arkadaşlar tekrar merhaba, kendimi denizlere vurmaya devam ediyorum. Beykoz paşabahçe' ye dostlarımızın yanına gittik. ertesi gün dostumun izin günü olduğu için bir program yapabildik. önceden ayarladığı balıkçı hikmet dayı bizi sabah 6:30 da umuryeri ne doğru yola çıkardı. lüferden sonra, hayatımın ilk çinekoplarını tuttum ( çinekop çaparisi ile ). atmaya gerek yok, çoğunu tabii ki hikmet dayı tuttu sonuç: 15 ad. çinekop 2 ad.tırsi hepinize bereketli avlar balık sevdalıları...
tebrik ederim. çok güzel av olmuş. tirsilerde gözüm kaldı vallahi. ne ızgarası olur varyaaaa. çıtır çıtırrr...
Umuryeri... Çocukluğumun geçtiği, en güzel balık avlarımı yaptığım yer, bence Boğaz'ın en güzel merası. Boğaz'da yaşayan her balık bulunabilir bu geniş düzlükte. Eskiden askerler kıyıya yanaşmaya izin verirlerdi, mendireğin en ucuna kıyıya birkaç metre kala demirlerdik. O ne izmaritler gelirdi, her biri avuç içinden büyük, ikişer üçer. O izmaritleri yakalamak ne büyük zevkti. Ya sabaha kadar çılgıncasına süren çinekop yemlileri, uzunoltalar, istavrit çaparileri vs. vs. Hele bu mevsimde bir başka güzeldir Umuryeri. Sarının, yeşilin, kırmızının, kahverenginin her tonu görülür yamaçlarında. İyi ki askeriye var da Boğaz'ın bu kıyıları bozulmadan bu güne dek böyle kalabilmiş.
Ne kadar iyi niyetli dostlarımız var. Sabah 06.30'da gitmişler, ne kadar kaldıkları belli değil, üç kişi, 15 çinekop tutmuşlar. Bereketli av olmuş.!!! Hikmet dayı ne diyor acaba? Ben de gidip gelen balıkçılara soruyorum , yok bir şey diyorlar, yer yer üç beş çinekop. Bence bu amatör ruhun , iyi niyetli bakışın bir yansıması, birkaç tane de olsa balık tutulmuş ya o bize yeter. Allah bereketini artırsın. Rastgele.
ellerinize sağlık,deniz ana bu sene bana koynundan böyle güzel balıklar vermedi. demek şansım yok ama yılmadan devam
teşekkürler arkadaşlar, herkese daha bereketli avlar diliyorum... hocam , mesela tirsi nin en iyi ızgara olduğunu öğrenmiş oldum. tirsi tuttuktan sonra; ) balık konusunda sürekli yeni birşeyler öğreniyorum , paylaşımdan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . teşekkürler hemşerum. bu arada nerelisuun : )? ben trabzon luyum. teşekkürler, hepimize güzel avlar... balık sevdasına böyle bi güzelliği de öğrenmiş oldum. gerçekten harika bir yer ve sabahın ilk ışıklarıyla her yönden o bölgeye akan balıkçılar, o atmosfer.işte bunu yaşamak çok güzel. keşke imkan olsa helikopterden o sabah koşusu çekilebilse. dadından yinmez ; )... umarım daha fazlasını tutarsınız. denizin ne zaman ne vereceği çok belli değil. çok belli olsa da bu heyecan olmaz sanırım. balığa ve denize sevdalıysanız adetleri çok önemli değil, deniz çok şey veriyor aslında. onları görebilmek ve paylaşabilmek çok güzel bence.
merhabalar yem ve malzeme olarak ne kullandınız biraz açıklarmısınız pazar günü bende gideceğim boş dönmek istemiyorum teşekkür ederim
galiba cevabı yetiştiremedim, kusura bakmayın. sadece çinekop çaparisi kullandık. rastgele... teşekkür ederim , gerçekten sevindirdiler bizi ; ) saolasın eşref dayı, hepimizin inşallah...