20-21 Mart 2010 - Saroz Körfezi - Sinaritler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında RainboW tarafından paylaşıldı.

1. RainboW

RainboW Sertan

Bölge : Saroz Körfezi
    Yem : 9 cm sahte ( Strike-pro , Daiwa )
    Takımlar : 2 Adet 1.80 mt fiber dolgu kamış + çıkrık makina
    Misina : 0.25 örgü ip, 0.50 mm misina
    Hava Durumu : Güneşli, Rüzgar : 2-4
    Hedef Balıklar : Büyük Balık :)
    Avlanan Balıklar : Sinarit, Melanur, Tral ==>( tahmini )

Selamlar;

Sonunda forumumuza koyulacak kalitede bir av raporu kısmet oldu.

19 Mart Cuma günü aynı işyerinde beraber çalışan 4 kişi mesai bitiminde Saros körfezine doğru yola koyulduk. Daha önce defalarca gitmemize rağmen elle tutulur trofe sayılabilecek cinsten balıklar kısmet olmamıştı... Bu kez öyle olmayacaktı. Hepimiz iyice bilenmiştik... Ben burun ameliyatı nedeni ile rahatsız olmama rağmen balığa çıkma teklifi -hele ki sarosa- geldiğinde hemen iyileşiverdim...

Malzemelerimi hazırladım. Normalde su altı avı ilgi alanım olmasına rağmen rahatsızlığımdan dolayı dalış yapamayacağım için olta takımlarımı yanıma aldım. Bu takımlar 2 set spin makina ve kamış diğeri ise normal 3 mt kamış ve orta halli bir makina ile çeşitli kaşık ve sahteler ile birkaç ayrı boy iğneden oluşmaktaydı. Biraz aceleye geldiğinden yeterli hazırlığı yapamamıştım bana göre...

Yem olarak da pek hazırlıklı değildik. Balıkçıdan yem olarak kullanabilinecek ne varsa bir miktar aldık. Bunlar; karides, hamsi, 3 adet uskumru ve 1 adet orta boy zargana idi :) Karidesler tekneden yemli takımlarda, uskumrulara ait kuyrukaltı uskumru veya kolyoz yakalarız hesabı ile ve zargana yine tekneden ya büyük birşey yakalarsak hevesi ile gezdirilmek üzere alınmıştı. Hamsiyi ise öylesine aldık hani yeri gelir lazım olur da yem yaparız diye.

19 Mart Cuma gecesi Saros'a varmış ve yemek faslından sonra olta takımlarımızı hazırlamaya başlamıştık. Bu kez büyük balık peşinde olacağımız için ( her ne kadar yemlerimiz büyük balıklar için olmasa bile ) misinaları kalın tutuyorduk. 1 makinada 0.25 örgü ip sarılı diğer çıkrık makinada 0.50 misina sarılı... Kamışlar 1.80 mt fiber dolgu kamışlar. Malzeme hazırlıkları tamamlandıktan sonra saat 02 civarı yattık. Kalkma saatimizi 05:30 olarak belirlemiştik. Sabah 3.60 mt fiber tekneye atladığımız gibi dolaşmaya başladık. Oltalarımızın birinde kuyrukaltı diğerinde ise bütün zargana var. Bir aksilik var balık bulucu bazen 0 mt gösteriyor bazen 170 mt :) Aküde bir sorun var diye tahmin ediyoruz. Sık aralıklarla sapıtmaya başladı. Bir türlü doğru göstermiyor. Sağımıza solumuza bakarken etrafımızın irili ufaklı yunus sürüleri ile dolu olduğunu farkettiğimizde moralimiz biraz bozulsa da balık bulucunun 38 metreleri gösterdiği sıralarda yaklaşık 100 metre ilerimizde su üzerinde sıçrayan ve orkinos olabileceklerini tahmin ettiğimiz 8-10 adet 1 mt civarı balıklar kalp atışlarımızı hızlandırmıştı.

Bulundukları mevki civarında baya dolaşsak da bir sonuç alamamıştık. Ben uyanığım ya hemen 9 cm strike-pro marka üzeri lacivert altı gümüş sahteyi taktım. Hem de kurşunsuz gezdireceğim :) Bu gezdirme fazla uzun sürmeden dönüşler sırasında benim sahteya ait misina pervaneye dolandı... 5 dk içinde pervaneyi söküp dolanan misinayı kurtardık ama misina kesildiği için bir miktar misina zayi oldu... Makinadan gelen 0.50 misinaya genişçe bir halka yaparak sahteyi rapala düğümü ile güzelce bağladım. 10-12 metre gerisine de teknenin livarının içinde bulunan 150 gr iskandil kuşunu iliştirdim. Dibe yakın çekmeyi planlıyorum. Hızımız oldukça düşük olduğu güzelce havalanmadan geliyor. Çıkrık makinanın kalaması ayarlı hafif alsıma veya dipteki işişkenlere takılma esnasında birden boşalacak seviyede...

Uzun bir müddet dolaşıyoruz ben ve diğer arkadaşlarda tabiri caizse tık yok :)
    Yaklaşık 4 saat olmasına rağmen umutla dolaşmaya devam ediyoruz ama yorgunluk da başlıyor. Kamışı apış arama sıkıştırıp bir elimle de tutarken diğer kolumu tekneye dayayıp hafiften kestirmeye başlaycağım. Gözlerimi kapadım o anda içimden "Allah'ım ne olur şu makinanın kalaması bir cırlasa da kendimize gelsek" cümlesini içimden tamamlayamadan aranan o sesle başbaşayım. Ben o anı düşündüğüm için "herhalde Adnan abi kestirdiğimi gördü misinaya asılıyor" diyerekten gözlerimi aralamamla sesin devam ettiğini Adnan abinin ise başka yöne baktığını görmemle kamışa iki elle sarılmam ve kalamayı iyice gevşetmem bir oldu :)

Hemen bir yaygara kopardım "durun! geldi!!" diye. Hemen diğer oltayı topladılar ve benim oltanın üzerine döndük. Bir yandan sarmaya çalışıyorum ama kafa atışlarını hissedince kalamayı tekrar boşaltıyorum. Bu şekilde olta tam altımızda kalacak şekilde yaklaştıktan sonra birden oltada bir hafifleme oluyor."Eyvah gitti" derken yine kafa atışları başlıyor. Çek bırak derken biraz da aceleyle ne olduğunu görmek için hızlı hızlı sarıyorum... Kurşunumuz geldi. bundan sonra 10-12 metre daha mesafemiz var bu kısmı elle çekeceğiz. Ama bir sorunumuz da var. Kepçemiz evde kaldı. Bunu bile bile çıktık balığa. "Yakalayalım da her şekilde tekmeye alırız nasılsa" diyorduk :)

Son metrelerde heyecan dorukta. Hepimiz büyük bişey olduğunu biliyoruz ama kimse tahmin edemiyor ne olduğunu. Orkinos gördümüz için aklımıza geldi olabilir mi diye ama bilemiyoruz. Ve o an. Balık yan dönüp görünüyor. Bize göre dev bir Sinarit. İlk defa oltayla sinarit tutan birisi için gerçek bir trofe :)
    Dizlerim titriyor resmen. Balık artık yorulmuş fazla hareket yok. Her türlü tekneye alırız dememizi gerçekleştiriyor ve kollarımı suya sokarak balığı kucaklıyorum ve bir kaç hamlede içeri alıyorum... İlk defa solungaçlarından tutup kaldırılabilecek cinsten bir balığımız oluyor. Bayram havası diye buna derim ben. Pek sık balığa çıkmayan veya fırsatsızlıktan dolayı çıkmayan kişiler için belki de balıkçılğın zirvelerinden biri... Hayatımda bir balık için hiç bu kadar sevineceğim ve mutlu olacağım aklıma gelmemişti.

Balığın sevinci geçtikten sonra yine dolaşmaya devam ettik ve 1 adet daha sinarit yakaladık ama ilki kadar heyecan verici olmamıştı bize göre . Hani derler ilkler özeldir diye. Doğruymuş.

Sonraki gün yine ayı civarda dolaşıldı. Bu kez de 5 adet sinarit 1 adet melanur ve 1 adet te tral diye bildiğim ama kendi aramızda akya dediğimiz balık yakalandı. Yılların biriktirdiği büyük balık özlemi 2 günde nasıl bertaraf edilir anlamış olduk.

Daha iyileri sizin olsun.

Genelde av hikayeli raporlar daha cazip olduğundan biraz uzun yazdım. Umarım okuyanlar sıkılmamışlardır.

Sevgi ve Saygılar...

2. LapinCash

LapinCash

Tebrikler , avınız şahane.
    Yanlız kullandığınız kamışın fiyatını soracaktım.
    Sanırım aynısından gördüm.
    Spin kamış 15-20 lira felan dediler.13 felanda olduda acaba aynısımı ?

3. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Canı Gönülden Tebrik Ederim Şahane bir av olmuş....Nice Avlara...

4. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim, heyecanınız raporunuzada yansımış. keyifle okudum :)

balıkların tamamı aynı sahteylemi alındı acaba ?

daha iyilerine rastgele :)

Son düzenleme: 22 Mart 2010
  5. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Tek kelimeyle mükemmel..Tebrik ederim.

6. ahmetseker1958

ahmetseker1958 ahmet şeker

Tebrikler

Güzel yazmışsın okurken sanki ben yakalamışım herşey herkesin gönlüne göre olsun

7. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

tebrikler gerçekten çok güzel görünüyorlar.

8. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Tebrikler dostum mükemmel bir av olmuş elinize sağlık,sarozda hangi mevkide avlandınız acaba.Kal sağlıcakla.Rasgele.

9. santor

santor mehmet

maaşallah çok da keyifli bir av olmuş..
    tebrikler;)

10. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tebrikler avınız da anlatımınız da şahane.

Emre kardeşim küçük saatte yıldız balıkçılıkta remixon dolgulu kamış var aynı bu kamışa benziyor fiyatı da 15 tl aceba aynı kamıştan mı bahsediyoruz. eğer öyle ise spinning için uygun değil ama ağır sağlam bir kamış iki parça vidalı parçaların birleşim yeri. kardeşime almıştım 2 yaz önce. işte bu kamış umarım yardımcı olabilmişimdir.

en doğru bilgiyi Sertan bey verecektir ben sadece benzettiğim için yazdım.

Son düzenleme: 23 Mart 2010
  11. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    maşallah...darısı bizlerin başına artık....

12. LapinCash

LapinCash

Aynen budur abicim.
    Ya ben denizde bununla at-çek yapamazmıyım.
    En kötü ihtimal gölde sudak ve levrek için silikon felan çekemezmiyim ?

13. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,çok güzel bir rapor olmuş.Sinaritler harika görünüyor.Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
    Rasgele,

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Tebrikler, balıklar da anlatımınız kadar mükemmel görünüyorlar. Okurken heyecanınızı bire bir hissettim diyebilirim. Sinaritler de baharın bütün güzel renklerini almışlar. İnşallah daha büyükleri oltanıza nasip olur. Dahasına rastgele.

15. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler. Gözlerimiz rapor ve balık gördü, içimizi yaklaşan yaz boyunca yakalama ümidi beslediğimiz balıkların coşkusu kapladı. Ellerinize sağlık.

16. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Av-rapor, birbirlerini çok güzel tamamlamışlar, tebrikler...

17. lambuka41

lambuka41 ergün

En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    valla biraderim ellerine yüreğine sağlık yazınıda okudum çok güzel anlatım yaşamak budur işte..:)

18. deePblue

deePblue na

mükemmel bir av olmuş abi :)
    artık daha sık orlardasınız eminim :D:D:D
    tebrikler

19. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    emrecim atarı çok yüksek bir kamış bu daha düşük atarlı bi kamış seçimi yapmalısın ee biraz da büyük balık için atıcağını düşünürsek 15 40 gr sana uygundur bence

20. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tek kelimeyle harika bir sino bu. Tebrikler ve afiyet olsun!!!