20.12.2008 Cumartesi günü Mudanya Trilye'ye (ilk kez) gitmeyi planlıyorum. Bu sıralarda Trilye'de daha verimli avı olan, önerebileceğiniz başka bir balık yoksa hedef balık karagöz ve eşkina olacak. Bölgeyi bilenler kullanmam gereken takımlar hakkında bilgi verebilir mi? hangi iğnenin kaç numarasından kullanmalıyım, Kayalığın neresinde şamandıranın boyunu kaç metreye ayarlamalıyım gibi. Kayalıktan avlanmayı düşünüyorum ama kayık kiralama şansım varsa ve av için şartsa (hoşlanmasam da) kayıkla da çıkabilirim. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum zira yardıma bu sıralar daha çok ihtiyacım var. Herkese bereketli avlar dilerim.
Abi ben boşuna gitmeyin derim daha 3 gün önce ordaydık zeytin zamanı olduğu için denize zeytin posası gelmiş kanallardan deniz fena durumda tek bir vuruş bile alamadık , limanın içinde insanın sinirini bozan kefaller var kiloluk ama tek yaptıkları zıplamak yemle alakaları yok bizden başka 7-8 kişi daha attı kefallere ama sonuç hüsran limanı geçince kumsal bir alan var orda pisi ve kalkan çıktığı oluyormuş ama ordada sonuç hüsran gece gidilirse belki sonuç farklı olabilir ama ben eşkel karacabey tarafını öneririm haftaya bizde orayı düşünüyoruz kalkan,pisi alınabilir. Saygılarımla...
Teşekkürler Şerif, Genelde Trilye'ye için çok güzel sözler duyuyorum ve hüsranlardan bıktığım için orayı denemek istedim ama demek ki şanssız bir zamana denk geldik yine.Yanlış zamanda yanlış yerde avlanmak benim balıkçılık!!! hayatımın tümünü anlatıyor neredeyse, gitsem de pek bir kaybım olmaz . Ama ben iyisi bir yandan da Karacabey araştırmalarına başlayayım. Karacabey'den dönünce bilgilendirirsin artık yine beni.Tekrar teşekkürler Şerif. Rastgelsin...
Alper abi valla aslında çok güzel avlak ama hakikaten tamamen zamanlama en iyi avlarımızı orda yapmışızdır ve ne zaman gitsek hiç boş dönmemişizdir ama bu kez olmadı ve trilyeden narlıya kadar olan kısımda hemen hemen durum aynı diye duydum narlı taraflarda çinekop lüfer ve palamut tutanlar varmış (tekne ile), karacabey,eşkel,eğerce,ayazma tarafta kumsallarda her kumsalda nerdeyse pisi ve kalkan alınıyor yem olarak istavrit kullanılıyor takım olarak normal iki üç iğneli dip takımı ve ya gezer kurşun fırdöndü iğne şeklindeki takım,inşallah güzel haberler veririm o taraflardan. Saygılarımla...
Geçen hafta Tirilye iskelesine gittik bende ilk defa gittim sabah saat 5 de deniz tarafına gezer taımlı şamandralı olta attım yem olarak canlı teke kullandım ama saat 9 a kadar hiç vuruş olmadı Kefaller öünümüzden zıplaya zıplaya geçiyorlar ama oltaya vurmuyor Liman içinden karadesle ispari aldık birkaç O gün eli boş döndük
İnşallah Şerif, Güzel haberlerini dört gözle bekliyorum. Ben de Kurşunlu-Kumsaz ya da Mudanya'ya gideyim bu hafta, o tarafları da bir yoklamış oluruz. 2 hafta önce Kumsaz'dan kıyıdan kalkan aldığını söylemişti oradaki bir balıkçı arkadaş, o hafta iskelede 3 kişiydik çinekopçu, kefalci ve ben mırmırcı, hiçkimse bir şey alamadı gündüz, benim denizden çektiğim misinanın ucundan çıkan vatosu saymazsak Kurşunlu Limanda da bir abi gece 5-6 parça karagöz almıştı. Biz sabah için teke toplayıp ayrıldık, o daha da tutmuş olabilir. ertesi gün akşam üzeri Narlıya uğradım, Hava karardıktan sonra 1-2 saat kadar kaldım. Niyetler eşkinayaydı ama alanı göremedim. Teşekkürler, Geçtiğimiz pazartesi günü 10:00 gibi Mudanya merkezdeki iskeledeydim. Hemen herkes kefale niyetlitdi ama orada da kefal alan göremedim. Sonra ağla topladılar balıkçılar. Ara ara izmarit yaptı ancak 8 parça alabildik. Akşam rüzgar sertleşince gece vardiyasından çıkmış uykusuz bünyem eve git, yat, uyu dedi, ben de kıramadım. kayıktan avlanmayı sevmiyorum ama bu zamanlarda bize kıyıdan pek şans tanımıyor deniz. Tercihleri değiştirmek gerekebilir. Umarım bu hafta herkes aradığını bulur. Rastgelsin
Yağmur nedeniyle iptal ettiğimiz av için üzülmeye gerek kalmadı o zaman Haftaya kadar da bazı şeyler düzelir herhalde balık tutma ihtimalim var mı bu günlerde içimden bir şey belki diyor