Herkese merhabalar; Baliklar 20.11.2010 gunu ayvalik aciklarinda 3 lu dip takimiyla avlanmistir. Yem olarak sulunez kullanildi. Sabah 7 den aksam 4 e kadar avlandik, diger avlarimiz kadar verimli gecmedi, kaptana sordugumuzda ise gece dolunay olmasindan dolayi gunduz baligin pek cikmadigini soyledi.
zekariya kardeş helalin var sende böyle güzel raporların gelmesi ne güzel tebrik ederim daha büyükleri denk gelir inşallah sağlıcakla kal
Kardeşim hoşgeldin. Balıkçı 40 gün suyuna bir gün etine banarmış. Sen boş geçirmemişsin. Daha ne olsun. Aldığın zevk herşeye değer. Allah ömür verdikçe daha çok balıklar yakalaycağız endişen olmasın.
Zekeriye kardeş, tebriğin hazır, cepte bekletiyorum. Huyum kurusun az-biraz cimriyimdir de. Abicim balıkların türlerini soracağım: Mercan mı, karagöz mü, istavrit mi , kefal mi ne olduğunu seçemedim? Bir de boylarını tabi. Ölçülendirme adına her hangi bir işaret göremedim. .
İnsallah Serkan abicim. Bizim icin balik tutmaktan ziyade orada gecirdigimiz vakit onemli zaten abicim biliyosun, ama soyle buyuk bi baligi cekerken ki aldigimiz keyif bambaska tabii ki.
Nuri abicim fotolari teknede cektigimiz icin olculendiremedik. Sag ustteki 6 adet balik mercan abicim, onlarin yaninda yatay duran balik ise istavrit, hayatimda yakaladigim en buyuk istavritti diyebilirim, orta siradakilerin en saginda 1 adet uskumru var gerisi ayvaligin yoresel baligi kupes, alt siradakiler ise karagoz. Olculendirme adina sana soyle bir bilgi veriyim alttaki ortada duran en buyuk karagoz 28 cm geldi, oradaki en kucuk karagozler 15-16 cm civarinda, bunlar tuttuklarimiz bunlarin disinda yuzden fazla balikta kucuk olduklari icin iade edildi, balik seyrek oldugu icin hep kucuk baliklar rastgeldi bizi biraz ugrastirdi.
30 cm.lik istavritlerle birlikte 28 cm karagözler de olabiliyormuş, maşallah. Tebrik ederim Zekeriya kardeşim. Her ne kadar karagöz için boy limiti 21 cm olsa da anlıyorum, işte bazen böylesi elde olmayan nedenlerle 15-16 cm ufak boyutlu balıklar da oltaya gelebiliyor. Çeşitli nedenlerle iade edilemeyen yavru balıkların mümkünse resimlenmemesi daha bir güzel olur. Teşekkür ederim, iyi niyetli cevabın için. Bereketli ve güzel gönlünce gerçekleştirebileceğin tadında avlar dilerim.
Sagol Nuri abicim, ben sirkuler disi avlanmam fakat karagoz boy limitini ben 15 cm olarak biliyordum, simdi sen soyleyince tekrar arastirdim ve sirkuleri indirdim internetten 21 cm mis. Yoksa onlarda iade edilirdi abi. Ben o "cesitli nedenlerle suya iade edilemeyen baliklara" inanmiyorum abi; yalnizca igneyi yutarsa bi balik ölür, onun disinda kolay kolay zarar görmez, zaten küçük balikta igneyi mideye indirecek kadar buyuk agizda olmaz abi .Google a girip "karagöz boy limiti" yazinca ilk linke bak direk bizim sitenin linki cikiyo ve 15 cm yaziyo, ben senelerdir 15 cm olarak biliyodum, uyarin icin sagol yanlis bilgimi duzeltmis oldum.