20 Mayıs 2012 Pazar. bugünkü sırtı avımda gelen balık.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Deniz nihayet o yorgunluğunu üzerinden atmışa benziyor,:) gayet sakin tekneme atladığım gibi açık denizlere doğru yol aldım,:) hava birz kapalı olmasına rağmen benim için sırtı çekmek için çok müsait.:)

Takımlarımı çıkarttım üzerinde siyah sahte olan takımımın sahtesini mavi sahte ile değiştirdim, bu sahte palamut veya torik demek,:) ön misinamı da 040 çok kaliteli bir misina ile tekrar yeniledim, düğümlerini kontrol ettim ve denize bıraktım her zaman yaptığım gibi sahtenin denizde yüzüşünü izledim ve haydi bismillah rast gelsin dedim ve avıma başladım.:)

Her zaman olduğu gibi bugün de Sivrice de senelerden beri çok emekler vererek bulduğum meralarımdayım burada sırtı avında her zaman üzerinden giderek balıkları aldığım kendime mahsuz caddelerim var bu caddeler sadece bende,:) bu balık aldığım kerterizleri kimseye öğretmem beni takip edip öğrenmek isteyenler ise yanılırlar zira o günkü avımı bırakırım,:) senelerden beri bu caddeleri şimdiye kadar daha kimse öğrenemedi, sadece benim teknem ile beraber balığa çıktığımız dostlarım bilirler,:) bu caddeleri her hangi bir alete kopyalamadım hepsi kafamdaki kerterizler işte benim en önemli avantajlı durumumda bu:) burada olmamın nedeni bu denizleri ve buradaki balık meralarını ezbere biliyorum,:) bu da benim için her zaman bir avantaj olmakta.:)

Sırtı avı gerçekten olta ile balık avlarının en zor olanlarından diyebilirim, hepimiz ilk başta kıyı balıkçılığı ile başlarız, kıyıdan çapari ile istavrit, çinakop, kıyıdan at çek ve kıyıdan yemli sonra kıyıdan kıbrız oltası ile Kefal sonra ipek ile zargana derken bu arada bir tekne alınca da hemen sırtı avına başlarız, sırtı avını yapabilmek için bulunduğumuz merayı gerçekten çok iyi bilmemiz lazım, nerede hangi balıklar olur, hengi mevsimde hangi balıklar bizim meralarımızı ziyaret ederler,hangi havada hangi balık olur, soğuk havalarda balığın daha derinlerde ve sıcak havalarda balığın üst sularda olduğunu öğreniriz, ilk baştalar çok sahteyi dibe takar ve takılan balıklarıda bol miktarda kaçıra, kaçıra bu avın inceliklerini de öğreniriz, en sonunda hata yapa , yapa tecrübeli bir sırtı avcısı oluruz, bundan sonra yeter ki balık oltamıza takılsın bugün de bana olduğu gibi....:)

Sakin sakin giderken çok kuvvetli bir vuruş aldım, sanki elimdeki takımı alacak gibi ilk başta çok güzel, büyük bir balık dedim ve balığı sakinleştirdim, bir kaç sefer balık yol istedi hemen balığa yol verdim, balığı arada sırada biraz sert çekerek tasmanın daha iyi oturmasını sağladım artık bundan sonra iş balığı yorup tekneye almaya kaldı, takımda sarılı üç yaylı kurşun var benimde mantarımda 400 metre daha 090 misinam var, o zaman başladım yavaş yavaş salmaya her halde 250 metre kadar saldım ve tekrar yavaş yavaş tekneye doğru balığı çekmeye başladım balık tekneye yaklaşınca bir palamut olduğunu gürdüm , zaten balık çok yorulmuş takatı kalmamıştı tekneya aldım, palamut gerçekten çok güzel bir balıktı bu kadar güzel desenli bir palamutu ilk defa gördüm, çok yakışıklıydı...:)

Bu akşam gene Orhan baba usulü kapama ile onun tadına hanımımla beraber balkonda bakacağız,:) 19 mayısı da kutlayacağız,:) sizlere de güzel balık avları dilerim,:) sevgiler hoşça kalın. :)

İnanın onu hiç üzmedim,:):):)

İlk başta güzelce temizledim,
    Floto halinde 4 parçaya ayırdım,
    Güzelce tuz ve karabüber ektim,
    Tavaya çok az 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı ,
    Yağ biraz ısınınca balıkları tavaya koydum,
    Üzerlerine ince kıyılmış soğan biraz maydonoz attım,
    Tavanın kapağını kapadım,
    En düşük ateşte pişmeye bıraktım,
    7 dakika en ağır ateşte piştikten sonra balıkları ters çevirdim,
    5 dakika da o şekilde pişirdim ve sıcak sıcak servis yaptım.

İşte Orhan baba usulü palamut kapama.:):):)

Son düzenleme: 21 Mayıs 2012
  2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ceyhun kardeşim işte raporum, palamutlar gelmeye başladu sizleri bekliyoruz, Sivrice 'den selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tebrikler Orhan abicim, yakışıklıyı almışsın :)

4. besto17

besto17 Ufuk

Favori Kamış:
    420 lineaeffe spider,okuma cedros pro jig okuma v sistem 10-40 240cm. dam pyton 20-50 270cm spin.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC, spro Incognito 975, salina 2 16000
    En İyi Avı:
    Ton balığı,43 kg.
    Tebrikler Orhan abicim,palamut harbiden baya bi yakışıklıymış.almışsın gene nasibini.:thumb: :rockon:

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sivrice'nin denizaltı caddelerinden başlayıp tavada son bulan bir Orhan Baba klasiği olmuş yine:) Tebrik ederim ustam.

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Orhan amca tebrikler.. yine güzel bir rapor hazırlamışsın.. afiyet olsun rastgele..

7. Palamut yemeyeli hayli yıl olmuştur. Pek de tercih etmem ama tarifini not alıyorum Orhan abi. Tutabileceğimi sanmam ama denk gelirse satın alıp deneyeceğim.

Eline sağlık hem afiyet olsun.

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler.:)

9. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler abicim...hep düşünmüşümdür bu palamut daha güzel olabilir mi diye:)bu tarifi aklımın bir köşesine not ettim.

10. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Orhan abi tebrikler, zamanı gelsin bende sizin gibi avlanmayı deniyeceğim lakin 400 mt misina bizde yok herhalde 100 mt ilen idare edeceğiz :( ..

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler sevgili Ceyhun kardeşim gelirken aynı sahtelerin 9 cm olanlarından yeşil ve maviden alabilirsen iyi olur palamut için tam isabet, bir de 040 FC misina bulursan yozuri olursa iyi olur, bana bildir, sizleri bekliyoruz sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Ufuk nardeşim palamutlar görünmeye başladı bunun arkasından torikler gelşr bizim bu taraflara gelirsen beklerim, sana da gönlündeki balık avlarını dilerimi selamlar sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    abi afiyet olsun cok iyi balık birde orhan abi palamut egeden karadenizemi
    gidiyor? bu zanalarda bogazda onünü kescem :)

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Baba büyüksün,

Sevgiler

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Aret kardeşim, sen de bir İstanbul balıkçısı olarak çok iyi bilirsin, eğer balığın denizde hangi meralarda olduğunu bilemezsen işte saatlerce bekleyip veya dolaşıp hiç bir şey alamazsın, aynen bizim buralarıda böyle mesela palamutları ben daha önceleri çok yakalardım balık çok boldu, bu yakaladığım yerleri hiç unutmam, işte sırtı avının en ince ve en önemli noktası bu, balığın bulunduğu meraları bilmezsen alemi cihan olsan senelerce git gel Konya altı saat ve geriye bir bakarsın ne palamut tutmuşun nede torik heee arada bir gelmezmi.....tebi gelir ama sırtı ile istikrarlı bir şekilde palamutu, toriği yakalaman için ilk başta bütün meralari bileceksin.
    Ben buradan genç kardeşlerime sesleniyorum sırtı ile balık avlarına mutlaka ilgi gösterin göreceksiniz böyle bir zevkli balık avcılığı olamaz, sizler balık tuttukça daha çok öğrenecek ve denize açılınca çoğunlukla limana balıkla geleceksinizdir, velhasıl balık avı, en güzel şekilde, balık tuta tuta daha çok öğrenilir, bunun yanında Palamut, Torik, Barakuda, Sinarit, avlarına sahte balıkla sırtı çekecek kardeşlerimiz bana yazabilirler ben her zaman yardıma sizlere, diğer balıkçı kardeşlerime yardıma hazırım, sadece yapmış olduğum balık avları ile.:) :) :)
    Sivrice'den selamlar, sevgiler hoşça kal.

Not:Orhan baba usulü kapamayı Sivrice'de yemek için seni de bekleriz.:) :) :)

16. volkanca

volkanca Volkan

Orhan Abim tebrikler, anlatımda, balıkta herşey çok güzel, sevgilerimle

17. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler Orhan Ağabey, belli ki yine çok keyifli bir av olmuş.Her zaman keyfiniz yerinde,oltanızdan balık eksik olmasın...

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Hakan kardeşim ben de senin gibi uzun seneler yurt dışında kaldım İsviçre de hala oranın da vatandaşıyım ama dünyanın neresinde olursan ol bu güzel vatanımızdan daja değerli ve güzel bir yer yok, ben bu güzel vatanımızın denizlerini çok seviyorum, emekliliğimi geçirdiğim Sivrice de inanılmaz bir denizde Kuzey ege de teknem ile avlanıyorum, artık gözümde hiç bir şey yok, sadece denizde olmak ve balık avlamak gerçekten benim yaşantıma bir zevk katıyor, burada böyle balıkçı sitelerinde bulunmak ise çok güzel sizlerin yapmış olduğunuz avları okumak yazdığınız raporlarda yorumlarda bulunmak sizlerle tenışmak ve kalıcı dostluklar kurmak allah bu güzellikleri korusun be güzelliklerimiz ve paylaşımlarımızı bozmasın.
    Sevgili Hakan bu avımdaki balık avıma gelince, benim için her balık avım çok güzel ve çok değişik heyecanlar ve zevkler aldığım avlarımdır,:) bunları sizlere anlatırken bu avımdaki her anımı, yapmış olduğum değişik yöntemlerimi, o andaki havayı ve denizin durumunu da sizlerle paylaşmaktayım , bu arada hangi balığı hangi sahteyle avladığımıda sadece o andaki balık ve ağzındaki sahte yemle sizler için fotoğraflıyorum, gerçekten burada yaşadığım sürede sırtı avlarında inanılmaz balıklar yakaladım, tabi bu kadar zamandan sonra ben de biraz ustalaştım her halde.:) :) :)
    Eğer sırtı avı ile Torik , palamut, barakuda, sinarit, akya, vs. avlarla ilgileiyorsanız benimle kontak yapın beraberce sırtı avlarının inceliklerini, yöntemlerini ve kullandığımız takımlarımızı bir birlerimizle paylaşalım, :)
    hergün yeni yönten ve taktikler deniyorum bu konuda benden sonra gelecek olan balıkçı kardeşlerime de bildiklerimi ve uygulamalarımıda paylaşmak ve öğretmek istiyorum,:) sizlerden, her zaman bana yazmanızı isterim hepinize selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Yavuz kardeşim havalar güzel olunca tuttuğumuz bu balıkları teknede hemen tavaya atıyoruz ve yanında da güzel bir salata ile teknede motorun üzerinde yiyiyoruz, inşallah bir dün seninle beraberde sırtı avı yaparız,:) :) :) hem tutarız hem de yeriz.:) :) :)

Sevgili Yavuz kardeşim ben her balık avını bilirim demem, ama burada Kuzey egede bu sırtı avının üzerine çok düştüm, üzerinde çok yoğunlaştım bu zamana kadar da sırtı avında çok balıklar tutarak artık iyi bir sırtıcı olduğumu söyleyebilirim, zaten buralarda da kimsenin aksini iddaa ettiğini görmedim,:)
    ama genel avlar konusunda göller de ırmaklarda hiç tatlı su avı yapmadım, yapan arkadaşlarımıda her zaman taktirle karşılıyorum ve zevkle izliyorum,
    sana da gönlündeki avları gerçekleştirmeni dilerim sevgiler selamlar hoşça kal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Koray kardeşim sana da rast gelsin sevgiler hoşça kal.:) :) :)