20.04.2014 İzmir Iskarmoz Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında DicentrarchusLabrax tarafından paylaşıldı.

1. DicentrarchusLabrax

DicentrarchusLabrax Ulaş Çekiç

Favori Kamış:
    At-Çek
    Merhabalar;

Yaz aylarında nispeten balık yakalayabildiğimiz avlaklarımız kış boyunca çok sakin olduğundan, merayı dinlendirelim biraz :D diyip 3-4 hafta pas geçtiğim oluyordu. Ama son iki haftadır üst üste lüfer denk getirince artık pazar sabahlarını iple çeker oldum. Gerçi hedef balığımız olan levrek yine ortalıklarda yok. Aldığım haberlere göre tek tük lüfer çıkmaya devam ediyor, ama levreği duyan yok buralarda.. Olsun, yine de arayışa devam ;) Olmadı, güney kıyıları deneyeceğim biraz da :)

Son bir kaç gündür güney yönlerden sert esen rüzgar ve yağmur geçişleri nedeniyle suyun bulanık ve kabarık olduğunu ümit ederek saat 04:00 civarında bir numaralı meraya vardım.Arabadan inip suya baktım. Ama cam gibiydi ve neredeyse tahta gibi dümdüzdü. banghead Nasip diyerek takımı hazırladım ve başladım atıp çekmeye. Kamışa aksiyon verirken bir yandan da söyleniyorum "ülen levrolar, bi denk gelin, aha da böyle vericem kamçıyı, vericem kamçıyı.." :D Yarım saat kadar devam ettikten sonra kahve molası verdim. Sonra bir yarım saat daha. Zaten pek ümitli olmadığımdan bari diğer meraya geçeyim, belki yine lüfer vardır diyerek tası tarağı toplayıp yola koyuldum. Geçen hafta panayır yeri gibi olan mekanda bu hafta sadece bir kişi olmasına şaşırıp, at çek yapan ağabeye selam verip hemen favori noktama konuşlandım. 15 dk.-20 dk sonra sözleşmişler gibi arka arkaya arabalar yanaşmaya başladı. At çek yapan 3 kişi olmuştuk ve diğerleri uzak köşede yemli atıyorlardı. Sağa sola bakınarak atıp çekmeye devam ediyordum. Kıyıya 4-5 m. kala sahtenin hafifçe dibe sürttüğü bir nokta vardı, yine oraya sürtünce kamışın ucunu hafifçe kaldırdım. Fakat sahte yükseleceğine kamış eğildi. İlginç, burada takılacak bir şey yok ki diye düşünmeye tam başlamıştım birden bir hareket hissettim ve tasmalamamla resmen delirdi. Kıyıda hafif bir kum seti vardı ve balığı kamışla yaklaştırıp sarmaya çalışsam da debelenip mesafesini sürekli korudu. Kaloma gevşek değildi ama balık inanılmaz direnç gösteriyordu. 2-3 m. ötemde baya bir savaştı, ortalığı da birbirine kattı. İlk etapta 3-4 kg civarı bir levrek olduğunu düşünmüştüm ama uzun gövdesini görünce ıskarmoz olduğunu anladım. Baktım olmuyor, ipi elimle tuttum ve kıyıya kumlara doğru çektim :D Bu vatandaşlardan 4-5 defa yakalamıştım ama bu kadar büyüğünü görmemiştim. Derken güvenli bir noktaya alıp lip griple tuttuktan sonra sahteyi kurtardım. Saate baktım 05:46 idi. Hava henüz aydınlanmamıştı. Hafifçe yağmur atıştırıyordu. Bir buçuk saat kadar daha fayu ile atıp çektikten sonra dönüşe geçtim.

Kamış: Cormoran Bullfighter
    Makine: Shimano Aernos 2500 fa
    Misina: Power Pro 0,13 örgü ip (ilk defa denedim, oldukça beğendim)
    Sahte: Rapala Maxrap FHC 15 cm
    Hava: Ilık ve güneydoğudan çok hafif rüzgarlı

100 cm'nin biraz üzerinde ve 3820 gr gelmiştir :thumb:

Olay yeri:

Balığı çok fazla önde tutmadım, eh, birazcık olabilir :)

Herkese rastgele..
    Saygılar :)

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah gerçek bir trofe olmuş, ekipmanlarınız Allahtan sağlammış, yoksa böyle bir balığı her makine ve ip saramaz. Okurken büyük keyif aldım, tebrikler ve teşekkürler, böylesi keyifli ve trofe avlarınız daim olsun. :thumb:

3. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Güzel balık tebrikler.Her zaman rastgelsin...

4. DicentrarchusLabrax

Favori Kamış:
    At-Çek
    İsa Ağabey teşekkür ederim. İnşallah, çok daha iyileri sizlere de nasip olur umarım.:)

5. DicentrarchusLabrax

Favori Kamış:
    At-Çek
    Teşekkür ederim İlyas Ağabey güzel dileğin için. Size de rastgelsin :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, süper bir iskarmoz. Her hafta boş dönmemeye şükretmek lazım.
    Levrek gerçekten yok kadar azaldı, hiç levrek haberi yok, bir iki lüfer tutan duyuyorum o kadar. Gerçi lüfer bile bir tuhaf şu sıralar. Eskiden hiç lüfer duymazdım.

7. DicentrarchusLabrax

Favori Kamış:
    At-Çek
    Teşekkürler :) Kesinlikle şükrediyorum. Aylarca hiç bir hareket görmeden gidip geldik. Ama bu aralar çok iyi nispeten. Hafta içi esip gürleyen hava sonu iyice yatıyor idk gerci teknecilerde de durum pek iç açıcı değil. Yok koydum kafaya, levrek için güney kıyılarına ineceğim biraz da. Bir iki verimli dere ağzı biliyorum. Bana uzak kalıyor ama napayım, hem oralar baya tenha.. umarım güzel haberler verebilirim :)
    Saygılar..

8. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Tebrikler bacak gibi turna maşallah. Böylesini bende çok az gördüm bi yukarda yorum yapan İlyas bey bide siz başka yok.

9. DicentrarchusLabrax

Favori Kamış:
    At-Çek
    Teşekkür ederim Mustafa kardeşim. Niceleri sana da nasip olur inşallah.:)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Balık avcılığı açısından bizim buralarda en kısır zamanlardayız bence.
    Güney kıyılarında umarım denk getirirsin ama benim pek ümidim yok bu aralar.
    Çıkanlar da genelde 30 cm ve civarlarında oluyor genelde.
    Tabi ne olacağı belli olmaz, inşaallah güzel avlar yaparsınız, rastgelsin... :)
    Ben levrek sezonunu kapattım, arada özlem gidermek için öylesine denerim ama pek zorlamam artık.

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Ulaş , bu canavarı avladığın için sana kocaman helal olsun....Fakat 0.13 ip ile bu canavarı kontrol altına almak gerçekten çok zor olmuştur ve parmaklarına zarar vermiştir, gene de önemli olan balığı karaya almak sen de bunu başardığına göre mesele de yok, senden daha büyüklarini bekleriz, sevgiler.:)

12. DicentrarchusLabrax

Favori Kamış:
    At-Çek
    Teşekkür ederim Orhan Abi :D
    Evet ilk etapta, gücü kuvveti yerindeyken baya zorladı. Ama nispeten sakinleşince iyice kıyılattım. Ama hem karanlıkta tam pozisyonunu göremediğimden hem de kumun üzerinde kamışı kaldırıp sürükleyerek çekmeye cesaret edemediğim için ipi elimle tutup çektim. Yok, herhangi bir şey olmadı. Kafa feneri de çantadaydı, ama eğer biraz ışık olsaydı lip griple tutup alırdım dışarıya ;)

Saygılar üstadım :)