Cumartesi gündüzden itibaren "Yarın pazar nasıl yapsamda nereye balığa gitsem" diye kaşınırken , forumdaki bir konudaki mesaj dikkatimi çekti . Mesajı yazan "tesfiyeci" yani Sedat Asıllı abimiz idi . Mesajında Muvaffak abimizin yer tavsiyesinin aklını çeldiğini ve kendine av arkadaşı bakındığı yazıyordu . Tereddütsüz tanımamama ragmen irtibata geçtim ve Sabaha karşı 4 de buluşmak üzere anlaştık . Ben o gece eczanede nöbetçiydim ve uyumadan sabahın olmasını bekliyor , bir yandanda gecen hafta yaptıgım av aklıma geliyor ve Sedat abiye orayı önermeyi düşünüyordum . Sonuçta huyunu yolunu suyunu ve bereketini bildiğimiz bir avdı . Sabah bir kaç telefon trafiğinin ardından Sedat abi Uckuyuları buldu ve Çağrı isimli diğer arkadaşımıda evınden alıp yola koyulduk . Yolda durumu anlattım ve bir anda güzergah ahmetbeyli yerine Gerence ye döndü . Yolda yem olayını zorda olsa hallettik çünkü herkes havanın güzelliğinden fayda bulup balığa gitmiş ve sabahın 5 inde taze yem bulmak sorun olmuştu . Sedat abinin daha önceden hazırladığı Sardaleyeler ve Bizim yolda aldığımız Madya , Sulunes , Kırmızı kurt ve Taze kalamarlar ile yola koyulduk..Gerence ye vardığımızda hava yenı aydınlanmıştı . Benım her zaman boş donmedıgım nefis merama şöyle bir yukarıdan baktım 3-4 araba oradaydı ve oranın bekcisi abimi yolda aradıgımda telefonu kapalıydı . Rahatsız etmıyım dedım ve az ılerıde daha once yıne gıttıgım bakir kımsenın bılmedıgı bır koya bakalım dedım . Yol cok bozuktu cıkmayalım dedık gerı gerı gelırken kıyıya yanaşmışız Sedat abi son anda frene bastı el frenini çekti derin bir ohhh cekecekken oda ne !! Sedat abinin emektar passatı hic ummadığımız bir şekilde el frenıne ıtaatsızlıkten gerı gerı kaymazmı :S neysekı tam anlamıyla araba duşmeden durdu ve sag arka ve sag on tekerın bır kısmı bankete dusmek suretıyle orada kaldık .. Zaman kaybetmeyelım barı geldık koya gıdelım dıyıp sırtlandık malzemelerimizi.. Koya geldıgımızde kıyı atışları ıle gune başladık fakat bekledıgımızden az vuruş vardı . Sonradan öğrendimki o bahsettıgım koy bakirken o koprunun altından cok sular geçmiş ve balık cıftlıklerının aglarıyla kaplanmış . Oglen 1 gibi arabaya donduk ve ıman gucu el yordamıyla o cukurdan koca passatı yana attırarak esas merama dogru yola koyulduk . Gıttıgımızde bekcı abımız yıne aynı sıcaklıkla , mahalle cocuklarını gormenın sevıncıyle bızı karşıladı . Karşılıklı sohbetler , caylar , kahvaltı ve piizler den sonra hadı dedık takımları hazırlayalım , madyaları kıralım ve biraz balık tutalım . . . Abımız yıne her zamankı gıbı alın tekne sızındır dıyıp bıze yolu vermıştı . Kıyıdan 20 metre uzakta samandıraya bağlandık ve atışlarımızda çeşıtlı vuruşları hıssedıyorduk . O kadar cesıt vardıki artık cekerken bahıs yapar duruma geldık . Yem olarak ne taksak vuruş gecıkmıyordu . Akşam hava karardıgında havanın soguklugu ve yorgunlukla beraber kıyıya donmeye karar verdık ve yıne caylar sıcak sohbetler sonucunda ızmıre dogru yola koyulduk.. Bereketli , Keyifli , Atraksiyonlu ve eğlenceli bir avı aynı zamandada Sedat abi gibi değerli bir abimizle tanışmanın verdiği memnunuyet sonrasında avımızı noktaladık . Kendisiyle tanışma imkanı bulduğum icin cok mutluyum zira on numara bir insan . Donuşte ve avda makaranın kralını yaptık Yer : İzmir / Gerence Takımlar : Klasik uclu dip Oltalar : abidik gubidik dandik markalar ve makınalar Yem : Kalamar , Sardalye , KırmızıKurt , Madya , Sülünes Avlanan Balıklar ve adetleri : Cupra (4) , Karagöz (8) , ErkekMercan (24) , Izmarıt (7) , Dışı Mercan (3) , Fangrı (2) , Kupez (5) , Isparoz (6) . Toplam 3 saatlik avda tutulmuştur. Cupralar bemmmmbeyaz tam geçit cupraları idi ve Kalamarla yakalandılar . Kalamar ın balık avındaki inanılmaz verimi gerçekten beni bundan sonra borukurdu ve sulunez alımına son verdırecek kadar . Bır cok ısparoz lımıtlerını bılmesekde bızce buyumelerı gerektıgıne karar verılerek suya ıade edıldıler . Balıkları paylaştık makınamız yoktu ve ben eşım ve bana yetecegıne ınandıgım 8-10 parça balıgı aldım ki fazlasınada gerek yoktu evde cekebıldım resımlerını.. Bu av sonucunda forumdan tanışıp iyi arkadaşlıklar ve organizasyonlar yapılabileceğine olan inancımıda perçinlemiş oldum.. Sedat abiye (tesfiyeci) buradan bir kez daha teşekür ediyorum . Daha iyileri sizlerin olsun arkadaşlar...
Süpersiniz gerçekten,ben son iki mesajı göremedim bigbobo abi ben istanbuldayım haftaya gidelim deyince girmedim bir daha...Dünde araba pazarına gidip araba baktım falan öyle geçirdim koca pazarı...............Kısmet bir dahaki ava inşallah..
Sağol Faruk abi . İnşallah bizde balık avını gerçekten seven ve bilen insanlarla birlikte olmaktan ve tanışmaktan mutluluk duyarız .
Tebrikler, forumdan tanışıp güzel bir paylaşım sonrası güzel bir ava imza atmanız da ayrı bir lezzet olmuş.