Uzun bir aradan sonra sahile inme fırsatı bulmamın yanında çil çil balık çıkması da ayrı bir mutluluk verdi bu gün. İstavrit iri ve gayet iştahlı, dişli deseniz çapari, rapala ve yemliye geliyor. Ben 5 numara iğne 30/20 çinekop çaparisi ile 1 saat kadar çalıştım ve limit altı balıkları gönderince geriye 12 adet bu sarılar kaldı. Yeni çapari denemem de testten geçmiş oldu bu vesile ile. Vaktim olsa bir rekor gelebilirdi ama başka bir ava inşallah.
Tebrikler Emre, maşallahı var balıkların ayrıca yeni takımında testten başarıyla geçmesi oldukça güzel bir durum senin adına :thumb: devamıda rastgelsin...
:laughing: :laughing: Naptın köstekleri tehdit mi ettin iş yapmazsanız sobaya atıp yakarım hepinizi diye ? Eline sağlık kardeşim
Benzin döker yakarım onları dinlemem gözümün nuru olsa Eyvallah Ahmet, büyükleri seçmece yapınca adet düşüyor fakat avın kalitesi artıyor...
Emek verilen her işin karşılığı oluyor. Bazen arkadaşıma kendi yaptığım çapariyi veriyorum, ilk atışta koparıyor. Boğasım geliyor
Emre klasını konuşturdun gene , bravo üstad . Artık seni rapala yapımı paklar , çapari konusunda bir ekol oldun . Rüştünü ispatladın. Birde seri üretim sahte balık yapımına başlasan diyorum ne dersin :thumb: Düşün bence .
Özellikle ticaretini yaparken bu dengeyi sağlamak çok zor, sen test ediyorsun çevren test ediyor sonra paket üzerine atarını yazıyorsun. Usulünce atmayı bilemeyen birileri takım koparıyor sonra çapari çürük oluyor anında Çapariyi ıslatmadan atıyorlar, atış esnasında misinada boşluk veriyorlar, sağa sola sürtüyorlar ve patlıyor. Aynı misinanın 0,24 ile 120 gr test yapıyoruz 0,26 ile 100 gr patlatıyorlar. 100 gr kurşunu 100-140 gr atarlı bir kamışın, 100-250 gr atarlı bir kamıştan daha iyi atacağının ve esnemesinin daha iyi olmasından dolayı takımı patlatmayacağının öğrenilmesi gerekiyor.
Sağol özkan abi, el işçiliği konusunda kendime güvenim var elbet ama bizim işimiz çapari be abi Hayır koskoca sahte firmaları benim yüzümden sene sonunda zarar mı göstersin Kimsenin ekmeği ile oynamayalım :laughing: , çapari iyidir çapari candır
Tebrikler Emre güzel balıklar bu sene bende fırsat bulup bir dişli avı yapamadım doya doya ilk balığın aktığı zaman güzel lüferler aldım ...ama devamı yapamadık. Daha güzelleri rast gelsin damla simli çapariler güzel olmuş... rast gelsin.
Tebrik ederim abi hindi tüyü çaparisi çoğu zaman favori renklerim arasında ama arasına ben turuncu sim yada beyaz sim atıyorum.Gerçekten çok iyi bir avcı genellikle sarıkanatlar seviyor bu rengi.Tek kötü tarafı sarıkanatlar biraz fazla ısırınca tüyler kesiliyor ve sadece iğne kalıyor.
Tebrikler Emre, balıklar güzelmiş ama çapariyi daha çok beğendim.Bir türlü denk gelemedik mekanda, şunları yakından görelim.
Şu çaparileri bağlamak bir sanat ki sen de çok güzel icra ediyorsun Emre bu sanatı Balıklar aynı keza. Çok daha güzel avların olsun.