Abilerim kardeşlerim öncelikle merhabalar. Başlıktada dediğim gibi 20 seneye galiba türkiyede balık kalmayacak. Nedenleri. 1-Kendi çıkarları için suya kamyom kamyon soğan döküp yavru ve büyük balıları öldürenler. 2-Suya elektrik verip yavru balıklarıda büyük balıklarıda öldürenler. 3-Tırıvırı ve ağları suda kaybedenler. 4-Bomba kullananlar. 5-Atık Maddeleri atıp suyu zehirleyenler (fabrika atıkları). Aklıma bukadarı geldi. Bunlara dur denmezse 20 yıla balık kalmayacak Türkiyede.
Alperen kardeşim doğu söylüyorsun ama atladığın bir konu var senin yukardaki saydıkların engellenebilir bu birazda bizim elimizde eğer avlanırken dinamit,kaript kullanan veya elektrik kullanan biri varsa ararsın jandarmayı katkın dokunur. Türkiyede bazı şeyleri değiştirmek bizim / bizlerin elinde. Sen yinede umudunu yitrme keyifli av raporını heyecanla bekliyoruz.
Sevgili Alperen, Senin gibi gençler gençler arttıkça ve bu bilinç yükseldikçe eminim ki 20 yıl değil sonsuza kadar balıksız kalmayız. Gençler kıl,tüy işler yerine yürekleri çevre için atmaya başladımı netice de iyi olacaktır. Lay lay lom ile hayat TIRIVIRI ile ava benzer, Netice ise hep olur "fasa fiso"
Soğanı bende ilk kez duydum ama. Suya tütün yaprakları atma,açılmış piknik tüpü atma duyduğum şeyler.
Aleykümselam Tarkanım, maalesef karpit özellikle akarsularda kullanılıyor. Keza, "sığır kuyruğu" bitkisi . -bazı yörelerde kürd odunu da denir ve bayıltıcı özelliği vardır- .
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama katliamcılara çok güzel tüyolar veriyorsunuz. İnanın ben karpit, soğan vs. bilmiyordum. Gözü aç bir katliamcı olsaydım, bu bilgiler işime yarayacaktı. Buraya her giren amatör balıkçı değildir. Lütfen daha dikkatli olalım.
. Bizde bunları Amatör olmayan şahıslardan öğreniyoruz. Neyin ne olduğunu , ne şekilde kullanıldığını bilelim ki bu tür bir girişimi gördüğümüzde olayın farkına varıp gerekirse karşı koyalım, ihbar edelim. Emin olunuz , Gözü aç katliamcı Sizden Bizden çok şey biliyor. .
Bende azıcık sayayım Generatörle elektrik verme kirec,balık otu,dinamit,tahrip kalıbı(askerler)suyun mecrasını değiştirme,Klor atma Buna canmı dayanır
ne olacak işte bindiğimiz dalı kesiyoruz bu dal birden kopmadığı için kendimizi sürekli avutuyoruz. doğayı bol bol kirletiyoruz Dünyanın en önemli sorunlarından birisi olan atıksu sorunu geçiştiriliveriyor İstanbul'daki bir çok derenin altından yeraltından döşenen borularla su Marmara Denizi'nin açığına veriliyor. Amaç yoğun kirlillik içeren atıksuyun, deniz suyunun akıntısıyla seyreltilerek, seyrelen suyun denizdeki ekosistemler tarafından temizleneceği fikri Şimdi burada düşünülmeyen bazı şeyler var. Bu sistemin uygulandığı bölgeler okyanusa kıyısı olan ülkeler. Buralarda küçük nüfuslar ve daha büyük akıntılar var daha geniş alanlara sahip... Bizim denizlerimiz ise içdeniz. Öncelikle denize verilecek kirliliğin deniz tarafından ne kadarının temizlenebileceği araştırılmalı, Karadeniz desen tuna ve meriç nehirlerinden gelen endüstriyel atıklar, Marmara desen fabrika atıkları, şehir kanalizasyonları, Akdenizden gelen akıntıyı desen oralarda arıtmanın durumu daha vahim.... eeee üçtaraftan kirlenen bir bölgenin atıksularını denizin ortasına kanal vasıtasıyla getir orada seyrelttiğini zannet, iyi de acaba bunun ne kadarı seyrelip, deniz canlıları tarafından absorbe ediliyor. Bunun araştırılması yapıldı mı????? Denizlerin oksijen kaynağı olduğunu halkın hatta yönetimlerin ne kadarı bilincinde. Denizlerin bugünkü haliyle ne kadar bir kirliliğe tolerans gösterebileceği konusunda bir araştırma var mı Bu yapılan çalışmalar bir etki içeren çalışmalar ama yeterli değil.
bi konuyu eklemeyi unutmuş arkadaş hersey tamamda en can alıcı nokta balıgın yumurta bırakma aylarında katliyam yapanlar ben en cok bunlara kızıyorum bildigim kadarıyla en kötü bir balık 3000 yumurta bırakıyor ortalama yanlışsam düzeltin lütfen.Deniz balıgının vs pek bilgim yok o konuda bisey söylemiyorum tatlı su için konuşuyorum her sene yumurtlama zamanı atılan aglar balıgı ne hale sokar kasa kasa siz hesap edin lütfen katliyamı. tırı vırı tüp sogan vs vs. agın bu durumda verdigi zararı bence hiç birsey vermiyor yanlışmıyım abiler kardeşler defalarca sikayet etmeme ragmen kolluk kuvvetlerinde hiç bir yanıt alamadım bunu bir polis yada asker arkadasımız okursa lütfen bu ilgisizligin kurumlar ilgilenmiyormu yoksa ulaştıgım kişilermi sallamıyor beni. selametle..
arkadaşlar kamışlarda kullandığınız gece şamandırayı görmenizi sağlayan ışıldakları su kenarına bırakmayın su seviyesi yükseldiğinde suyun içinde kalıyor ve gün gecitikce suyun etkisi ile eriyorlar ve içindeki sıvı suya dağılıyor. buda balığın görme mekanizmasını bozup öldürüyor.