20/21 Ocak Adana/yumurtalik Av Raporu: Mehmet Solgun

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Mehmet Solgun tarafından paylaşıldı.

1. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Değerli Balık Avı Net üyeleri, bir hafta öncesinden tasarladığım şekilde yani 20 Ocak Perşembe günü sabah 11.30’da avlaktaydım. Yanımda bir gün önce İzmir’den sipariş ettiğim boru kurtları, Lineaeffe 450 cm kamış ve gene aynı marka Hiper Catch 7500 makine. Tabi her av yolculuğunda yanımdan eksik etmediğim olmazsa olmazım 5 adet geleneksel el oltalarım.

Hava bulutlu, yağmur kokusu yok ama ya yağarsa diye endişelenmiyor değilim. Çünkü sığınacak yer yok; arabasız ve yalnız gittim. Tamam arkamda beldenin evleri var ama gece yarısı kimin kapısını çalabilirsiniz ki... Aynı yerde iki av raporu yazacak balıklar yakalandı ama eve dönünce tembellik edip yazamadık bir türlü.. Bu sefer öyle olmayacağını üç otobüs değiştirerek gittiğim bu av yolculuğu bana gösterdi. Şöyle ki: İçinde giysi ve diğer gerekli malzemeler olan iki çanta, bir yiyecek içecek torbası ve 125 cm.lik lineaeffe alüminyum kamış dayama. Yani benim açımdan zorluk derecesi yüksek bir yolculuktu diyebilirim. Buna uzaklardaki kardeşim Emrah’ın (Kull 64) “bir raporda sen yaz” ısrarlarını da dahil etmeliyim; hatta bu rapor ona ithaf edilmiştir de diyebilirim.

Bu teferruattan sonra geçelim avlanmaya.. İlk önce surf kamışla denemeler yaptım, sonra bunun yanına dört el oltasını da ilave ettim ama gece saat 21.00'e kadar tek vuruş almadım. Sonra arka arkaya Sargoz (Adana’da biz bu balığa Karagöz derdik, ama ben görmeyeli Karagöz’ün adı değişmiş, Adana’da bile Sargoz olmuş) gelmeye başladı fakat gece yarısına kadar sayı beşi geçmedi. Sonra yeniden yükselmeye başlayan sularla birlikte Karagöz/Sargoz ziyareti tekrar başladı ve bir beş tana daha yakalandı. Şunu da belirtmeliyim ki sular yüksekken takılmadan çektiğim oltalar, sular çekilince şimdiye kadar görmediğim kayalıklarda takıldı kaldı. Olta bağlamaktan usandım, önceden o avlakta böyle bir sorunla karşılaşmadığım için biraz tedariksiz davrandım ve yeterli takım ve el oltası götürmedim. El oltalarını sabitlediğim ziller sürekli çalıyor, balık olta da ama boştaki diğer iğne ya da kurşun kayalıklarda; çek çekebilirsen. Böyle kaç balık gitti bilemiyorum.

Değerli arkadaşlarım, Karagöz/Sargos gibi deniz balıklarında en küçük av boyu ve en fazla avlanacak balık miktarları konusunda bilgiliyim; ama bazı tereddütlerim var: Mesela amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ Karagöz boyunu 21 cm, avlanma miktarını da en fazla 2 Kg, başka bir kaynak ise Karagöz/Sargoz boyunu 15 cm, avlanma miktarını da 5 kg olarak belirtmiş.

Hangi koşulda olursa olsun yemli avcılıkta tutulan balıklar iğneyi mideye indirdikleri için standart altı bile olsa, iğneyi balık ağzından çıkartıp salıverme imkanı olamamaktadır. Tarafımdan yakalanan ve mecburen alıkonan karagöz/sargoz balıklarının boyları 14 cm ile 26 cm arasında, toplam ağırlıkları ise 1.988 kg.dır.

Zor bir av yolculuğu idi, dönüşü daha da zor oldu. Bir daha böyle gider miyim? Nah giderim. Orhan’lara takılırda giderim.

Herkese selam sevgi ve saygılarımı yolluyorum, rastgelsin

Karagöz/Sargoz görselleri aşağıdadır.

Son düzenleme: 22 Ocak 2011
  2. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler..
    zor ama güzel sayılabilecek bir av olmuş..
    birdahakine daha kolay ve bol balıklı bir av dilerim...

3. modena

modena

mehmet ağabey çok güzel rapor için tebrikler ve teşekkürler...herhangi bir şekilde olumsuzluk yaşamış olmaman sevindirici...

uzak diyarların yaman sahte imalatçısı yakışıklı prens emraha bir raporda benim sözüm var...

ağabey afiyet bal şeker olsun...tekrar teşekkürler...

4. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Doğan'cığım ilk tebrikimi senden aldım.Teşekkür ederim.Tanışıyorsanız Aykut Aytış'a da selamlarımı ilet.Sevgiler

5. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    off abi yaa muhteşem bi av olmus muhteşem yaa :D:D:Dyem olarak ne kullandın abi

6. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Vay at-çek'lerin ustası sevgili Turgay, çok teşekkür ederim. Daha balıklara dokunmadık,yarına inşallah.

7. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Adaşım,sağolasın.Yem olarak İzmir'den sipariş ettiğim boru kurdu kullandım. Başkası yalan.

8. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    ewet abi boru kurdu bende okudum şimdi daha demin açtığımda yazıya dikkat etmeden balıklara hayran kaldığım için kaçırdım abi .:D:D ellerine bileğine sağlık abi bol bol nasip etsin allah kal sağlıcakla abicim

9. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Mehmet Bey, zor ve yorucu bir av olmuş. Güzel balıklar tutmuşsunuz. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Avlarınız daim ve az yorucu olsun.
    Saygılarımla.

10. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Mehmet Abi eline emeğine sağlık güzel balıklar ve raporun için..
    İşlerden darlandığım sıralar inan ilaç gibi geliyo bikaç balık görmek..
    Fethiyeden selamlar..

11. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Balık sevdası bu olsa gerek, bu kadar meşakkete katlanmak bu tutkuya olan sadakatin göstergesidir bence... Bu Rapor üşengeçlere mesaj olsun.:)
    Tebrikler Mehmet Abi güzel Raporların devamı dileği ile...

12. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Fikret bey,gerçekten yorucuydu ama asıl mesele, ilk kez söylüyorum bunu, bir ara donacağımı sandım.dizimden aşağı buz kestim.Sabaha kadar sürekli hareket ettim,oturamadım yani.Sıcak suyum bitti,sallama çay içemedim.Ama avlanmanın da böylesini seviyorum Fikret bey.Selamlarımı yolluyorum.

13. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Gökhan bey, gerçekten böylesi avları seviyorum ben.Moderatörlerimizden Kaan(Drago olabilir) tıpkı onun gibi.Zaten öyle olmasaydı gene zor yazardım bu raporu.Bir ay öncede gitmiş bu sayıda mırmır ve levrek yakalamıştım ama yazmamıştım. Evet tutku derecesinde bağlıyım balıkçılığa. Donma derecesinde üşüsem bile. Hoşça kalınız.

14. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Sevgili Fatih kardeşim, seni bir an bile olsa balıkların dünyasına taşıyabildiysem ne mutlu bana. Zorlukla kazanılanılan her şey beni daha çok memnun ediyor.Ben de Adana'dan selamlarımı yolluyorum.Raporlarını görmek dileğiyle.

15. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Abi ellerine sağlık. Yorucu bir maraton ve karşılığı da bu güzel balıklar. Avlarının devamını dilerim.

16. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Sağ olasın Emrah. Senin de diline sağlık. Raporlarını görmek dileğiyle.

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Mehmet abi ellerine sağlık güzel rapor için:) sargozlar ortalığı yakıyor mübarek hayvanlar:) sargoz avınıçok severim:) ne güzel kafa atarak geliyor büyükleri öyle:) aynı zamanda ben çok lezzetli buluyorum bu balığı:) nede olsa kayalık bölgelerin balığı:)
    rasgele abim:)

18. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Evet Kadir bey, aynen söylediğiniz gibi. Şu anda arkadaşlarımın bir kısmı benim geldiğim yerdeler ve saat başı telefonla ulaşıyorum onlara.Mırmır ve sargos çektiklerini söylüyorlar.Gerçekten sargos avı ayrı bir heyacan veriyor diyebilirim.Ziller (el oltasının takılı olduğu sarı kaynak tellerine tutturulmuş zil) öyle bir çalıyor ki,elektriğe tutulmuş gibi. Size de rastgele diyorum.

19. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Güzel olan herşey zordur be abim ama maşallah cok güzel bir av olmus elinize , kolunuza emeginize saglık....

20. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    tebrik ederim zor ama güzel av olmuş