değişik ibare:RG-9/6/2009-27253) 31/12/2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi Sayısı 28/12/2006 26390 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin Tarihi Sayısı 1. 9/6/2009 27253 2. 19/9/2009 27354 Umarım Bulabilirsiniz İlgili arkadaşlar
Burda yasaklanmıştır demiyorki ; Yürürlükle ilgili istisnalarda geçici madde olarak geçiyor.. Yönetmeliğin ilk hali, (2) İki zamanlı benzinli motorlar, dizel motorlar ve dört zamanlı benzinli motorlar, en geç 1/7/2009 tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmalıdır. Düzeltilmiş Hali (2) İki zamanlı benzinli motorlar, dizel motorlar ve dört zamanlı benzinli motorlar, en geç 31/12/2011 tarihine kadar bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmalıdır. Yani şöyleki kısa bir ön inceleme ile benim anladığım 2 zamanlı,4 zamanlı dizel farketmiyor üretici veya ithalatçi firmanın piyasaya arz ettiği ürünlerin yürürlükteki mevzuata uygunluğunu şartı getiriyor. Ayrıca geçici madde ve istisna maddesi olduğu için her süre dolumunda süresi uzatılıyor bu tüketicilerden çok üretici ve tedarikçileri ilgilendiren bir durum şimdilik.Süre uzatılmaz ise ve mevzuatta 2 zamanlı motorlar kesinlikle yasaktır ibaresi eklenene kadar ve 4 zamanlı motorlara sanayi bakanlığından uygunluk belgesi,plaka veya ruhsat verilene kadar 2 zamanlı motorlarınızı kullanabilirsiniz.
1-Mustafa bey 2 zamanlı motorlar ( mevzuata ) uymuyor işte !!! 2-Elindeki 2 zamanlı motorları çöpe atın diyen yok.Bazı ülkelerde 2 zamanlı motorlar yasak ithalatı satışı ülkeye girişi. Yasaklanmadan Önce Alanlar Kullanmaya devam ediyor zaten 2. el satışı bile var hayla bazı sitelerde (e-bay) gibi.. 3-Bu Konu Şimdilik belki sıfır alıcak arkadaşlar için önemli !!! Ama sahil Güvenlik Ne tür bi uygalma Yapar bilemeyiz.Bilirsiniz Eksik bulmakta üstlerine yoktur sağolsunlar.. iyi günler
Konuyu Okumadınız Tamamen Sanırrım elinizdeki motorları kullanabilirsiniz bu daha çok ihtalatla Alakalı bir yasak Sevgiler
valla dürüst olacam.....bu furyada firmalar ellerinde kalan 2 zamanlıları ucuz yollu elden çıkarırlarsa pratik seri bir motor daha edinmek isterim
Fuarda bi bomba fiyat kampayası olabilirmi acaba ilginçliklerle karşılaşa bilirmiyiz 1 firma elinden cıkarmak için böyle bişey yaparsa arkası gelir Bende motor alıcam ama bi türlü daha nasip olmadı hayırlısı bakalım...