20.01.2013 dörtyol at çek avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    her zamanki gibi sabah gene ağırdan alarak eşyaları dışarı çıkarıyordum ki serkan ( barakuda33 ) aradı. '' kardeşim nerdesiniz, deniz çok güzel, ben iki levreği kıyıya getirip çıkaramadım '' dedi.

ama bizim yola çıkıp avlağa varmamız saat 9'u buldu. serkan ve kayınbiraderiyle bir de sabah neskafesi içince saati 9:30 ettik. bu arada sabahtan atçeğe gelip bir şey alamayanlar avlağı terk ettiler ve meydan bize kaldı.

denizde müthiş bir dalga vardı ve tulumla bile kıyıya yaklaşmaktan çekindiğim anlar oldu. yavaş yavaş sahil şeridini yoklayarak dolaştık, sonunda bacanak bir yeri gözüne kestirip '' bu gün balık yaparsa burası yapar '' dedi ve sabit bir noktaya durdu. ara ara atıp çoğunlukla oturdu. biz de serkan'la ihtiyar yoruldu herhalde diye dalga geçtik.

serkan sabah çok erken geldiği için biraz da yemli deneyip eve dönmek üzere ayrıldı, ben tam iki saat kesintisiz attım çektim. kollarım ağrımaya başlayınca oturmakta olan bacanağın yanına oturdum, o anda o ayağa kalktı.

'' deniz şimdi güzel oldu, balık yaparsa şimdi yapar '' dedi. ben de fark ne, dalga aynı dalga dedim. '' ama artık daha ilerde kırılıyor ve sahilde 20 -30 metrelik köpüklü ve çırpıntılı bir bölge oluşuyor '' dedi. ben yanımın üstüne taşlara yattım ve '' yoruldum abi, deniz güzelse sen at '' dedim. daha da bir - iki dakika geçmeden bacanağın kamış büküldü ve yattığım yerden dalganın içindeki balığı gördüm. hemen kamerayı açıp video kaydı yaptım ama foto çekmeyi unutmuşum, videodan bir iki kare kestim idk

günün yorulanı ben, 640 gr.lık tek levreği alan da bacanak oldu, o da ustalık farkı ne diyelim.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Bilge. Güzel bir av olmuş :) Bacanakçalışmasının ve tecrübesinin karşılığını almış. :) O tip havalarda balık pek saat seçmiyor. Tam performanslı olmasa da öğle saatlerinde bile balık alanlar oluyor bizim buralarda.

Video olsa da izleseydik :D:D Nasibin bol olsun, rastgelsin. :)

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bacanak hep der. esasen balık sabah ve akşam yapsa da levreğin işi belli olmaz, her saat süpriz yapabilir.

aslında balığın suda gelişi kıyılaması, iğnenin çıkarılıp çantaya girmesine kadar bir video var ama avlağı ve sahteleri deşifre etmemek için yayınlamadım. yoksa benim için video her zaman daha önceliklidir.

forumdan tanıştığım arkadaşlarıma özelden veya telefonla, avlak bilgisi, sahte bilgisi vs. bilgileri saklamadan söylüyorum zaten. ama tanımadığım bir sürü insan bana avlakta, '' seni tanıyorum, geçenki levreği şurdan mı almıştınız, kullandığınız sahte bu muydu '' falan demeye başladı. avlak çok kurcalandı :) bazıları sadece avlak ve sahte bilgisi için forum karıştırıyor, belki üye bile değil.
    aynen senin geçenki raporda bahsettiğin güzel iş yapan silikon yem hadisesi gibi, bilirsin bu işleri, kötü niyet yok ;)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Anladım Bilge, haklısın. :) Nice güzel avların olsun. :)

5. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Tebrikler Bilge abinin bacanağına :) demekki ustaları iyi takip etmek gerek :D

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    seninki cırcır böceği ile karıncanın hesabına dönmüş:D yılmayacaksınhihi ..atçekci mekanda dinlenmez..:) bacanağına tebrikler:D

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler bilge. dostum ne güzel av olmuş. sebat etmek lazım demekkireeling idk :eek:

8. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler.. Güzel av..

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel bir av. Ustanın izinden gitmeye devam.

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, aslında yılmadan atıp çeken bendim ama zamanlamayı doğru yapan bacanak oldu. demek ki çok atıp çekmeyle çok balık olmuyor. denizi ve balığı bilip doğru zaman ve yeri tahmin etmek daha önemli.

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, her zaman öğrenilecek bir şey var, onun için dediğin gibi yapıp ustaları izlemek, dinlemek gerekiyor.

12. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Valla Tebrikler,Bide ustaya laf atıyoruzhihi İhtiyar oturdu dinleniyor yoruldu diye.Adam zaman kolluyormuş haberimiz yok,sende yni gelen v sistemden hırsını almaya çalış at-çek at-çek nereye kadar kardeşimcyrr .

Ustaya ve sana bir kez daha tebrik,güzel bi levrekmiş.İçerde bizde bişşey yapmadık yem ipini denemiş oldum,bayağı hoşuma gitti,bi kaç vuruş geldi harami oldukları belliydi,ama yemi alamadıkları için deli oldular.Çekip baktım yemler nerdeyse zarar görmemiş.Buna çok sevindim çünkü havalar güzelleşip gece avı başlarsa iyi işe yarıyacak.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ihtiyar gene beni ters köşe yaptı, her hafta o geziyor ben sabit duruyordum, bu hafta ben gezdim o sabit durdu. şimdi hangi mesafeye atıyor, çekerken kamışın ucunu nasıl tutuyor, nasıl aksiyonlar veriyor, hangi hızda sarıyor onu gözlüyorum :D

yem ipinin işe yaraması güzel, hem yumuşak yemleri uzağa atarsın, hem de ufaklıklar tırtıklamakta zorlanır.

14. 4443

4443

Tebrikler bacanağa BİLGE abi , deneyim işte tahmin etmiş bir dahakine daha dikkat edersin artık söylemlerime , at çek yapan avcı yorulmaz abi yasaktır kısmetin ne ara geleceği bilinmez sevgiler :)

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben 20 yıldır takipçisiyim bacanağın, hatta öyle takip etmişim ki bacanak bile olduk işte :D

balık yakalamaktan geçtim de arada bir vursa, alamasa gene heyecan oluyor. ama hiçbir hareket olmadığında insan yoruluyor. artık yemli avlara da bakmak lazım herhalde. şöyle zilimizi takalım, yata yata çayımızı içerek balık avlayalım arada.

16. egunay

egunay emin

valla tebrikler. yakışıklı süper görünüyor. bizde dün sabah 6dan 9a kadar 3 saat kadar attık ama nafile. sanırım su bulanık olunca ve bizim sahteler pek renkli olmayınca boş döndük avlaktan.

17. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrikler yine güzel bir ava imza atılmış.

18. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    bak bu yemlide her türlü varım arkadaş ah havalar biraz ısınsın,gece durulmuyor çünkü;at-çek te sizin eseriniz sağolun varolun.

19. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    tebrik ederim :) bilge bey bacanağına selamlar..Senin ksımetin bir dahikine inşallah..Bende bu hafta sonu işlerim sebebiyle av yapamadım.Görüşrüz tekrar tebrikler..

20. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    :) Bu seni gördükleri yerler benim takıldığım meralar mıdır yoksa:):confused: