20 - 24 ağustos batı Antalya bayram raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında seckint tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutlarım

bayram tatili süresince bulunduğum yerlerde av yapma şansım oldu

öncelikle kullanılan takım ve yemler

genelde kuru sülünez kullanıldı, canlısı gibi iş yapıyor
    iğne olarak 4 nolu çapraz iğne kullandım
    köstekler yaklaşık 10 cm uzunlukta ve köstek aralıkları da yaklaşık 10 cm civarı, orda öyle avlıyorlar
    kurşun 30 gr ila 50 gr arası

ilk günün akşamında sipariş ettiğim kuru sülünez ve kuru madya ile biraz deneme yaptım herhangi bir vuruş dahi olmadı, bayram ziyaretlerinde komşumuz olan bir abi yarın sabah balığa gidicez gelirmisin dediğinde gözlerim açıldı hemen

ertesi gün sabah 6 da buluşmak üzere sözleştik, av yapacağımız yer yakındı 10 dk sonra avlaktaydık, kayalıklardan avlanacaktık ama denizin dip yapısı kum olduğundan dip takımı ile avlandık, bende kuru sülünez komşuda ise taze canlı sülünez vardı, yarım saat içinde ben 1 adet mırmır aldım, komşumuz 2 adet birden çekti ama biri suya düştü, damadı ise 1 adet mırmır aldık, bir müddet vuruş olmayınca daha evvel karakulak (minekop) aldıkları yere gittik

iğnelere yemleri taktık takım denize düşer düşmez anında balık vurmaya başladı, ilk balığı komşumuz aldı lokum çektim dedi ama daha önceden öğrendiğim sivriburun gümüş balığıydı bu, daha sonra damadı bir valık çekti gelirken lüfer geliyormuş gibi oltaya ağırlık veriyordu geldiğinde ise amaaan yalandıraymış dedi balığı ilk defa görüyordum yassı bir balık akvaryum balığı gibi, daha sonra ben birkaç sivriburun gümüş aldım daha sonra arada mırmır gümüş derken damadın oltaya bir ağırlık bindi ne geliyor dedim olta kırılacak gibi oldu, bir çekti ki oda ne levrek :D ben hemen sahte balık çıkardım 10-15 dk deneme yaptım ama tık yok, damat aldı levreği benim işim tamam dedi güneşte iyice yakmaya başladığından avı sonlandırdık

2. ve 3. günlerde de levrek hariç aynı balıklar tutultu, genel olarak sivriburun gümüşler 13 ila 20 cm arasındaydı, mırmırlar aşağı yukarı 15 ila 18 cm arasıydı, bir çoğunu geri saldık, yalandıra dedikleri balık boyuda 13-15 cm uzunluğundaydı, birde arada sırada mendik dedikleri balık geldi, isimler çok farklı geldi bana.

Yalnız balık o kadar çoktu ki takım suya iner inmez tasmayı atmazsanız yem kalmıyor iğne ucunda

sabahları av yapıp kalan zamanlarda gözlük ve paletlerimle suyu inceledim, suda mırmırlar, ispariye benzeyen balıklar (kuyruktaki siyah şerit yoktu bunlarda, oltayada hiç gelmedi) tepsi kadar sargozlar, mürekkep balıkları, 40-50 cm civarındaki kefaller, 1 adet baracüda dedikleri balık (ufak balıkları kovalıyordu:) çok sayıda lapin, ve adını bilmediğim kahverengi şeritleri olan balık, kıyıda kayaları mesken edinmiş hatta kayasına yaklaşan kefallere saldıran ufak bol dikenli balıklar, ve istavrit sürüsü gibi kıyıları mesken tutmuş sivriburun gümüşler, yalnız bir balığı tam göremedim sadece kuyruğunu gördüm kuyruğunun uç kısmı siyah, siyah yerin birleştiği yer mavimsiydi baya büyük bir balıktı kıyıya yakın yerdeydi kefal olabilirmi acaba? ama baya iriydi 50 cm den fazlaydı boyu, su hafif bulanıktı hızlıca geçti gitti derinlere

bu tatilde baya fazla su altı ile ilgilendim ve gir gide hevesim artıyor hadi hayırlısı :)

fazla resim çekemedim malesef

Resimler

buna mendik diyorlar, sanırım çipura yavrusu ama emin değilim

buda yalandıra dedikleri balık

ve meşhur sivriburun gümüş, akdenizi istila etmiş :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Seçkin. Tatil bayağı hareketli geçmiş. Mendik dedikleri balık bana da çipura yavrusu gibi geldi. Tuttuklarınızdan çok senin denizde gördüğün balıklar ilgimi çekti. Bayağı balık görmüşsün.
    Levreğin de bi fotosunu çekeydin güzel olurdu. :)

Rastgelsin...

3. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    tebrikler güzel av olmuş...

4. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Teşekkürler Volkan valla 4 günde antalyanın altını üstüne getirdim :D
    denizdeki hayat iyice ilgimi çekmeye başladı, yakında dalış tüpü alıp dalıcam sonunda :) yazdıklarımın dışında daha birsürü bilmediğim balık vardı

bu arada yeni av yöntemleri üzerinde çalışıyorum :) :D kaştayken el oltası yaptım kendime, yemleri taktım el oltası elimde paletlerle gözlükle daldım denize, ben yukarda dururken saldım takımı aşşağıya hemen ufak balıklar üşüşüyor büyükler temkinli yaklaşıyor yeme atlamıyor ufaklıkları izliyor :D bir ara iri bir mırmır atladı oltaya ama hemen geri kaçtı, yalnız dikkatimi çeken şey bu mırmırlar yemden çok kurşuna hamle yapıyorlardı :)
    mürekkep balıklarının denizde beni seyretmeleride çok güzeldi :D

valla iş güç bulacak olsam yerleşicem antalya ya

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Çok teşekkürler daha fazlası size rastgelsin :)

6. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Seçkin kardeşim, değişik balıklarla güzel bir av olmuş, afiyet olsun.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Teşekkür ederim Orhan amcam ellerinden öperim
    balıklar bana nasip olmadı ama biraz evvel babam aradı yağın sesini dinletti senin balıkların sesi diye :D

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    şeçkin tatilin güzel geçmişe benziyor umarım güzel geçmiştir deniz altına takılıp sakın olta balıkçılığını bırakma

9. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gibi gelmesin volkanım ta kendisi :D. güzel avlarınız için tebrikler

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Sağolasın İlyas tatilin kötüsü olmaz malum :) hele birde balıklı geçmişse :D
    olta balıkçılığı bırakılmaz ama balıkları izleyip yeme ne şekilde saldırdıklarını ne şekilde yaklaştıklarını görmekte çok güzel :)

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    teşekkürler :)

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Balık avı yapılan her tatil güzeldir! :thumb:

Tebrikler, güzel avlar olmuş.
    Sanırım Antalya merkezde değildin, çünkü aslında avlanan balıklar merkezde çok nadir çıkan türler. :)
    Mendik diye çipura yavrusuna derler bizim burada. Lidaki bilinmez. :) Merkezde ara ki bulasın. Hatta arasan da bulamazsın. :D

Levrek desen kim kaybetmiş de oltanıza gelmiş bu mevsimde :D Kışın bile merkez kıyılarına nadiren girer. Bazı ilçelerde kışın verimli av verir.

Yaladerma da çok azdır. Yine çevre ilçelerde daha bol bulunur. Yalnız 60-70 santimlere ulaşabilen, ufak sahtelerle atçek ya da sırtıyla yakalanabilen avcı bir türdür. Yani baya bir ufağı gelmiş oltanıza. Tabii balığı tanımıyordun, alıkoymanız normaldir. :)

Anlayacağın çok çeşitli avlar yapmanıza rağmen aslında bizim merkezde kolay bulduğumuz balıklar değiller. :)

Bolluk konusunda haklısın. Balık bol. Ama yavru :( Bu mevsimde bizim kıyılarda olta balıkçılığı zor iş. Sürekli vuruş almana rağmen hemen hepsi türlerinin yavru bireyleridir. Bu nedenle de aslında av konusunda verimli değildir kıyılarımız. Tabii bugünün yavrusu yarının yetişkinidir. :) Ama onlar da kıyılara sokulmaz. :)

Dalış virüsünü de kapmış gibisin, hadi hayırlısı. :D
    Bence de bizim kıyılar oltacılıktan çok dalıp gözlemlemek için süperdir! :thumb:
    Ama oltayla dalmak yaş iş, ben yıllarca yaptım, kayda değer birşey zor gelir. :D :D

Yine gelirsen haberleşelim...

13. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Çok sağol Aykut Antalyanın batı ilçelerinde dolaştım durdum kumluca ile kaş arası :D

dikkatimi çeken şey mırmırların bolluğuydu ama sadece yavrular oltaya rağbet gösteriyorlar büyükleri öyle oltanın etrafında dolanıyor ama yeme dokunmuyor :)

dalış olayına kafayı fena taktım hayırlısı :D sağlam bir gözlük ve palet takımı edinicem ilk fırsatta :D

oltayla dalma işi gerçekten yaş balık beni görünce yaklaşmaya korkuyo bide uzattığım yememi saldıracak :D en güzel av zıpkınla olur oda kaya arkasına saklanıpta kendini göstermicen (onuda ben beceremiyorum) :D

her sene 1-2 defa kesin antalyada oluyorum bir dahaki geldiğimde kapını çalarım :)

14. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Güzel bir tatil geçirmişsin umarım tekrarını en kısa zamanda yaşarsın hem de daha balıklı olanını ben de kundu tarafını denedim geçen gün mırmır ve lidaki vardı ama çok küçükler ve yemler dibe inmeden tertemiz oluyorlar...:(